John Gavin: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

Sophia Loren: Her Own Story

1980 | Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 1980. Biografie van Mel Stuart. Met o.a. Sophia Loren, John Gavin, Rip Thorn, Armand Assante en Theresa Saldana.

Sophia's leven vanaf haar kinderjaren in Napels via haar bestaan als internationale filmster tot en met haar moederschap. Uniek is dat de ster niet alleen de rol van zichzelf speelt, maar ook die van haar moeder - en in het laatste geval is ze beter! Gavin als Cary Grant, Torn als Carlo Ponti en Purdom als Vittorio De Sica zijn totaal niet op hun plaats. Joanna Crawford schreef het script naar de biografie door A.E. Hotchner, maar maakte het veel te lang, voor een nu ook weer niet zo interessant leven.

From Here To Eternity: The War Years

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1980. Drama van Ron Satlof, Rick Hauser en Ray Austin. Met o.a. William Devane, Roy Thinnes, Barbara Hershey, Kim Basinger en Salome Jens.

Mini-serie in negen delen. Het vervolg op de eerste driedelige mini-serie. De gebeurtenissen op Hawaii na de aanval op Pearl Harbor. Door te diep in te gaan op te veel persoonlijke relaties kan de serie niet optimaal boeien hetgeen ook in de hand isgewerkt door het grote aantal regisseurs dat gebruikt werd. De producers wilde de serie zo snel mogelijk voor uitzending gereed hebben. Hershey verving Natalie Wood.

The New Adventures of Heidi

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1978. Familiefilm van Ralph Senensky. Met o.a. Katy Kurtzman, Burl Ives, John Gavin, Marlyn Mason en Sean Marshall.

Johanna Spyri's onsterfelijke vertelling krijgt hier een ongelukkige hedendaagse entourage, New York, en een te verwaarlozen muzikale behandeling. Ach, Heidi, keer terug naar de Alpen.

Jennifer

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Brice Mack. Met o.a. Lisa Pelikan, Bert Convy, Nina Foch, Amy Johnston en John Gavin.

Een ongewoon goede bezetting in een brutale imitatie van CARRIE, met Pelikan als een verbannen middelbare scholiere wier krachten o.a. zijn, dat ze dodelijke slangen op haar slachtoffers kan afsturen. Hertiteld JENNIFER (THE SNAKE GODDESS) voor tv.

Doctor's Private Lives

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Steven Hilliard Stern. Met o.a. John Gavin, Donna Mills, Ed Nelson, Barbara Anderson en Bettye Ackerman.

Matig drama over de medische professie die de genadeloze korte looptijd had, gebaseerd op een hospitaalserie van vier shows in de lente van 1979.

Keep It In the Family

1972 | Komedie

Canada 1972. Komedie van Larry Kent. Met o.a. Patricia Gage, John Gavin, Adrienne LaRussa en Allan McRae.

Een romantische komedie met verwikkelingen rond een jong studentenstel dat wil trouwen, maar eerst de wederzijdse ouders een lesje in de liefde wil leren omdat ze tegen het huwelijk zijn. De complicaties nemen toe als de jonge geliefden ook nog problemen krijgen met de schoonouders. Er komt een bruiloft en daar worden de verhoudingen beslist.

Pussycat, Pussycat, I Love You

1970 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1970. Komedie van Rod Amateau. Met o.a. Ian McShane, Anna Calder-Marshall, Severn Darden, Joyce VanPatten en John Gavin.

Een toneelschrijver en playboy besteedt zoveel aandacht aan maîtresses en horden 'liefjes', dat zijn vrouw hem verlaat. De film heet een vervolg te zijn op WHAT'S NEW, PUSSYCAT? Alle grappen en dolle situaties uit dat origineel zijn hier weer present, maar er is geen Peter Sellers om ze te dragen. Veel vaart, maar afgekloven tot op het bot.

Cutter's Trail

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Vincent McEveety. Met o.a. John Gavin, Manuel Padilla, Jr., Marisa Pavan, Beverly Garland en Joseph Cotten.

Gavin (later door Reagan benoemd tot de Amerikaanse ambassadeur in Mexico) is hier de marshal die naar zijn geboortestad terugkeert om vast te stellen dat Mexicaanse bandieten de macht hebben overgenomen. Hij bindt de strijd met hen aan maar wordt alleen gesteund door Pavan en haar zoontje Padilla (dezelfde jongen die naast Ron Ely in de Tarzan- tv-serie speelde). Het was de laatste rol van Naish, de acteur van Ierse afkomst die in veel westerns speelde en in 1973 op 73- jarige leeftijd stierf. Paul Savage schreef het scenario.

The Madwoman of Chaillot

1969 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Komedie van Bryan Forbes. Met o.a. Katharine Hepburn, Charles Boyer, Claude Dauphin, Edith Evans en John Gavin.

Een ongelukkige miskleun, met Hepburn als een excentrieke vrouw die weigert te geloven dat de wereld niet langer mooi is. De bezetting is gewoon verspild in deze te zwaar opgezette allegorie die dientengevolge niet werkt. Naar een stuk van Jean Giradoux.

Pas des roses pour O.S.S. 117

1968 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1968. Actiefilm van André Hunebelle. Met o.a. John Gavin, Margaret Lee, Curd Jürgens, Robert Hossein en Luciana Paluzzi.

O.S.S. 117 neemt de identiteit van een beruchte killer aan om in een misdaadorganisatie binnen te dringen die een aanslag op een gedelegeerde van de Verenigde Naties voorbereidt. Dit zoveelste deel uit de reeks naar de Jean Bruce-romans heeft een sjiekere rolbezetting dan gewoonlijk, maar het scenario en vooral de regie blijven ver beneden het toch al niet hoge gemiddelde niveau. Scenario van Jean-Pierre Desagnat, Michel Levine, Pierre Foucaud en Renzo Cerrato naar de roman van Jean Bruce [KL]Pas de roses [KA1]a Ispahan pour OSS 117[KLE]. Fotografie van Tonino Delli Colli. Jean-Pierre Desagnat staat op de credits vermeld als co-tech (technical cooperation).

Niente rose per OSS 117

1968 | Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1968. Actiefilm van Renzo Cerrato en Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. John Gavin, Margaret Lee, Curd Jürgens, Luciana Paluzzi en Robert Hossein.

Geheim agent OSS 117 infiltreert in een internationale organisatie, gespecialiseerd in het vermoorden van staatshoofden. De agent wint hun vertrouwen en zij sturen hem naar Tunesië met de opdracht een efficiënt werkende functionaris van de Verenigde Naties op te ruimen. OSS 117 doet alsof hij de moord pleegt en roept daarmee een reeks kettingreacties op binnen de organisatie. Hierdoor raakt deze verzwakt en uiteindelijk geneutraliseerd. Op het tempo en de spanning van de film is niets aan te merken. De regie is middelmatig en John Gavin als OSS 117 komt geloofwaardig over. Een interessant detail is dat Gavin in de jaren 1980-90 tot ambassadeur van de VS in Mexico benoemd werd.

Thoroughly Modern Millie

1967 | Komedie, Musical, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1967. Komedie van George Roy Hill. Met o.a. Julie Andrews, Mary Tyler Moore, Carol Channing, James Fox en John Gavin.

Tot op zekere hoogte is deze poging van Ross Hunter om iets van de magie te vangen van Andrews' THE BOY FRIEND geslaagd, maar na bijna twee en een half uur begin je toch te gapen. Dit komedietje, geplaatst in de jaren 1920-1930, lijdt te veel aan vrolijkheid. Toch een Oscar voor Channing als Beste Bijrol. Het scenario is van Richard Morris. Het camerawerk is van Russell Metty en Russell Harlan.

Pas De Roses Pour O.s.s. 117

1967 | Thriller

Frankrijk 1967. Thriller van Jean-Pierre Desagnat en Andre Hunnebelle. Met o.a. Margaret Lee, John Gavin en Curd Jürgens.

Tot op zekere hoogte is deze poging van Ross Hunter om iets van de magie te vangen van Andrews' THE BOY FRIEND geslaagd, maar na bijna twee en een half uur begin je toch te gapen. Dit komedietje, geplaatst in de jaren 1920-1930, lijdt te veel aan vrolijkheid. Toch een Oscar voor Channing als Beste Bijrol. Het scenario is van Richard Morris. Het camerawerk is van Russell Metty en Russell Harlan.

O.s.s. 117 Double Agent

1967 |

1967. André Hunebelle. Met o.a. Margaret Lee, John Gavin en Curd Jürgens.

Tot op zekere hoogte is deze poging van Ross Hunter om iets van de magie te vangen van Andrews' THE BOY FRIEND geslaagd, maar na bijna twee en een half uur begin je toch te gapen. Dit komedietje, geplaatst in de jaren 1920-1930, lijdt te veel aan vrolijkheid. Toch een Oscar voor Channing als Beste Bijrol. Het scenario is van Richard Morris. Het camerawerk is van Russell Metty en Russell Harlan.

Pedro Páramo

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Carlos Velo. Met o.a. John Gavin, Ignacio López Tarso, Pilar Pellicer en Julissa.

Na de dood van zijn moeder gaat een man op zoek naar zijn vader. Geleidelijk komt hij er achter dat zijn vader een tiran is die een 'imperium' heeft opgebouwd door meisjes te verleiden en de grond van boeren in te pikken. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Juan Rolfo. Ondanks de goede plot en de goede bedoelingen is de film nogal stijf, onpersoonlijk en ontoegankelijk worden.

Tammy Tell Me True

1961 | Romantiek

Verenigde Staten 1961. Romantiek van Harry Keller. Met o.a. Sandra Dee, John Gavin, Virginia Grey, Beulah Bondi en Cecil Kellaway.

Een vermoeiende romance over een meisje dat naar de universiteit gaat en de deken verlost van allerlei vrouwen. Een erg onevenwichtig scenario en acteerwerk.

Romanoff and Juliet

1961 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1961. Romantiek van Peter Ustinov. Met o.a. Peter Ustinov, Sandra Dee, John Gavin, Akim Tamiroff en Rik Von Nutter.

Ustinov schreef en regisseerde deze satire op de Koude Oorlog, waarin hij tevens een hoofdrol speelde. Het kroost van de Amerikaanse en Russische ambassadeur wordt verliefd op elkaar. Italiaanse locaties vormen de achtergrond van het mythische land waar Ustinov heerst.

Back Street

1961 |

Verenigde Staten 1961. David Miller. Met o.a. Susan Hayward, John Gavin, Vera Miles en Virginia Grey.

In het heden overgebrachte, weelderige, ongeloofwaardige derde versie van het verhaal van Fannie Hurst over de liefde van een vrouw voor een getrouwde man. Niet zo goed gespeeld als de twee eerdere versies.

Spartacus

1960 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1960. Avonturenfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Kirk Douglas, Laurence Olivier, Peter Ustinov, Jean Simmons en Tony Curtis.

Epos rond slavenrebel Spartacus, die ten tijde van het Romeinse Rijk een opstand leidt tegen de decadente aristocratie. Indrukwekkend, vooral door de vakkundig opgezette vechtscènes en uitstekende acteurs: een charismatische Douglas, een geestige Ustinov en een seksueel ambivalente Olivier die naar eigen zeggen 'zowel van oesters als van slakken' houdt. De film werd door de in 1999 overleden grootmeester Kubrick beschouwd als het zwarte schaap binnen zijn oeuvre. Maar allerlei remakes kunnen natuurlijk niet tippen aan zijn origineel.

Psycho

1960 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1960. Horror van Alfred Hitchcock. Met o.a. Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin en Martin Balsam.

Nog steeds is de douchescène halverwege het verhaal over een vrouw die een nieuw leven wil beginnen en in een morsig motel belandt, ronduit huiveringwekkend. 'De' moord uit de filmgeschiedenis is 45 seconden lang en vanuit zeventig verschillende camerastandpunten gedraaid. En eigenlijk valt er niets te zien. De meeste mensen zwéren achteraf dieprood bloed het doucheputje te hebben zien instromen, maar Psycho werd in zwart-wit gemaakt: u kijkt naar chocoladesiroop. De montage van vaste Hitchcock-editor George Tomasini en de onvergetelijk indringende muziek van Bernard Herrmann houden het menselijk brein verbluffend voor de gek. Adembenemend.

Olympia

1960 | Romantiek, Komedie, Historische film, Drama

Verenigde Staten​/​​Italië 1960. Romantiek van Michael Curtiz. Met o.a. Sophia Loren, John Gavin, Maurice Chevalier, Isabel Jeans en Carlo Hinterman.

De Habsburgers in Wenen, begin 19e eeuw. De jonge weduwe van een prins mag het kasteel niet verlaten, want ze heeft zich lichtzinnig en allesbehalve koninklijk gedragen. Ze wordt verliefd op een Amerikaan die een dagje langskomt. De Habsburgers willen dat zij trouwt met een edelman. Ze verzet zich en de Amerikaan komt terug om haar te halen. Een alleraardigste film vol intriges en misverstanden, maar gelukkig komt alles aan het eind weer goed.

Midnight Lace

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van David Miller. Met o.a. Doris Day, Rex Harrison, John Gavin, Myrna Loy en Roddy McDowall.

De Amerikaanse Kit Preston (Day), zit de hele dag alleen in Londen omdat haar man (Harrison) getrouwd is met z'n werk. Op een dag loopt ze door de mistige straten en schrikt ze van een mysterieuze stem die uit de nevelen komt. En in haar veilige huis krijgt ze telefoontjes, weer van die geheimzinnige onbekende. Maar niemand gelooft haar. Day putte voor een scène uit haar eigen herinneringen (dat ze zwanger en wel door een agressieve echtgenoot werd mishandeld) en ging zo uit haar dak dat de opnames stilgezet moesten worden.

Imitation of Life

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Lana Turner, John Gavin, Sandra Dee, Susan Kohner en Juanita Moore.

Sterk melodrama over de zucht naar roem, verkapt racisme, moeder-dochterrelaties en nog veel meer. Tearjerker-specialist Sirk maakte een overvolle maar ook aangrijpende film die bekroond werd met onder andere twee Oscarnominaties. De relaties tussen een Hollywoodactrice (Turner), haar dochter, de zwarte huishoudster en haar 'bijna witte’ dochter worden gevolgd. Een eersteklas remake van de film uit 1934; Turner's rol is haar op het lijf geschreven - en toont verbazend veel overeenkomst met haar eigen loopbaan en dochter. Lana's beste film en Sirks laatste.

A Time to Love and a Time to Die

1958 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1958. Oorlogsfilm van Douglas Sirk. Met o.a. John Gavin, Liselotte Pulver, Jock Mahoney, Don DeFore en Keenan Wynn.

In 1944 krijgt een Duitse soldaat drie weken verlof van het oostfront. Hij gaat terug naar het inmiddels door bombardementen zwaar beschadigde Berlijn. Daar wordt hij verliefd op jeugdvriendin Elisabeth (Pulver), ziet hij de morele ontmanteling van zijn land en vindt hij vergiffenis voor zijn daden in de oorlog bij een oude leraar (gespeeld door Erich Maria Remarque, auteur van het bronmateriaal). En dan moet hij weer terug. Een van de betere kleurrijke melodrama's waarmee Sirk - de favoriete regisseur van Fassbinder - zijn faam behaalde. Sirks voorlaatste speelfilm.

Quantez

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Harry Keller. Met o.a. Fred MacMurray, Dorothy Malone, James Barton, Sydney Chaplin en John Gavin.

Niet al te sterke film over een stel bankrovers die door Indianen omsingeld worden in de saloon van een spookstad. De een na de ander bijt in het stof, MacMurray offert zich op om Malone en haar geliefde Gavin de kans te geven te ontsnappen. Traag produkt met weinig aantrekkingskracht, matig spel, dito scenario van R. Wright Campbell en Anna Edwards. Goed camerawerk van Carl Guthrie. Producent was Gordon Kay.

Raw Edge

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van John Sherwood. Met o.a. Rory Calhoun, Yvonne De Carlo, Mara Corday, Rex Reason en Neville Brand.

Volgens de scenario-schrijvers Harry Essex en Robert Hill (die werkten naar een verhaal van William Kozlenko en James Benson Nablo) kon je in het oude Oregon een vrouw claimen, en daarmee had je het eerste recht haar te trouwen. Rudley, de schurk, neemt het daar niet zo nauw mee. Maar door de moord op Calhouns broer komt hij in de problemen. Ook de Indiaanse weduwe Corday wil, op haar manier, wraak nemen. Aardige western, met Maury Gertsman achter de camera.

Behind the High Wall

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Abner Biberman. Met o.a. Tom Tully, Sylvia Sidney, Betty Lynn en John Gavin.

Ingewikkeld verhaal over een inhalige gevangenbewaarder, zijn invalide vrouw (heel aardig gespeeld door Sidney), een verborgen buit en een ontsnappingsplan. De herverfilming van THE BIG GUY.