Vlado Müller is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Kampf der Tiger

1988 | Sportfilm

Duitsland 1988. Sportfilm van Dieter Wedel. Met o.a. Daniel Olbrychski, Thomas Heinze, Peter Striebeck, Peter Fitz en Ralf Schermuly.

Over het wel en wee van een ijshockeyclub, die zowel financiëel als sportief aan de grond zit. De nieuwe voorzitter zorgt er met onorthodoxe, maar moderne methoden voor dat de slechte spelers eruit gaan en dat het publiek het spektakel geboden krijgt waar het voor gekomen is en de top wordt weer bereikt. De beste speler die team-aanvoerder is, komt in botsing met de trainer; ze vinden de aanvoerder te oud en proberen hem eruit te werken. Die komt ten slotte bij een rivaliserende club terecht en in een ontmoeting belanden hij en een voormalige teamgenoot in het ziekenhuis, want ijshocky is een rauwe sport. Daar worden vijanden weer vrienden en de kijker heeft zich lekker laten vermaken over een sport, waar hij niet zo gauw aan toekomt. Wordt in twee delen van elk 95m uitgezonden en werd geproduceerd door de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse tv- omroepen.

O statecnem kovari

1983 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije 1983. Familiefilm van Petr Sveda. Met o.a. Vlado Müller, Pavel Križ, Petr Cepek, Karolina Slunéčková en Jiri Knot.

In dit klassieke sprookjesverhaal gaat een jonge smid samen met twee vrienden op zoek naar drie spoorloos verdwenen prinsessen. De tocht wordt een zware beproeving en leidt hen naar het onderaardse rijk van een zwarte koning. Scenario van Jaroslav Petrik en Bohumil Steiner. Camerawerk van Jiri Kolin. Er bestaat een Nederlands gesproken versie onder de titel DE MOEDIGE SMID.

Popolvar najvätsi na svete

1982 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechoslowakije 1982. Familiefilm van Martin Tapák. Met o.a. Martin Marek, Zuzana Skopálová, Josef Kromer, Vlado Müller en Bronislav Križan.

Prinses Rozebottel wordt gevangen genomen door de Koning van de Onderwereld, omdat ze in zijn rijk naar edelstenen zocht, die daar groeien, waar ze zo dol op is. Een bevriende koning van haar vader stuurt zijn drie zonen erop uit om haar te bevrijden. Ondanks hun uitrusting met een toverpaard en een toverzwaard lukt het hun niet. Maar de derde prins, die eigenlijk nergens goed voor is bevrijdt prinses Rozebottel uit haar gevangenschap. Daarna ontbrandt de strijd om de hand van de prinses. Naar een Slavische volksvertelling voor de jeugd.

Signum Laudis

1980 | Oorlogsfilm, Historische film

Tsjechoslowakije 1980. Oorlogsfilm van Martin Holly. Met o.a. Vlado Müller, Ilya Prachař, Josef Bláha, Jiři Kodet en Oldřich Velen.

Om tijdens WO I het moraal van de soldaten op te vijzelen, wordt de Signum Laudis onderscheiding, waar in het Oostenrijkse leger alleen officieren voor in aanmerking komen, uitgereikt aan korporaal Hoferik. Maar wanneer de korporaal in het daaropvolgende beleg erop staat het gevecht voort te zetten, wordt hij door de generaal gedegradeerd en voor het vuurpeloton gezet. Een goed in elkaar gezette en wrede film.

At zije republika

1965 | Oorlogsfilm, Experimenteel

Tsjechoslowakije/Tsjechië 1965. Oorlogsfilm van Karel Kachyna. Met o.a. Zdenek Latiburek, Vlado Müller en Nadezda Gajerovan.

De Tweede Wereldoorlog is bijna ten einde. In een Moravisch dorpje ervaart Olin, een twaalfjarige boerenzoon, de oorlog op zijn manier. De dood treft zijn twee enige vrienden. Geconfronteerd met al het geweld en de brutaliteiten van de ouderen wordt ook hij anders.