Rafael Katz is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Paradise Cruise

2013 | Drama, Romantische komedie

Israël/Ierland/Frankrijk/Duitsland 2013. Drama van Matan Guggenheim. Met o.a. Vahina Giocante, Oz Zehavi en Eli Eltonyo.

Filmmaker Matan Guggenheim (Jeruzalem, 1977) zette zich op de kaart met festivalfavoriet Crickets, zijn afstudeerfilm over gokkers die wedden op terroristische aanslagen. In zijn eerste speelfilm The Unforgettables - internationaal uitgebracht als Paradise Cruise - leunt hij op herinneringen aan zijn diensttijd met een drama over de zinderende clash tussen Franse fotografe Dora (Giocante) en haar muze Yossi (Zehavi), een voormalig soldaat die net als zij last heeft van een bepokt verleden. Wegstoppen en doorgaan, tot de bom barst. Opzienbarend, op de grens van hardvochtige romcom en bruut drama.

Eyes Wide Open

2009 | Drama

Israël/Duitsland/Frankrijk 2009. Drama van Haim Tabakman. Met o.a. Zohar Shtrauss, Ran Danker, Isaac Sharry en Tzahi Grad.

Een streng religieuze getrouwde Joodse slager (Shtrauss) in Jeruzalem neemt een jonge knecht in dienst (soapster en zanger Danker). De vonk slaat over, maar de beenhouwer vergoelijkt de situatie als een beproeving, een 'uitdaging van God'. Niettemin blijkt het vlees zwakker dan de geest. Eyes Wide Open (internationale titel) toont passie in een keurslijf, net als talloze genregenoten. Uniek is de locatie, de beeldtaal en het acteerwerk: extreem ingetogen en met ruim baan voor eigen duiding. Shtrauss werd uitgeroepen tot Beste Acteur 2009 op het filmfestival van Jeruzalem.