Herbert J. Leder

Regisseur, Scenarist

Herbert J. Leder is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Candy Man

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Herbert J. Leder en Herbert Leder. Met o.a. George Sanders, Leslie Parrish, Gina Ronan, Manuel Fábregas en Carlos Cortez.

Kidnapdrama waarvan er dertien in een dozijn gaan gefilmd in Mexico City; een levensmoede Britse drughandelaar en Amerikaanse filmster raken in elkaars leven verwikkeld.

The Frozen Dead

1967 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Horror van Herbert J. Leder en Herbert Leder. Met o.a. Dana Andrews, Anna Palk, Philip Gilbert, Kathleen Breck en Karel Stepanek.

Bizar verslag over de wetenschapper Andrews die een groep nazi-leiders heeft ingevroren, en nu probeert hen én het Derde Rijk weer tot leven te brengen. De slordige productie doet het verhaal geen goed. In de bioscoop uitgebracht in zwart-wit.

It

1967 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Horror van Herbert J. Leder. Met o.a. Roddy McDowall, Jill Hayworth, Ernest Clark, Paul Maxwell en Aubrey Richards.

Britse variant op het thema van de Golem, het Jiddische monster, door God in het leven geroepen om de joden tegen het constante antisemitisme te beschermen. Deze diepere betekenis heeft maar heel weinig te maken met het scenario van regisseur Leder over krankzinnige museum-conservator McDowall die ontdekt hoe hij de Golem, de nieuwste aanwinst van het museum, tot leven kan wekken en laten doen wat hij wil. Deze wensen variëren van moorden tot het vernietigen van de London Bridge. Naar het einde toe wordt de film echt een lacher. Interessant gegeven dat echter niet uit de verf komt, omdat de regisseur op effectbejag uit is. Fotografie is van David Boulton en Alan Sellers speelt de Golem. Ook bekend als THE CURSE OF THE GOLEM.

Pretty Boy Floyd

1960 | Misdaad

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Herbert J. Leder. Met o.a. John Ericson, Barry Newman, Joan Harvey, Herb (Jason) Evers en Carl York.

Middelmatig relaas over een laaghartige gangster uit de jaren dertig, energiek gespeeld door Ericson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herbert J. Leder op televisie komt.

Reageer