Guillermo Murray is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Es mi vida

1986 | Biografie

Mexico 1986. Biografie van Gonzalo Mart ínez Ortega. Met o.a. Alberto Aguilera, Narciso Busquets en Guillermo Murray.

Het leven van de zanger Alberto Aguilera (Juan Gabriel). Hij gaat naar Mexico met het plan om het daar te gaan maken, en belandt in de gevangenis op beschuldiging van diefstal. De film is een vervolg op EL NOA NOA en net zo slecht.

Il falco e la colomba

1981 | Drama

Italië 1981. Drama van Fabrizio Lori. Met o.a. Danilo Mattei, Simonetta Stefanelli, Ugo Bologna, Mico Galdieri en Riccardo Peroni.

Een jonge politicus overleeft een aanslag op zijn leven op straat dankzij de snelle hulp van een onbekende jonge vrouw. Als hij haar wil bedanken is ze allang verdwenen, maar hij spoort haar op. Ze worden verliefd op elkaar en hij verlaat zijn vrouw. Zijn redster blijkt echter een verslaafde, maar hij helpt haar van haar heroïnezucht af door haar te laten behandelen in een peperdure kliniek. De schoonvader van de politicus vindt deze toestand onaanvaardbaar en zint op wraak. Een waar melodrama op zijn Italiaans, vol aangename clichés en prettige, voorspelbare zwart-wit situaties met het gehalte van een drie- stuiversroman.

la Novicia rebelde

1971 | Komedie, Musical

Spanje 1971. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. Rocío Dúrcal, Guillermo Murray, Isabel Garcés en Angel Garasa.

De tweede versie die Luis Lucía maakte van de roman LA HERMANA SAN SULPICIO, nu onder een andere titel en op muziek. Wat de rest betreft is het een onbelangrijke film.

Las puertas del paraiso

1971 | Drama, Familiefilm

Mexico 1971. Drama van Salomon Laiter. Met o.a. Jacqueline Andere, Jorge Luke, Milton Rodriguez, Barbara Angeli en Ernesto G. Cruz.

Een groepje jonge mensen tracht zich los te rukken van hun bourgeois-milieu en van hun eigen ego door middel van een hallucinatie-trip. Hun sado-masochistische idee[KA3]en over liefde en erotiek, hun drang naar drugs (de poorten van het paradijs) en hun vlucht uit de werkelijkheid die voor hen slechts een vacuum zonder inhoud is. Een verfrissend filmgeluid uit Mexico. Een beeld van jongeren in een maatschappij die ze niet willen of kunnen begrijpen. Ze zijn op zoek naar een andere wereld, een van vrede en sociale gelijkheid. Een wat naïeve gedachte, maar Laiter gaat in zijn scenario, dat hij samen met Elena Garro en Eduardo Lizalde schreef, toch heel wat dieper dan de films uit de Amerikaanse hippie-cultuur. Bovendien stapt hij af van de melodramatische 'cinema de papa' die jarenlang synoniem was voor de Mexicaanse film. Fotografie van Fernando Alvarez Garcés.

Verano violento

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Erika Remberg, Guillermo Murray en Adriana Roel.

Een man wordt ten onrechte beschuldigd van moord op zijn vrouw. Dan blijkt dat de ware schuldige hun dochter is, die niet kon aanzien hoe slecht haar moeder haar vader behandelde. Er zitten ook wat scènes in uit korte films uit 1961 en 1962 die Armedaríz met regisseur Julián Soler opnam. Zeer onsamenhangend.

La Venus maldita

1966 | Drama

Argentinië/Mexico 1966. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Leblanc, Guillermo Murray, Héctor Godoy en Berta Moss.

Een vrouw en haar minnaar, een goede vriend van haar man, zijn van plan haar echtgenoot, die leukemie heeft, te vermoorden. Een afgezaagd melodrama over ongebreidelde passies.

El cuarto chino

1966 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten/Mexico 1966. Horror van Albert Zugsmith. Met o.a. Guillermo Murray, Elizabeth Campbell, Carlos Rivas en Regina Torné.

Een echtpaar, een van hun bedienden, een arts en een secretaresse raken betrokken bij de moord op een dienstmeisje van het echtpaar. Vrijwel allemaal eten ze paddestoelen die hallucinaties veroorzaken. Een mengeling van horror, erotiek en mooie plaatjes, de blijkbaar onvermijdelijke beelden van Acapulco.

Amor en las nubes

1966 | Komedie

Mexico/Guatemala 1966. Komedie van Manuel Zezeña Diéguez. Met o.a. Teresa Velázquez, Sonia Furió, Armando Silvestre en Guillermo Murray.

Belevenissen en romances van vier stewardessen. Het is duidelijk te merken dat de film geheel is geïmproviseerd. Een totale mislukking.

Una mujer sin precio

1965 | Drama

Puerto Rico/Mexico 1965. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Leblanc, Víctor Junco en Guillermo Murray.

Een striptease-danseres wordt door haar man verstoten als hij haar ontrouw met een vroegere geliefde ontdekt. Voor de Mexicaanse bioscopen werd de film met elf minuten ingekort. Een tweede, niet erg geslaagde verfilming van de roman El caballero audaz

Los valses venían de Viena y los niños de París

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Ernestina Garfias, Fernando Soler, Guillermo Murray en 'Mantequilla'.

Een meisje dat prima donna denkt te kunnen worden, wordt belogen en verleid door haar vriend, die haar vervolgens in de steek laat. Ze moet verschillende baantjes aannemen om haar kind te kunnen onderhouden. Belachelijk, traag en vervelend.

Gigantes planetarios

1965 | Sciencefiction

Mexico 1965. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Adriana Roel, Rogelio Guerra en 'Ferrusquilla'.

Een jonge geleerde en zijn vriendin maken een ruimtereis om de bewoners van een ander sterrenstelsel te bevrijden van tirannie. Middelmatig ondanks enige originele ideeën. Opvallend bizarre kleding.

El planeta de las mujeres invasoras

1965 | Sciencefiction

Mexico 1965. Sciencefiction van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lorena Velázquez, Elizabeth Campbell, Maura Monti en Guillermo Murray.

Per vergissing stapt een aantal mensen in een vliegende schotel die op een kermis staat. De schotel vertrekt naar een planeet waar vrouwen het voor het zeggen hebben. Zó surrealistisch en krankzinnig dat het weer leuk wordt. Het vervolg op GIGANTES PLANETARIOS.

Preciosa

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Julio Alemán, Guillermo Murray en Rafael del Rio.

Een zangeres die wil trouwen, moet kiezen tussen drie aanbidders. De acteerprestaties van Lepe zijn even belachelijk als haar liedjes, om nog maar te zwijgen over de regie.

Los murciélagos

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Guillermo Murray en José Elías Moreno.

Twee vrienden raken in de clinch met een bende die zich 'De Vampiers' noemt. De bende richt vernielingen aan en terroriseert de bevolking. De vijfde en laatste film rond Leonardo Moncada, een personage afkomstig uit het Cubaanse hoorspel Sublime sacrificio. Goed gemaakt.

El asesino invisible

1964 | Sciencefiction, Mysterie

Mexico 1964. Sciencefiction van René Cardona. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Guillermo Murray, Carlos Agosti en Jorge Rivero.

Een geleerde ontdekt met behulp van zijn assistent en zijn dochter een middel om onzichtbaar te worden. Hij wordt vermoord en de formule verdwijnt. Intrige, mysterie en veel knokpartijen spelen zich af rond 'de man met het gouden masker', gespeeld door de debuterende Rivero, die later zeer bekend zou worden.

Cucurrucucú paloma

1964 | Drama, Musical

Mexico 1964. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Guillermo Murray, Juan Gallardo en Abel Salazar.

Een meisje verlaat haar moeder en haar dorp om in de grote stad carrière te maken als zangeres en haar moeder financieel te kunnen steunen. Een truttig en jankerig melodrama.

He matado a un hombre

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Fernando Soler, Maricruz Olivier, Guillermo Murray en José Gálvez.

Tweede deel van de serie [KL]El jurado resuelve[KLE], waarin een jury zijn oordeel moet uitspreken over een moord. Net als zijn voorganger verdeeld in drie episodes: [KLE]He matado un hombre, El doctor Osaki[KLE] en [KLE]Primero mis hijas[KLE]. Ondanks het goede plot geen goede film. Het laatste deel heet: AMOR DE ADOLESCENTE (ook bekend als DESNUDOS ARTISTICOS).

La huella macabra

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Guillermo Murray, Rosa Carmina, Jaime Fernández en Elsa Cárdenas.

Het vervolg op ROSTRO INFERNAL waarin de dood gewaande dokter terugkeert om nieuwe monsters te scheppen en doorgaat met zijn duistere experimenten. Net als zijn voorganger bestaat deze film uit drie episoden: La huella macabra, El beso de la muerte en El muriégalo fantasma. Net zo somber als de eerste film.

El Mundo de los vampiros

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Mauricio Garcés, Erna Martha Bauman, Silvia Fournier en Guillermo Murray.

Een vampier uit Transsylvanië verrijst uit de dood in Mexico om de nakomelingen van zijn voorouderlijke vijand te vernietigen. Een van de meesterwerken van de Mexicaanse fantasiefilm, die binnen zijn zelfverzonnen classicisme zeer belangwekkende en inventieve hoogtes bereikt.