Carlos Gallardo

Acteur, Producer

Carlos Gallardo is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Once Upon a Time in Mexico

2003 | Actiefilm

Verenigde Staten 2003. Actiefilm van Robert Rodriguez. Met o.a. Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Mickey Rourke en Eva Mendes.

Er is lijn te ontdekken in de Mariachi-trilogie van Robert Rodriguez. Van El Mariachi naar Desperado tot Once Upon a Time in Mexico steeg het budget van bijna niks tot gigantisch; de hype rond de films nam evenredig af; en vreemd genoeg nam de kwaliteit steeds toe. Rodriguez vindt in zijn afsluiter de juiste toon en heeft eindelijk die acteurs, die met weinig aanwijzingen een impact kunnen maken in de immer grof geschetste, tussen ode en persiflage stekende actieplots van de filmmaker. Depp is een ironische CIA-agent die in Mexico de macht netjes wil verdelen en daarvoor pistolero-legende El Mariachi (Banderas) inschakelt.

El Mariachi

1992 | Actiefilm, Drama, Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Robert Rodriguez. Met o.a. Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos, Reinol Martinez en Ramiro Gómez.

Volgens de destijds 24-jarige, debuterende regisseur-scenarist- cameraman-monteur-producent Rodriguez kostte deze ironische actiefilm nauwelijks 7000 dollar. Centraal in dit in het Spaans gesproken Amerikaanse misdaadverhaal staat een muzikant die wordt aangezien voor een moorddadige drugsdealer - die zijn wapenarsenaal in een identieke zwarte gitaarkoffer meezeult - en zodoende in een strijd op leven en dood terecht komt. Ondanks soms wat knullig acteerwerk verwierf de verder sprankelende film al snel cultstatus. Rodriguez brak ermee door in Hollywood, en maakte daar de opvolgers Desperado (1995) en Once Upon a Time in Mexico (2003).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Gallardo op televisie komt.

Reageer