Jeong Jun-ho

Acteur

Jeong Jun-ho is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cheonnyyeon ho

2004 | Actiefilm, Fantasy, Mysterie, Romantiek, Horror

Zuid-Korea 2004. Actiefilm van Lee Kwang-hoon. Met o.a. Jeong Jun-ho, Kim Hyo-jin, Kim Hye-ri, Choi Won-seok en Lee Hang-gal.

In de proloog zien we hoe Park Hyokkose (Jang Hyo-seon) in 57 v. Chr. de Chilla dynastie vestigt op het Koreaanse schiereiland en de occulte Moonsekte verdrijft. De geest van hun leider Auta (Park Dong-bin) vangt hij in een magisch zwaard dat nabij een diep meer in de grond wordt gestoken. Bijna duizend jaar later in 896 zit koningin Chinsong (Kim Hye-ri) op de troon. Ze is weduwe en verliefd op haar loyale generaal Biharang (Jeong Jun-ho), die echter zijn hart verpand heeft aan het eenvoudige boerenmeisje Jaunbi (Kim Hyo-jin). Generaal Bang (Ho San) probeert een gooi naar de macht te doen, waarbij hij intrigeert en konkelt aan het hof. Door een misverstand denkt Jaunbi dat haar laatste uur heeft geslagen en dat haar minnaar haar verraden heeft. Ze rukt het zwaard uit de grond, bevrijdt daarmee Auta's boze geest en wordt diens wraakengel. Dit luidde het einde in van het Chilla rijk, dat overigens echt heeft bestaan. Deze film, die in China werd gedraaid, komt het dichtst bij een vlot fantasy spektakel uit Hong Kong; de decors en kostuums zijn prachtig, de actie is vlot, de rolverdeling is aantrekkelijk en martial arts liefhebers krijgen de balletten die zij verwachten. Geproduceerd met een budget van 5,5 miljoen euro en leverde in eigen land aan de bioscoopkassa drie miljoen dollar op wat als een bescheiden triomf wordt beschouwd.

Hayanbang

2002 | Horror

Zuid-Korea 2002. Horror van Lim Chang-jae. Met o.a. Jeong Jun-ho, Lee Eun-ju en Kim Ji-yu.

Horrorfilms werken als ze een sluimerende angst aanboren en vervolgens aanjagen. In de Koreaanse horror Unborn But Forgotten draait het om zwangerschap en internettechnologie. Ongetrouwde zwangere vrouwen (taboe in Zuid-Korea?) die de website van een vrouwenkliniek bezoeken sterven binnen vijftien dagen. Heimelijk zwangere televisiejournalist Su-jin Han (Lee) gaat op onderzoek en raakt zelf onder invloed van de technovloek. Klinkt als Ringu, Fear dot com en talloze andere bastaardfilms en Unborn but forgotten voegt niets meer toe dan (de angst voor) de ongeboren vrucht. De originele titel laat zich vertalen als De witte kamer, de naam van de website. Matig werkje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jeong Jun-ho op televisie komt.

Reageer