Marc Hoeferlin is scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Marianne & Leonard: Words of Love

2019 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Nick Broomfield.

De Canadese schrijver Leonard Cohen is 26 als hij het koude Montreal inruilt voor het Griekse eiland Hydra, waar hij niet alleen zijn muzikale talent ontdekt, maar ook zijn grote liefde leert kennen: Marianne Ihlen uit Noorwegen. In deze documentaire vertelt de Britse filmmaker Nick Broomfield met behulp van prachtig archiefmateriaal het liefdesverhaal van de kunstenaar en zijn muze, al stoort zijn persoonlijke betrokkenheid soms: Broomfield bracht als twintigjarige student enige tijd door op Hydra, waar hij een korte affaire had met Marianne.

Whitney: Can I Be Me

2017 | Documentaire

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2017. Documentaire van Nick Broomfield en Rudi Dolezal.

Documentaire over het ongelofelijke en aangrijpende levensverhaal van Whitney Houston, met inzichten van haar meest dierbaren. Grotendeels gemaakt met nog nooit eerder vertoond materiaal en exclusieve opnames.

Battle for Haditha

2007 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 2007. Drama van Nick Broomfield. Met o.a. Matthew Knoll, Elliot Ruiz, Andrew McLaren en Thomas Hennessy.

Fascinerend Engels docudrama gebaseerd op de slachting eind 2005 van 24 Irakezen in de Irakese stad Haditha door een Amerikaanse gevechtseenheid die een soldaat moest betreuren vanwege een bermbom. Brit Broomfield, bezieler van oa Michael Moore en Louis Theroux, filmde in Jordanië met voormalige Irak-gangers en Irakese vluchtelingen. Zijn gezwollen vertelling laat weinig aan de verbeelding over en portretteert alle betrokkenen als pionnen in een schimmig spel zonder spelregels. De strafzaak tegen de Amerikaanse aanvoerder strandde in februari 2012 op ‘nalatigheid’ en gevangenisstraf bleef uit.