Joachim Teege: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Liselotte von der Pfalz

1966 | Historische film, Muziek

Duitsland 1966. Historische film van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heidelinde Weis, Harald Leipnitz, Hans Caninenberg, Karin Hübner en Erwin Linder.

Opstandige Liselotte von der Pfalz (Weis), de negentien- jarige dochter van keurvorst Karl Ludwig, wordt door de slinkse prinses Palatine (H[KA3]ubner) gestrikt om uitgehuwelijkt te worden aan de Hertog van Orleans (Leipnitz), de broer van de Zonnekoning (Caninenberg). Terwijl Palatine meent op die manier haar geheime verhouding met Liselotte`s nieuwbakken echtgenoot ongestoord te kunnen voortzetten, valt het oog van Lodewijk de Veertiende op de leuke Liselotte. Ondanks de hof- en moordintriges komt Liselotte in de gunst van de koning en bekeert haar hertog zich tot een trouwe echtgenoot. Voor de liefhebbers van de ouderwetse operette-achtige kostuumdrama`s een aardige film, maar voor een kijkers van de 21ste eeuw een hoop maf gedoe. De 26-jarige Weis speelt met veel overgave de hoofdrol onder gladde regie van Hoffmann, die betere zaken gemaakt heeft (WIR WUNDERKINDER). Het scenario is van Johanna Sibelius en Eberhard Keindorff. Het camerawerk is van routiné Richard Angst.

Bel Ami 2000 oder: Wie verführt man einen Playboy?

1966 | Muziek, Komedie

Duitsland 1966. Muziek van Michael Pfleghar. Met o.a. Peter Alexander, Antonella Lualdi, Scilla Gabel, Helga Anders en Linda Christian.

Schlageridool Peter Alexander in een komische film als een boekhoudertje, die door het herentijdschrift 'Bel Ami' per computer is uitverkoren als de 'Playboy' van het jaar. Naar een driestuivers-roman van Anatol Bratt, door Klaus Munro en de regisseur tot scenario bewerkt. Camerawerk van Ernst Wild. Zie ook: Schlagerfilms.

Hokuspokus - oder: Wie lasse ich meinen Mann verschwinden?

1965 | Komedie

Duitsland 1965. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Heinz Rühmann, Liselotte Pulver, Richard Münch, Fritz Tillmann en Klaus Miedel.

Curt Goetz' boulevardstuk uit de jaren 1930-40 nog eens uiterst dunnetjes overgedaan. Scenario van Eberhard Keindorff en Johanna Sibelius. Camerawerk van Richard Angst.

Hokuspokus

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Curt Goetz, Valerie von Martens, Elisabeth Flickenschildt, Hans Nielsen en Erich Ponto.

Producent Hans Dominick had al eerder met toneelschrijver/regisseur Goetz samengewerkt, namelijk met het schrijven van DAS HAUS IN MONTEVIDEO. Samen zetten ze een nieuwe productie van het stuk 'Hokuspokus' op dat zó'n succes had, dat Dominick het twaalf jaar later met Rühmann opnieuw in productie nam. Cameraman Richard Angst werd beroemd door zijn werk voor Arnold Fanck's bergfilms en deed onder andere camerawerk in de V.S. en Nederland.

Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren

1952 | Drama, Romantiek, Muziek

Duitsland 1952. Drama van Ernst Neubach. Met o.a. Paul Hörbiger, Eva Probst, Adrian Hoven, Dorit Kreysler en Herbert Hübner.

De zoon van een rijke industrieel wordt tegen de wil van zijn vader veliefd op een pianiste. Zoals gebruikelijk voor een goede heimatfilm, heeft men zich niet ingespannen er iets bijzonders van te maken. Het lijkt wel of eerst de titel-smartlap is opgenomen, en er naderhand een film bijgeflanst is - zo weinig heeft het geheel om het lijf.

Großstadtgeheimnis

1952 | Mysterie

Duitsland 1952. Mysterie van Leo De Laforgue. Met o.a. Ingrid Lutz, Fritz Wagner, Harald Holberg, Joachim Teege en Alfred Schieske.

Niet al te spannende misdaadfilm. Het gaat om de opheldering van een bankroof en de jacht op de drie gangsters. Een commissaris bij de recherche wil zijn leerlingen tonen, dat vooral volharding en samenspel het succes bepalen. De oplossing van de zaak berust echter op een reeks van toevalligheden. Vanuit hedendaags oogpunt bekeken is de film de moeite waard, alleen al vanwege de opnamen van de nog onverwoeste steden Berlijn en Dresden.

Die seltsamen Abenteuer des Herrn Fridolin B.

1948 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1948. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Ursula Kriegk, Axel von Ambesser, Ruth Lommel, Joachim Teege en Franz Stein.

Fridolin Biedermann, een keurige provinciaal, wordt in de grote stad door een schurk beroofd van zijn geld, pas en identiteit. Van nu af moet hij strijden met de instanties om zijn identiteit te bewijzen. Staudte's tweede naoorlogse film, die het bekijken waard is, bevat heerlijke uitvallen tegen de Duitse bureaucratie en enkele originele plaatjes. Scenario van de regisseur en camerawerk van Friedl Behn-Grund.