Ute von Münchow-Pohl

Regisseur, Editor

Ute von Münchow-Pohl is regisseur en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

De Hazenschool

2016 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 2016. Animatie van Ute von Münchow-Pohl. Met o.a. Jip Bartels, Job Bovelander, Christiaan Schreuder, Marcel Harteveld en Ara Halici.

Kinderfilm over de stadse hazenjongen Max die met een vliegtuigje in het bos belandt. Hij is bij de Hazenschool: de plek waar hazen worden opgeleid tot paashazen. Max ontpopt zich tot ijverige leerling en leert de geheime magie van de paashazen kennen.

Raafje met de rode sok

2015 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 2015. Animatie van Sandor Jesse en Ute von Münchow-Pohl. Met o.a. Juliann Ubbergen, Dennis Willekens, Maja van Honsté en Mitchell van den Dungen-Bille.

Het brutale Raafje veroorzaakt een ramp wanneer hij met zijn zeepkist tegen de voorraadschuur botst, waarin het eten van de dieren in het bos ligt opgeslagen. De winter is in aantocht, maar zonder eten zullen de dieren het erg moeilijk krijgen. Gelukkig organiseren de bevers een zeepkistenrace door het bos waarmee 100 goudstukken zijn te verdienen.

Raaf de kleine rover

2012 | Animatie

Duitsland 2012. Animatie van Ute von Münchow-Pohl en Sandor Jesse.

Socke, met z'n rood-wit gestreepte sok, is een vrolijke, brutale raaf die met zijn vrienden vaak in chaotische situaties belandt. In dit op de in Duitsland populaire boeken van Nele Moost en Annet Rudolph gebaseerde avontuur maakt hij het wel heel bont: Socke zorgt er persoonlijk voor dat de stuwdam kapot gaat, waardoor het hele bos onder water komt te staan. Hij vreest voor de strenge mevrouw Das. Opgewekte animatiefilm voor jonge kijkers combineert mooie tekeningen met leuke dierenpersonages, zoals Eddi-Beer, het bangige schaapje Wolletje en een stel hulpvaardige bevers.

Kleiner Dodo

2008 | Animatie

Duitsland 2008. Animatie van Thilo Rothkirch en Ute von Münchow-Pohl.

De kleine orang oetan Dodo leeft diep in het groene regenwoud. Hij houdt van de verschillende klanken en geluiden en kan ze bijna allemaal nabootsen, van pletsende regendruppels tot sjirpende krekels. Op zekere dag vindt hij een viool, een 'hoe-heet-het', zoals Darwin de 'wijze' oude aap het noemt. Maar de 'hoe-heet-het' produceert zo'n vreselijk geluid dat zelfs de gevreesde tijger het op een lopen zet. Wanneer de rivier echter uitdroogt en de dieren dorst beginnen te lijden, ontdekt Dodo het grootste geheim van zijn muziek...

Kommando Störtebeker

2001 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Duitsland 2001. Animatie van Ute von Münchow-Pohl en Toby Genkel.

Opa Bommel, een oude varensgezel, is negentig en hij bezit de helft van de schatkaart van de legendarische zeeschuimer St[KA3]ortebeker, die drie eeuwen ervoor schepen tot zinken bracht voor de Noordzeekust en zijn schat ergens begraven heeft. Zoon Paul heeft dertigduizend mark `geleend` van zijn baas voor een weddenschap voor een varkensrace en is al het geld kwijt. Nu moet hij het snel terugbetalen voordat hij in het gevang belandt wegens diefstal. Op zoek dus naar de schat van St[KA3]ortebeker. Eerst moet de andere helft erbij komen. De zoektocht begint op de Reeperbahn met een pokerpartij en voert Opa Bommel, Paul en Baby Bruno (Waalkes) dwars door Hamburg. Ze komen terecht bij een voetbalwedstrijd tegen FC M[KA3]unchen, en ze belanden op de set van de nieuwe James Bond film, een verwijzing naar THE WORLD IS NOT ENOUGH (1999) die deels in Hamburg gefilmd werd. Het leukste moment uit deze tekenfilm: Paul roept naar opa en Baby Bruno dat hij weet waar de schat verborgen is zonder te beseffen dat hij voor een lopende tv-camera spreekt. Nu komt heel Hamburg in beweging en maakt jacht op de schat. Naar de Ottifanten, characters bedacht door Otto Waalkes, die het scenario schreef met Ully Arndt, Günter Baars en Ulrich Tormin. Plezierig amusement voor jong en oud, hoewel de film geen hoogstandje is, vergeleken bij het werk van Disney of Dream Works. Heel veel leuke verwijzingen naar speelfilms zullen vooral de jonge kijkers ontgaan. In de originele versie met de stemmen van Otto Waalkes als Baby Bommel, Bastian Pastewka als Paul Bommel, Ferdinand Dux als Opa Bommel, Karin Eckhold, Beate Hasenau als Frau Hoppmann, Robert Missler, Ruth Rockenschaub, Harald Wehmeier, Lutz v. Rosenberg-Lipinsky, Kerstin Marie Mäkelburg, Monty Arnold, Gerrit Heesemann, Klaus Dittmann en Lotto King Karl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ute von Münchow-Pohl op televisie komt.

Reageer