Spade Cooley

Acteur

Spade Cooley is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Silver Bandit

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Elmer Clifton. Met o.a. Spade Cooley, Bob Gilbert, Virginia Jackson, Richard Elliott en Billy Dix.

Een puinwestern rond Cooley die goed is voor de muziek maar absoluut niet kan acteren. De technische afwerking van dit produkt is allermiserabelst en Clifton moet deze film wel binnen een paar dagen hebben opgenomen. Het één en ander draait om de 'Silver Bandit' die door Cooley tot de orde wordt geroepen.

The Kid From Gower Gulch

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Oliver Drake. Met o.a. Spade Cooley, Bob Gilbert, Wanda Cantlon, Billy Dix en Jack Baxley.

Een vervelende western rond orkestleider Cooley. Het ding is geproduceerd in 1947 en kon nog niet aan de straatstenen vertoond worden. Elmer Clifton schreef iets dat hij een scenario noemde. Raymond Friedgen was de producent van al dit moois. Cooley had zichzelf de bijnaam King of Western Swing laten geven - hij was de enige die erin geloofde. Hij maakte ook nog THE SILVER BULLET en BORDER OUTLAWS.

Border Outlaws

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Richard Talmadge. Met o.a. Spade Cooley, Maria Hart, Bill Edwards, Bill Kennedy en George Slocum.

Cooley speelt hier in [KA1]e[KA1]en van zijn weinige (en weinig succesvolle) westerns. Hij zorgt alleen maar voor de muziek en de romantiek, en dat krijgt Talmadge niet als regisseur onder de knie. Edwards is de man die zorgt voor wat actie door achter een bende outlaws aan te gaan. En dan is Talmadge een stuk beter op dreef. Het blijft echter tóch onder de maat.

Outlaws of the Rockies

1945 | Western

Verenigde Staten 1945. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Charles Starrett, Tex Harding, Dub Taylor, Carole Matthews en Philip Van Zandt.

De 'Durango Kid' is hier een sheriff die ervan beschuldigd wordt lid te zijn van een bende bandieten. Starrett, de Kid, heeft eerst Harding uit de gevangenis laten ontsnappen. Het was het regiedebuut van Nazarro, die hier nog een zwakke indruk achterliet. De muziek van Cooley is ook matig, alleen het camerawerk van George Kelley is goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Spade Cooley op televisie komt.

Reageer