Serge Ubrette

Acteur

Serge Ubrette is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ava & Gabriel - Un historia di amor

1990 | Drama, Romantiek

Namibië/Nederland 1990. Drama van Felix de Rooy. Met o.a. Nashaira Desbarida, Cliff San-A-Jong, Carol Brown Winkel, Theu Boermans en Dolph de Vries.

In 1948 krijgt Surinaamse kunstenaar San-A-Jong de opdracht om een muurschildering te maken in een kerkje op Cura[KA10]cao. In overleg met pater Boermans wordt besloten de heilige maagd als een zwarte vrouw af te beelden. Hiervoor mag de schone Desbarida van gemengd bloed model staan. Zij is de verloofde van een stoere blanke smeris. De petit-bourgeoisie onder leiding van de vrouw van de Hollandse gouverneur (die een oogje heeft op de schilder) komt hiertegen in opstand. Typisch drama waarin de Nederlandse geest rondwaart, over kolonialisme, racisme, liefde en haat. Gelouwerd door de jury op een aantal kleine festivals - w.o. de 10e Nederlandse Filmdagen in Utrecht. Gedraaid in Papiamento. Scenario van Norman de Palm en camerawerk van Ernest Dickerson.

Liens de parenté

1987 | Drama

Frankrijk 1987. Drama van Willy Rameau. Met o.a. Jean Marais, Serge Ubrette, Anouk Ferjac en Roland Dubillard.

Op 72-jarige leeftijd leeft Victor Blaise heel rustig in Zuid-Frankrijk. Dan vraagt men hem om zijn half-Engelse zoontje uit Londen terug te gaan halen: eerste schok. Het is een jonge crimineel: tweede schok. Bovendien is het een kleurling: derde schok! De film is de aandachtige, gevoelige en om beurten ontroerende en komische vertelling. Rameau is voor zijn eerste film de moeilijkheden niet uit de weg gegaan. Hij overwint ze met behulp van intelligent en natuurlijk spel. Een opmerkelijke terugkeer van Marais op het witte doek.

O Madiana

1978 | Drama

Frankrijk 1978. Drama van Constant Gros-Dubois. Met o.a. Benjamin Jules-Rosette, Rose-Marie Fixy, Théo Legitimus, Darling Legitimus en Serge Ubrette.

Een Antilliaans koppel krijgt in Parijs af te rekenen met het racisme en de onverschilligheid van zijn omgeving. Terwijl de vrouw haar uiterste best doet aanvaard te worden door hun Franse buren, raakt de man meer en meer verbitterd en zoekt hernieuwd contact met andere immigranten. Een interessant en blijvend actueel thema, dat hier echter blijft steken in goede bedoelingen, al te primaire psychologie en technische tekortkomingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Ubrette op televisie komt.

Reageer