Rodrigo Moreno

1972 Regisseur, Scenarist

Rodrigo Moreno (1972) is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Un mundo misterioso

2011 | Drama

2011. Drama van Rodrigo Moreno. Met o.a. Esteban Bigliardi, Cecilia Rainero, Rosario Bléfari, Germán de Silva en Leandro Uria.

Voor de ene kijker een tortuur, voor de andere een verademing: meandercinema. In deze strooptrage, licht absurde bijdrage aan de polariserende filmvorm wil de vriendin van geboren zitzak Boris een relatiepauze. Zonder ambitie of zelfs maar het besef dat hij z'n congé heeft gekregen verlummelt de Argentijnse Oblomov, voortaan hotelgast, gewoon verder zijn dagen. Landerig verglijdt aldus de tijd: plot, spanningsboog en beweging zijn voor cineast Moreno uiterst relatieve aangelegenheden. De Tokha, Boris' vers aangeschafte derdehands namaak-Renault uit Roemenië, weerspiegelt heel de wrakkige tragikomedie van een doelloos leven.

El Custodio

2006 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Duitsland/Uruguay 2006. Drama van Rodrigo Moreno. Met o.a. Julio Chávez, Osmar Nuñez, Elvira Onetto en Marcelo D'Andrea.

De titelheld in El Custodio (de hoeder) is lijfwacht Rubén (Chávez), een toegewijde kracht die zijn dagen slijt als de schaduw van een tweederangs Argentijnse minister. De ware hoofdpersoon is zijn psychisch verval, een proces dat in langgerekte tragikomische scènes voelbaar wordt en onherroepelijk uitmondt in een uitbarsting. Argentijnse regisseur en scenarist Moreno hield het tempo bewust laag om het wachtende bestaan van de lijfwacht voelbaar te maken. Zo werd Moreno's portret van een lijfwacht een haarfijne ontleding van de overlevingsmechanismen van de geknechte mens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rodrigo Moreno op televisie komt.

Reageer