Emmanuel Giraud

Producer

Emmanuel Giraud is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Vincent

2016 | Komedie, Drama

België/Frankrijk 2016. Komedie van Christophe van Rompaey. Met o.a. Spencer Bogaert, Barbara Sarafian, Alexandra Lamy en Geert Van Rampelberg.

Na zijn derde mislukte zelfmoordpoging krijgt de zeventienjarige Vlaamse 'milieuactivist en revolutionair' Vincent toevallig bezoek van zijn irritant joviale Franse tante Nikki, die hem tegen de zin van zijn verbitterde moeder een lift geeft naar Parijs. Je moet er even inkomen, in dit zwabberende zwart-komische familieportret vol onhebbelijke personages, dat ook stilistisch nogal een rommeltje is. Maar met een paar goed getimede harde grappen komt 'de redding van de wereld' halverwege toch op stoom. Een hobbelige doch overwegend plezante rit.

Joseph l'insoumis

2011 | Drama

Frankrijk/België 2011. Drama van Caroline Glorion. Met o.a. Laurence Côte, Anouk Grinberg en Jacques Weber.

Omdat politiek en bureaucraten in naoorlogs Frankrijk verzuimen om haast te maken met sociale woningbouw, wonen honderden mensen in een bidonville bij de Parijse voorstad Noisy-le-Grand. Strijdbare priester Joseph (hier met panache vertolkt door theatergrootheid Weber) bekommert zich als enige om de kanslozen en uitgestotenen. Sociaal-realistisch tv-drama snijdt vergeten episode aan en portretteert Joseph Wresinski (1917-1988), oprichter van ATD Vierde Wereld. ATD staat voor Agir Tous pour la Dignité ('Samen voor de waardigheid') en heeft wereldwijd een adviesfunctie over het armoedeprobleem.

Mondovino

2004 | Documentaire

Argentinië/Frankrijk/Italië/Verenigde Staten 2004. Documentaire van Jonathan Nossiter.

Documentaire over de globalisering van de wijn. Vanaf de allereerste scène is het duidelijk waar Jonathan Nossiter - een Amerikaan die lange tijd in Frankrijk woonde - zijn hart heeft zitten. De filmmaker is vervuld van heimwee naar de jaren waarin tijd nog een abstract begrip was en wijn werd beschouwd als 'een welhaast spiritueel verbond tussen de mens en de natuur', zoals de krasse wijnboer Hubert de Montille het uitdrukt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emmanuel Giraud op televisie komt.

Reageer