Jaroslav Soukup

Regisseur

Jaroslav Soukup is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kanarád Do Deste II - Prbeh Z Brooklynu

1992 | Misdaad, Actiefilm

Servië en Montenegro 1992. Misdaad van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukás Vaculik, Sagvan Tofi, Simona Krainová, Marek Vasut en Karel Augusta.

Aardige film over het disco- en drugswereldje in Praag met forse knipogen naar werk van westerse collegae. Regisseur Soukup schreef zijn eigen scenario.

Pěsti ve tmě

1986 | Sportfilm

Servië en Montenegro 1986. Sportfilm van Jaroslav Soukup. Met o.a. Marek Vašut, Josef Nedorost, Eliška Balzerová, Ferdinand Kruta en Josef Vinklař.

In 1936 wordt de Tsjechische bokser Vilda gechanteerd om tijdens internationale wedstrijden een wedstrijd te verliezen van een nazi-kampioen. De mooie filmster Ema raakt er bij betrokken, evenals antifascistische guerrilla's. Vilda wint en moet het land verlaten. Hij blijkt later als held te zijn gestorven als geallieerde piloot in WO II. Conventioneel en gedateerd melodrama, dat geïnspireerd is door het leven van de vooroorlogse kampioen Vilda Jakěs.

Vitr v kapse

1982 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1982. Familiefilm van Jaroslav Soukup. Met o.a. Lukáš Vaculík, Sagvan Tofi, Ivana Andriová, Zora Ulla Kesslerová en Ilona Svobodová.

Wie van school af komt, denkt klaar te zijn voor het leven. Niets is echter minder waar, zoals de twee helden zullen ondervinden. Ze moeten nog leren leven, in hun baan in de fabriek, in hun liefdesleven en in hun verhoudingen tot hun familieleden. Een lichtvoetige prent over jonge mensen die de maatschappij ingeworpen worden, ervan overtuigd dat alles tot een grap te herleiden is. Ze komen dan ook doorlopend in botsing. Een Tsjechische variante op het geliefkoosde thema van de films van John Hughes maar dan voorzien van een veel delicatere soort humor, met een ernstige ondertoon. De overwegend jonge cast leeft zich uitstekend in hun rol in. Het scenario werd geschreven door Soukup en Miroslav Vaic. Fotografie van Jaromír Sofr.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaroslav Soukup op televisie komt.

Reageer