Walter Gross: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Zwei Tote im Sender und Don Carlos im Pogl

1983 |

Duitsland 1983. Joachim Roering. Met o.a. Claus Biederstaedt, Ruth-Maria Kubitschek, Heinz Ehrenfreund, Peter Pasetti en Jürgen von Manger.

De handeling speelt zich af tegen het eind van een ogenschijnlijke normale werkdag in een tv-studio. Er is echter één verschil: er worden twee heuse lijken in het gebouw gevonden. Boeiende satire met veel zelfspot over macht en onmacht van een mediabedrijf. Decors van Mathias Matthies en Ellen Schmidt. Achter de camera stond Wolfgang Treu.

Einer von uns beiden

1974 | Thriller, Drama

Duitsland 1974. Thriller van Wolfgang Petersen. Met o.a. Klaus Schwarzkopf, Elke Sommer, Jürgen Prochnow, Ulla Jacobsen en Walter Gross.

Een student ontdekt dat een hoogleraar plagiaat heeft gepleegd met zijn proefschrift, waarna hij tot chantage besluit wat voor beiden dodelijk afloopt. Een uiterst vakkundig verfilmd debuut met zeer goed acteerwerk.

Toller Hecht auf krummer Tour

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Akos von Rathony. Met o.a. William Bendix, Christine Kaufmann, Michael Hinz, Ron Randell en Wera Frydtberg.

Een weesjongen uit WO II wil straaljagerpiloot in de VS worden. Een vreemde rolbezetting in een routineus verhaaltje.

So liebt und küsst man in Tirol

1961 | Romantiek

Duitsland 1961. Romantiek van Franz Marischka. Met o.a. Adrian Hoven, Vivi Bach, Harald Juhnke, Monika Dahlberg en Oskar Sima.

Kitscherige romantiek en het intrappen van open deuren in het Tiroolse Zillertal. De strijd om een erfenis en een hotel dat leeg blijft. De kakafonie van naar marsmuziek klinkende Dixieland, hoempamuziek en gejodel weerhouden niet alleen de gasten, maar ook de kijker. Het scenario is van Ilse Lutz-Dupont, Janne Furch en Hans Billian. Het camerawerk is van Gerhard Krüger.

Kauf dir einen bunten Luftballon

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1961. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Ina Bauer, Toni Sailer, Oskar Sima, Paul Hörbiger en Heinz Erhardt.

Een nieuwe versie van de ijsrevuefilm uit 1943, Der Weiße Traum, in kleur en CinemaScope met schaatskampioene Inge König (Bauer) (1957, 1958, 1959) in de hoofdrol. Een theatermusical met hoofdrolspeelster Mia (Stephan), die niet zingen kan, dreigt te floppen, maar wordt beschermd door financier Miffke (Philipp), en wordt vlot omgebouwd tot ijsfestijn, zodat Inge schitteren kan - en dat doet ze ook. Het scenario is van regisseur Von Cziffra. Het camerawerk is van Willy Winterstein.

Café Oriental

1961 | Komedie, Muziek

Duitsland 1961. Komedie van Rudolf Schündler. Met o.a. Elke Sommer, Jerome Courtland, Trude Herr, Bill Ramsey en Walter Gross.

Belastingschuld drijft een caf[KA1]e-houder tot wanhoop. Muziekstudenten die zijn etablissement bezoeken stellen hem voor de zaak te verbouwen en er jazz-muziek te gaan spelen. Als de deurwaarder trompet gaat spelen, kan het niet meer stuk. Elke Sommer beleeft ook nog een leuke romance. Leuke, onnozele (Deutsche) muziekfilm, waarvan er in de periode 1952-1965 bij de vleet gemaakt zijn, vooral geschikt voor nostalgiegangers, die op video al spoelende hun geliefde nummers kunnen bekijken.

Conny und Peter machen Musik

1960 | Muziek, Komedie

Duitsland 1960. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Cornelia Froboess, Peter Kraus, Gustav Knuth, Walter Gross en Kurt Grosskurth.

Oostenrijker Peter Kraus is kellner aan het fraaie Lago Maggiore. Hij moet de glanzende, rode sportwagen van een barones voltanken en besluit een ritje te maken. Dat kost hem z'n baantje, maar gelukkig kan hij hoteldetective worden bij Conny's vader, die een hotelketen heeft. Formulegeval met de indertijd populaire Kraus en Froboess. Thans uitsluitend voor fans. Zie ook: Schlagerfilms.

Gitarren klingen leise durch die Nacht

1959 | Musical, Romantische komedie

Oostenrijk 1959. Musical van Hans Deppe. Met o.a. Fred Bertelmann, Margit Nünke, Vivi Bach en Walter Gross.

Een zanger krijgt ruzie met z'n geliefde, omdat ze jaloers is op zijn vrouwelijke fans. Nadat hij alleen naar Sicilië is geweest, vallen ze toch weer in elkaars armen. Weinig boeiend verfilmd, maar de natuur- en zangopnamen zijn wel aardig.

Drei Mann auf einem Pferd

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Kurt Meisel. Met o.a. Walter Giller, Nadja Tiller, Gardy Granass, Theo Lingen en Kurt Meisel.

Erwin Tucke is dichter, maar hij moet de kost winnen met het maken van vier-regelige rijmpjes voor ansichtkaarten. Daarmee kan hij nauwelijks het zout in de pap verdienen. In zijn vrije tijd vult hij als hobby de paardentoto in, want voor Erwin is dit net zoiets als een kruiswoordpuzzel.

Die Prinzessin von St. Wolfgang

1957 | Romantiek, Drama, Komedie

Duitsland 1957. Romantiek van Harald Reinl. Met o.a. Marianne Hold, Gerhard Riedmann, Annie Rosar, Maria von Tasnady en Michael Ande.

Een jonge, Oostenrijkse vrouw van adel is voorbestemd te trouwen met een graaf, maar wordt verliefd op een automonteur. De tante van de vrouw steekt hier een stokje voor en laat de man naar Australië overplaatsen.

So ein Affentheater

1953 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1953. Komedie van Erik Ode. Met o.a. Joachim Brennecke, Josefine Kipper, Heli Finkenzeller, Erika von Thellman en Maria Sebalt.

Een tamme, gedateerde klucht rond misverstanden, verwisselde persoonlijkheden en een ontluikende romance tussen een leuke schoonheidsspecialiste en een jonge werkloze chemicus, die van zijn oom (een circusdirecteur) een chimpansee erft en daarmee het brave familiepension waar zij wonen, op stelten zet. Onbeduidend. Er zijn ook versies van 80m en 90m.

Heimweh nach dir

1952 | Muziek, Komedie

Duitsland 1952. Muziek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Margot Hielscher, Peter Pasetti, Wolfgang Lukschy, Peter Mosbacher en Wilfried Seyferth.

Vijf jonge musici vieren met hun onlangs opgerichte band het ene succes na het andere. Alleen wat kleingeestige jaloezie onderling bezorgt de leden problemen. De op zich interessante kans de opkomst van een band in het na-oorlogse Berlijn te belichten, wordt helaas verknoeid door platte grappen en sentimentele schlagers.

Der Onkel aus Amerika

1952 | Komedie, Muziek

Duitsland 1952. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Georg Thomalla, Hans Moser, Grethe Weiser, Waltraud Haas en Arno Paulsen.

Ondernemer Hermann Hartung (Paulsen) heeft zijn gehele vermogen gestoken in een oliewinningsproject dat door bankdirecteur Brenner (St[KA3]ockel) was aanbevolen. De aandelen blijken waardeloos, Hartung dreigt het faillissement, zijn vrouw Gertrud (Weiser) is met stomheid geslagen en zijn dochter Elisabeth (Haas) kan een huwelijk met een goede partij op haar buik schrijven. Ook de bank dreigt eraan kapot te gaan. Op dat moment komt het bericht in Groditzkirchen dat oom Thomas Theodor Hoffmann (Moser) uit Amerika terugkeert en het gerucht gaat dat hij aan de overkant van de grote plas miljonair geworden is en zijn geld in Groditzkirchen gaat investeren, hetgeen de redding van Brenners handelsbank zou betekenen. Oom Thomas Theodor heeft in Amerika helemaal niet het grote fortuin gemaakt, maar is teruggekeerd naar de heimat met slechts enkele luttele dollars op zak. Niettemin besluit Bodo Schmidt (Thomalla), een bankbediende, oom Thomas Theodor over te halen zich als miljonair uit te geven, waardoor het vertrouwen in de bank wordt teruggewonnen zodat andere beleggers er hun geld inleggen. Dat gaat goed, zelfs zo goed dat Bodo Elisabeth voor zich kan inpalmen, totdat oom Thomas Theodor met de waarheid voor de dag wil komen. Het wordt dan nog eventjes heel spannend voordat de goede afloop zijn beloop kan krijgen. Er zijn mensen, die zich hebben afgevraagd waarom Boese zijn behoorlijk gemaakte en succesvolle film uit 1931 MAN BRAUCHT KEIN GELD zonodig opnieuw moest maken. Hij had gebrek aan een behoorlijk draaiboek en meende met een aanpassing op de 'huidige' tijd, het na-oorlogse Duitsland, dat hij weer een slag kon slaan. Het is helaas niet gelukt, want deze film is beslist minder dan de vorige, waarin de ongeslagen Heinz Rühmann de rol van Bodo met verve speelde. Het zijn vooral de flauwe satire en de misvattingen vol clichés over Amerika die de film de das om doen. De grappen zijn niet leuk en de parodieën zijn nog erger. Vijftig jaar na dato digitaliseerde omroep ZDF de oorspronkelijke prent zodat de vertoning op tv er heel goed uitziet, maar helaas is de inhoud even slecht gebleven. Het scenario is van Curth Flatow en Peter Paulsen naar het toneelklucht Man braucht kein Geld van Ferdinand Altenkirch. Het camerawerk is van Albert Benitz.

Unter den Brücken

1946 | Komedie, Romantiek, Drama

Duitsland 1946. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Carl Raddatz, Gustav Knuth, Hannelore Schroth, Hildegard Knef en Margarete Haagen.

Poëtisch-realistisch drama van vergeten Duitse cineast Helmut Käutner waarin twee binnenvaartschippers, samen varend tussen de Duitse oostgrens en de Noordzee, verliefd worden op dezelfde vrouw (Hannelore Schroth). Beiden dingen naar haar hand en ze spreken af dat de verliezer van boord zal gaan. Unter den Brücken is dromerig alledaags en oogt tijdloos fraai dankzij het vernuftige gebruik van licht en schaduw. Käutner draaide in nazi-Duitsland maar werd na de oorlog door de geallieerde arbeidscommissie met rust gelaten vanwege zijn apolitieke films.

Die beiden Seehunde

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Fita Benckhoff, Baby Gray, Harry Gondi en Walter Steinbeck.

De Beierse komiek Weiß-Ferdl in een dubbelrol. Hij is en de bediende van de vorst en de vorst zelf van een klein staatje in het zuiden van Duitsland. Omdat ze erg op elkaar lijken wisselen ze een poosje van rol. Zo doen ze nieuwe ervaringen op, wat hun begrip en menselijk inzicht ten goede komt. Zoals alle films van Weiß-Ferdl is ook dit geen kunstzinnig hoogstandje. Maar het wordt, ondanks het simpele verhaal, duidelijk wat de Beierse komiek wil zeggen: pas op voor willekeur en autoritair denken.

Die Fliegende Ahnfrau

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Paul Henckels, Gina Falckenberg, Betty Bird, Rudolf Platte en Adele Sandrock.

De koppige directeur van een sigarettenfabriek (Henckels) wil de problemen van een dalende omzet niet oplossen door reclame te maken, maar door een fusie met zijn concurrent Westermeier. Daartoe moet zijn oudste dochter Bird, die op de fabriek werkt als procuratiehoudster, trouwen met Gross, de zoon van Westermeier. De hele familie zet hem de voet dwars met de hulp van jurist Kampers. Het enige lichtpunt in de film is Sandrock, de zuster van de directeur. Telkens als zij op het scherm komt wordt het onderhoudend. Haar scène in het vliegtuig is een juweeltje. Een oubollige komedie die zijn beste tijd wel gehad heeft, en die men gerust vergeten mag.

Der Herr Senator

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Paul Henkels, Gina Falckenberg, Betty Bird, Rudolf Platte en Adele Sandrock.

Karl Andersen (Henckels) is een uitgekookte sigaretten-baron uit Hamburg, die zich senator mag noemen. Hij wil zijn dochter Helene (Falckenberg) laten huwen met Wallner jr (Gross), de zoon van collega-fabrikant Wallner sr (Westermeier) om op die manier een concurrent minder te hebben en zijn bedrijf uit te breiden. Andersen heeft echter buiten de waard gerekend met zijn zuster Joanna (Sandrock), die aandelen in de familie-onderneming bezit en er andere idee[KA3]en op na houdt. Ze stuurt haar juridisch adviseur Dr. Fritz G[KA3]oricke (Kampers) om een stokje te steken voor de plannen van haar broer. Oubollige komedie der misverstanden, die bij het uitkomen als film al niet eens leuk was. Georg Hurdalek bewerkte de boulevardklucht van Franz von Schönthan voor het witte doek. Het camerawerk van deze weinig boeiende film is van Karl Puth.

Besuch am Abend

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Hörbiger, Liane Haid, Harald Paulsen, Jakob Tiedtke en Erika Gläßner.

Flauwe komedie over een geremde jongeman (H[KA3]orbiger) die onverwacht bezoek krijgt van een revuemeisje (Haid). Zij wijdt hem stukje bij beetje in in de liefde. Natuurlijk op zedige wijze, geheel in de stijl van 1934. Ondanks het originele idee en de goede muziek wil de film maar niet van de grond komen, en de kijker raakt al snel verveeld. Jammer van de goede acteurs.

Die Nacht der grossen Liebe

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Jarmila Novotna, Ellen Frank, Christiane Grautoff en Walter Gross.

Een marineofficier wordt verliefd, maar wanneer de dochter van zijn geliefde op hèm verkikkerd raakt verdwijnt hij uit hun beider leven. Von Bolvary weet de ergste sentimentaliteit maar ternauwernood te vermijden, maar de mooie sopraan Jarmila Novotna geeft de muziek van Robert Stolz het volle pond.