Phyllis Nagy

Regisseur, Scenarist

Phyllis Nagy is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Carol

2015 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 2015. Drama van Todd Haynes. Met o.a. Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Kyle Chandler en Jake Lacy.

Begin jaren vijftig valt de jonge fotografe Therese (een voortreffelijke Mara) tot haar eigen verbazing voor de al wat oudere, getrouwde Carol (Blanchett, een van de drijvende krachten achter deze film). Maar begin jaren vijftig is de moraal nog strikt en onverbiddelijk en is de liefde tussen twee vrouwen verboden. De liefde tussen Therese en Carol laat zich echter niet beteugelen, en wat volgt is een aangrijpend, opwindend en superieur melodrama. Trefzeker geregisseerd door Todd Haynes (Far from Heaven) en gebaseerd op het destijds geruchtmakende boek The Price of Salt (1952) van Patricia Highsmith.

Mrs. Harris

2005 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2005. Drama van Phyllis Nagy. Met o.a. Cloris Leachman, Ben Kingsley en Annette Bening.

Tv-film over een notoire Amerikaanse moordzaak uit 1980. Jean Harris was een keurige leidster van een Amerikaanse meisjesschool, verloofd met de succesvolle dieetdokter Herman Tarnower. Na veertien jaar bedrog en manipulatie zou ze Tarnower hebben doodgeschoten. Harris zelf bleef altijd volhouden dat het een ongeluk was. De toon van de film is wat verwarrend – dan weer melodramatisch, dan weer campy – maar Bening en Kingsley maken er een aangenaam schouwspel van. Ellen Burstyn, die Harris vertolkte in een verfilming uit 1981, heeft een kleine gastrol.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Phyllis Nagy op televisie komt.

Reageer