Anna Henkel

Acteur

Anna Henkel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Wie kommt das Salz im Meer?

1986 | Drama

Duitsland 1986. Drama van Peter Beauvais. Met o.a. Nicolin Kunz, Siemen Rühaak, Stephan Paryla-Raky, Anna Henkel en Helmut Berger.

Toen Uschi (Kunz) met Rolf (Rühaak) ging trouwen, wist zij in haar hart dat ze eigenlijk niet echt van Rolf hield. Vanaf dat moment ging het langzaam maar zeker bergafwaarts. Uschi nam nog meer verkeerde beslissingen: zoeken naar liefde en genegenheid buiten de huwelijkssponde mislukte net zoals haar huwelijk. Uschi ontdekte op die manier door schade en schande dat geld niet gelukkig maakt. Als ze het zou kunnen overdoen, dan zou ze de fout niet meer maken, maar ze kan de jaren die voorbij gegaan zijn, niet meer terugdraaien. De rollen doen wat ze kunnen, maar ze kunnen de film geen grotere dimensie geven dan dat het bittere en beperkte scenario van Brigitte Schwaiger en regisseur Beauvais hen biedt. Het camerawerk is van Johannes Hollmann.

Io sono mia

1977 | Drama

Duitsland/Italië/Spanje 1977. Drama van Sofia Scandurra. Met o.a. Stefania Sandrelli, Maria Schneider, Michele Placido, Grischa Huber en Anna Henkel.

Een met een fallocraat getrouwde onderwijzeres gaat met vakantie naar een eilandje waar de mannen zo mogelijk nòg erger zijn. Feministische toeristes stimuleren haar doorbraak naar autonomie. Deze komt echter te laat voor een kreupele lesbienne die na haar vertrek zelfmoord pleegt. Als produkt van mannen zou deze film waarschijnlijk zijn aangevallen als een kwaadwillig overdreven parodie; serieus bedoeld is deze eerste volledige Italiaanse vrouwenfilm een misser. De zinnige kern - een roman van Dacia Maraini - verdrinkt in een totaal gemis aan gevoel voor drama, humor, structuur en vormgeving. Sandrelli en Schneider doen hun best, maar kunnen met de holle cliché-dialoog geen kant op.

Chapeau claque

1974 | Drama

Duitsland 1974. Drama van Ulrich Schamoni. Met o.a. Ulrich Schamoni, Anna Henkel, Jürgen Barz, Alix Buchen en Karl Dall.

Een man trekt zich met het restant van het familiekapitaal in zijn huis terug en geeft zich over aan zijn hobby's. Een matige film, waarin het a-sociale van zo'n terugtrekking benadrukt wordt.

Dorotheas Rache

1973 | Erotiek

Duitsland/Frankrijk 1973. Erotiek van Peter Fleischmann. Met o.a. Anna Henkel, Gunther Thiedike, Elisabeth Potschanski, Barbara Ossenkot en Reinhard Hansel.

Deze parodie op de seksfilm vervalt op bepaalde ogenblikken zelf tot parodie en mist dus een beetje haar doel. De vertolking is matig, de fotografie slordig en het geluid is asynchroon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Henkel op televisie komt.

Reageer