Klaus Hecke: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Polizeiruf 110: Gestohlenes Glück

1989 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1989. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Andreas Schmidt-Schaller, Danny Anwege, Klaus Hecke en Karin Ugowski.

Deze naar verhouding slecht bekeken aflevering confronteert Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) en zijn jongere collega Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) met de ontvoering van een zes maanden oude baby, die zijn moeder tijdens de kerstinkopen in een warenhuis werd ontfutseld. Dankzij spontane hulp uit het publiek is de baby weer snel teruggevonden en de zaak opgelost. De psychologische schade blijkt niet alleen groot te zijn bij de moeder, maar ook de jonge arrestant blijkt diep met zichzelf in de knoop te zitten. Hij is in zijn leven veel te kort gekomen, waardoor hij tot zijn wanhoopsdaad kwam. De serie begint meer over de roerselen van de gestoorde ziel dan over de zware misdaad en brengt het thema, dat de politie je beste kameraad is naar voren. Dit zou ook weer het geval zijn in DER FALL PREIBISCH (nummer 146), waar sprake is van dood door schuld, maar geen echte misdaden begaan zijn, hooguit verkeersdelicten. Frohriep is minzaam en Schmidt-Schaller doet als vanouds verschrikkelijk zijn best. Aflevering 128.

Kai aus der Kiste

1988 | Musical, Familiefilm

Oost Duitsland 1988. Musical van Günter Meyer. Met o.a. Christoph Zeller, Jürgen Watzke, Klaus-Dieter Klebsch, Brigitte Möhring en Torsten Michaelis.

Berlijn omstreeks 1925. Een rijke Amerikaan komt naar Duitsland om zijn kauwgom aan de man te brengen. Hij zoekt iemand voor de reclame in Duitsland. Kai en zijn vrienden van de 'Zwarte Hand' horen dat. Het staat voor hen vast, dat alleen Kai daarvoor in aanmerking komt. Maar hij moet het eerst tegen concurrent Kubalski opnemen. Een verhitte strijd ontbrandt. Een geslaagde musical, die af en toe aan Emil und die Dedektive doet denken. Het scenario werd bewerkt door de regisseur naar het kinderboek van Wolf Durian. De fotografie is van Wolfgang Braumann.

Polizeiruf 110: Laß mich nicht im Stich

1985 | Misdaad

Oost Duitsland 1985. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jürgen Frohriep, Hans-Georg Körbel, Hans-Peter Reinecke, Stefan Saborowski en Ernst Meincke.

Onder de communisten was het in de echt verbinden en weer scheiden slechts een formaliteit. Omdat de kinderen de slachtoffers waren, werd ook hierin voorzien. De kinderen konden opgroeien in tehuizen, want dit was in het belang van de staat. Men kon die kinderen indoctrineren met patriottische denkbeelden. Met hun Lebensborn instelling hadden de nazi`s immers niets anders gedaan. Toch begrepen hun opvolgers in de DDR op den duur, dat die kinderen iets misten, waardoor ze vaak dreigden te ontsporen in het werkelijke leven. Dit vormde het thema van deze film. Micha Romenei (Saborowski) was zo`n ongelukkige ziel die op zijn zesde in een tehuis terecht kwam, omdat zijn vader Ernst (Reinicke) ging scheiden. Micha is inmiddels achttien, derhalve volwassen en moet op eigen benen staan. Hij zoekt zijn moeder op. Zij heeft een nieuw gezin gesticht en is gelukkig. Micha begrijpt dat hij niet welkom is. Hij gaat naar zijn vader die hem als de verloren zoon binnenhaalt en hem overlaadt met geschenken en kleine attenties. Dan ontdekt Micha dat dit zijn prijs heeft: hij moet zijn vader helpen bij diens onoirbare praktijken. Ondertussen heeft Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep die al bijna veertien jaar bij de Vopo meedraait en van geen ophouden weet) zich met Leutnant Schulz (Körbel) gebogen over een serie kleine vergrijpen. Het spoor leidt naar de familie Romenei. Zou Micha nu wel of niet een goede burger geworden zijn in het kindertehuis van de staat of zou het bloed kruipen, waar het niet gaan kan? Het scenario van regisseur Jacob is natuurlijk voorspelbaar: de misdaad loont niet. Ook niet in het boeren- en arbeidersparadijs van vadertje Honecker. Oberleutnant Hübner waakt ervoor dat het zo blijft. Aflevering 96. Stereo.

Polizeiruf 110: Die Spur des 13. Apostel

1983 | Misdaad

Oost Duitsland 1983. Misdaad van Jörg Wilbrandt. Met o.a. Peter Borgelt, Sigrid Göhler, Hartmuth Tietz, Günter Naumann en Klaus Hecke.

Met de regelmaat van de klok verdwijnen er in een bepaald gebied kostbare, antieke kerkelijke kunstvoorwerpen. Soms worden ze vervangen door imitatie. Een en ander brengt Vera Arndt en haar baas Hauptmann Fuchs (Borgelt) op het spoor van restaurateur Hubert Arlot (Naumann). Weinig kijkers in de DDR waren geïnteresseerd hoe Wolfgang Held, die het scenario schreef, Hauptmann Fuchs en Leutnant Arndt tot helden maakte. Van de POLIZEIRUF-fans liet ruim een kwart het afweten. Aflevering 83.