Moon So-ri

Acteur

Moon So-ri is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hahaha

2010 | Komedie, Drama, Romantiek

Zuid-Korea 2010. Komedie van Hong Sang-soo. Met o.a. Kim Kang-woo, Kim Sang-kyung, Moon So-ri en Yu Jun-Sang.

Vederlichte klucht van de Koreaanse auteur Hong (In Another Country), over twee vrienden die elkaar tijdens een middag drinken over hun vakantie vertellen. Beiden brachten ze hun zomer door in dezelfde havenplaats, zonder elkaar te ontmoeten. En dat terwijl hun vriendschappen en romantische intriges op zowel komische als pijnlijke wijze overlapten. De vertelstructuur is ingenieus en origineel - korte vignetten worden onderbroken door drinkgelag - maar de vele personages boeien geen moment. Op het filmfestival van Cannes desalniettemin bekroond met de hoofdprijs in de Un Certain Regard-sectie.

Baramnan gajok

2003 | Drama

Zuid-Korea 2003. Drama van Im Sang-soo. Met o.a. Moon So-ri, Hwang Jeong-min, Kim In-moon en Bong Tae-gyu.

Regisseur Im, vaker in de weer met de innerlijke turbulenties van de Koreaanse vrouw, toetert de kijker nog eens in het oor: ‘Zo maak je professioneel een puinhoop van je huwelijk!’ Advocaat Joo en wederhelft Hojung vinden in andere bedden wat zij thuis missen, hetgeen sneller dan gedacht nieuwe, onoverkomelijke obstakels oplevert. Zo gezien rijmt de koude, directe filmstijl uitstekend met de emotionele afgronden in de hoofdfiguren en met de elkaar snel in naargeestigheid overklassende gebeurtenissen. In Zuid-Korea zorgden de vrijpostige affiches bij deze ontleding van een comateuze relatie voor enige controverse.

Oasis

2002 | Romantiek, Drama

Zuid-Korea 2002. Romantiek van Lee Chang-dong. Met o.a. Sol Kyung-gu en Moon So-ri.

In Oasis wordt de geestelijk labiele Jung-Du verliefd op een verlamde, slechts klanken uitstotende vrouw. Zijn omgeving begrijpt niets van de onmogelijke liefde. 'Je moet je bewust zijn van hoe anderen je zien,' zegt een broer tegen Jung-Du. 'Daar gaat het om in een volwassen leven.' De stijl waarin regisseur Lee Chang-dong zijn verhaal over conformisme, sociaal onvermogen, en liefde presenteert, laat zich het best omschrijven als provocatieve poëzie. Oasis is een unieke ervaring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Moon So-ri op televisie komt.

Reageer