Tex Avery

Regisseur

Tex Avery is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bugs Bunny

1988 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1988. Animatie van Chuck Jones en Tex Avery.

Compilatiefilm met cartoons van het wereldberoemde konijn met de Brooklyn-tongval en waarin zijn gevleugelde vraag 'What's up, doc?' vanzelfsprekend niet ontbreekt.

Bugs Bunny

1975 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1975. Animatie van Chuck Jones en Tex Avery.

Compilatiefilm waarin het legendarische konijn vrolijke avonturen beleeft met een aantal oude bekenden als Daffy Duck, Yosemite Sam en Elmer Fud. Jammer uiteraard dat Bugs authentieke en beruchte Brooklyn-accent verloren gaat in deze geheel Nederlands gesproken film met de stemmen van Rudi Falkenhagen (als Bugs Bunny), Ted de Braak, Fred Benavente, Huib Rooymans, Paul Cammermans, Sien Diels, Jody Pijper en Alfred Lagarde. Gemaakt met materiaal vanaf 1960 tot 1975.

Bugs Bunny and Friends

1964 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1964. Animatie van Tex Avery.

Een aantal Bugs Bunny-cartoons met als blikvanger WHAT`S COOKING DOC? (daterend uit 1944), naast DUCK SOUP TO NUTS, BEDTIME FOR SNIFFLES, TWEETIE PIE, NOTHING BUT THE TOOTH, A FEUD THERE WAS en LITTLE LION HUNTER. Geproduceerd met materiaal vanaf 1944 tot 1964.

Droopy

1951 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1951. Animatie van Tex Avery en Michael Lah.

Tekenfilmfestival met centraal de droefgeestige hond Droopy, door zijn schepper, Tex Avery, voor MGM geïnspireerd op de fysiek en komediestijl van Buster Keaton. Ook de bulldog Spike is van de partij. Met de stemmen in de oorspronkelijke versie van Bill Thompson, Daws Butler en Don Messick. In 1991 op video uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tex Avery op televisie komt.

Reageer