Tony Franciosa (1928-2006): cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Blood Vows: The Story of a Mafia Wife

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Paul Wendkos. Met o.a. Melissa Gilbert, Joe Penny, Talia Shire, Eileen Brennan en Tony Franciosa.

Een jonge vrouw, verblind door liefde, trouwt in een mafia- familie. Interessant is dat op de vooravond van de première alle Italiaanse achternamen veramerikaniseerd werden, wat vaak aanleiding gaf tot grote hilariteit. Scenario van Gordon Trueblood.

Stagecoach

1986 | Western

Verenigde Staten 1986. Western van Ted Post. Met o.a. Willie Nelson, Johnny Cash, Kris Kristofferson, Waylon Jennings en Elizabeth Ashley.

De derde verfilming van het Ernest Haycox-verhaal met een scenario van James Lee Barrett. Het werd geen goede verfilming, afwijkend van het origineel op meerdere punten, waardoor de karakters van de verschillende reizigers nogal anders zijn uitgevallen. En Kristoffersons spel vergelijken met dat van John Wayne levert een lachertje op. Nelson moet zo nodig Doc Holiday zijn geworden en dan de fantastische creatie van Thomas Mitchell kennende. Cash is de marshal in een recht-toe-recht-aan spel, Ashley de prostituée, Jennings is de gokker, Franciosa de bankier, Newley de whiskey verkoper en Crosby de zwangere vrouw.

Side Show

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van William Conrad. Met o.a. Lance Kerwin, Connie Stevens, Tony Franciosa, William Windom en Red Buttons.

Kerwin is een zestienjarige, bijzonder getalenteerde marionettenspeler die bij het circus is gegaan en zijn onschuld is kwijtgeraakt. Het wereldje wordt aardig geschetst, maar de karakters zijn stereotiep en het verhaal is gekunsteld. De liedjes werden geschreven door regisseur Conrad, die ook voor de stem van de pikeur zorgde.

Curse of the Black Widow

1977 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1977. Thriller van Dan Curtis. Met o.a. Tony Franciosa, Donna Mills, Patty Duke Astin, June Lockhart en June Allyson.

Griezelfilm over de naspeuringen naar een bijna ongrijpbare moordenaar wiens slachtoffers op spinnewebbenachtige wijze vast gebonden zijn. Het lijkt wel alsof Curtis het scenario nog over had van zijn KOLCHAK: THE NIGHT STALKER-serie toen die ophield.

Matt Helm

1975 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Buzz Kulik. Met o.a. Tony Franciosa, Ann Turkel, Gene Evans, Hari Rhodes en James Shigeta.

Privé-detective Helm zit opeens tot zijn nek in een internationaal web van zwarthandelaren in wapens en probeert een filmdiva te beschermen wier leven wordt bedreigd. Toen die goeie ouwe Dean Martin in vier films Helm speelde was hij een kei van een geheim agent en veel leuker. Pilot voor een serie.

This Is the West That Was

1974 | Western

Verenigde Staten 1974. Western van Fielder Cook. Met o.a. Ben Murphy, Kim Darby, Jane Alexander, Matt Clark en Tony Franciosa.

Een luchtige kijk op de legendes van Buffalo Bill Cody, Wild Bill Hickok en Calamity Jane. Een wildwestparodie die nooit helemaal van de grond komt, ondanks een bezetting die opgelegd pandoer is.

The Deadly Hunt

1971 | Thriller

Verenigde Staten 1971. Thriller van John Newland. Met o.a. Jim Hutton, Anjanette Comer, Tony Franciosa, Peter Lawford en Tim McIntire.

Jonge zakenman en vrouw (Hutton & Comer), op jacht, komen vast te zitten in een bosbrand en ontdekken dat ze het doelwit van huurmoordenaars zijn. Goed locatie- en stuntwerk zijn het opvallendste in deze achtervolgingsthriller.

The Catcher

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Allen H. Miner. Met o.a. Michael Witney, Jan-Michael Vincent, Tony Franciosa, Catherine Burns en David Wayne.

Een politieman uit Seattle en een afgestudeerde van de universiteit van Harvard gaan samenwerken om vluchtelingen, weggelopen echtgenoten en vermiste kinderen door heel Amerika op te sporen. De prachtige locaties zijn zeer de moeite waard om naar te kijken, terwijl dramatische spanning verder ontbreekt en de film niet veel verhaal biedt.

Earth II

1971 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1971. Sciencefiction van Tom Gries. Met o.a. Hari Rhodes, Gary Lockwood, Tony Franciosa, Gary Merrill en Lew Ayres.

Ergens in de ruimte draait een ruimtestation in een baan om de aarde. De basis wordt doorlopend bewoond door tweeduizend mensen, die ondanks het verbod wapens, niet zo paradijselijk leven als iedereen gehoopt had. Verdeeldheid ontstaat als China een atoombom richting Moskou stuurt. De bevolking van Earth II splitst zich in twee kampen, degenen die willen ingrijpen en de anderen die de dingen op hun beloop willen laten. Spannende SF-thriller met de aarde als inzet. Goed geacteerd door een aantal vertrouwde karakteracteurs. William Read Woodfield en Allan Balter schreven het onderhoudende scenario. Aan de camera stond Michel Hugo.

A Man Called Gannon

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van James Goldstone. Met o.a. Tony Franciosa, Michael Sarrazin, Judi West, Susan Oliver en John Anderson.

Een herverfilming van MAN WITHOUT A STAR met Franciosa en Sarrazin in de rollen van Kirk Douglas en William Campbell. De eerste is een idool voor de tweede tot de beide mannen tegenover elkaar komen te staan door de intriges van Oliver, die Sarrazin aan haar kant wist te krijgen. Gene Kearney herschreef het scenario van de eerder gemaakte film maar het is moeilijk tegen een origineel met een grote naam op te boksen. Objectief was dit niet echt een slechte film - ook al zeggen velen dat - maar het was de mindere van de originele. Camerawerk van William Margulies.

The Sweet Ride

1968 | Erotiek

Verenigde Staten 1968. Erotiek van Harvey Hart. Met o.a. Tony Franciosa, Michael Sarrazin, Jacqueline Bisset, Bob Denver en Michael Wilding.

Absurde toestanden rond een tennisfreak, surfer en een knap meisje. Soms zijn de Malibuscènes mooi. Scenario van Tom Mankiewicz. Gefilmd in Panavision.

In Enemy Country

1968 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1968. Oorlogsfilm van Harry Keller. Met o.a. Tony Franciosa, Anjanette Comer, Guy Stockwell, Paul Hubschmid en Tom Bell.

Een matige doorsneefilm over WO II, met een intrige die in Frankrijk en Engeland is gesitueerd, maar op het studioterrein van Universal opgenomen. Niet erg overtuigend.

Fathom

1967 | Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Leslie H. Martinson. Met o.a. Raquel Welch, Tony Franciosa, Ronald Fraser, Greta Chi en Richard Briers.

Een spionageklucht, die zich in hoog tempo afwikkelt, waarin de adembenemende Welch betrokken raakt bij de dubieuze Franciosa. Bijzonder amusant; Revill steelt de show in zijn rol van excentrieke miljonair.

The Swinger

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van George Sidney. Met o.a. Ann-Margret, Tony Franciosa, Robert Coote, Horace McMahon en Nydia Westman.

Een kitscherig verhaal over het lieve meisje Ann-Margret dat zich voordoet als een vlotterikje om indruk te maken op de uitgever van een tienerblaadje Franciosa.

Fame Is the Name of the Game

1966 | Misdaad

Verenigde Staten 1966. Misdaad van Stuart Rosenberg. Met o.a. Tony Franciosa, Jill St.John, Jack Klugman, George Macready en Lee Bowman.

Een tijdschriftjournalist van naam onderzoekt de dood van een call-girl; het spoor leidt naar uiteenlopende zakenfiguren en criminele types. Deze herverfilming van CHICAGO DEADLINE (1949) kenmerkt zich door een goede rolbezetting, prima acteerwerk, onevenwichtige regie, vlot tempo en begrijpelijke opbouw. Later is er een tv-serie uit voortgekomen.

Assault on a Queen

1966 | Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Misdaad van Jack Donohue. Met o.a. Frank Sinatra, Virna Lisi, Tony Franciosa, Richard Conte en Reginald Denny.

Avonturierster Lisi en haar compagnons roepen de hulp in van ex-duikboot-kapitein Sinatra om hen te helpen bij het bergen van een gezonken Duitse onderzeeër, die ze ontdekten voor de kust van Florida. Het is hun bedoeling deze op te knappen en dan te gebruiken om het luxe cruiseschip 'Queen Mary' te overvallen. Niet erg overtuigende actiefilm die niet weet of hij de spannende of de humoristische toer op wil, maar in geen van beide aspecten geslaagd te noemen is. Het scenario van Rod Serling, naar een roman van Jack Finney, bevat wel geestige dialogen die lekker liggen in de mond van de uitstekende acteurs. De speciale effecten zijn allesbehalve opwindend. Fotografie van William Daniels. Een schitterende jazz-score van Duke Ellington.

A Man Could Get Killed

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Ronald Neame en Cliff Owen. Met o.a. James Garner, Melina Mercouri, Sandra Dee, Tony Franciosa en Robert Coote.

Zakenman Garner wordt voor een internationale spion aangezien in deze matige spionagepersiflage op mooie locaties in Rome en Lissabon.

The Pleasure Seekers

1964 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jean Negulesco. Met o.a. Tony Franciosa, Gene Tierney, Brian Keith, Carol Lynley en Gardner McKay.

Vakkundige romantiek à la THREE COINS IN THE FOUNTAIN over drie meisjes op zoek naar pret in Spanje.

Rio Conchos

1964 | Western, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1964. Western van Gordon Douglas en Clair Huffaker. Met o.a. Richard Boone, Stuart Whitman, Jim Brown, Tony Franciosa en Wende Wagner.

Iemand bewapent oorlogszuchtige Indianen. Legerkapitein Whitman moet uitzoeken wie. Hij wordt begeleid door Indianenhater Boone en de Mexicaanse bandiet Franciosa, die uit de gevangenis zijn ontslagen om Whitman bij deze opdracht te helpen. O'Brien is de man op de achtergrond. Maar voor ze die te pakken hebben gaan ze door een hel in deze actierijke en spannende western, die op de roman van Clair Huffaker is gebaseerd. Hijzelf en Joseph Landon bewerkten het boek. Joe MacDonald stond achter de camera en Jerry Goldsmith schreef de muziek. De zwarte voetbalster Brown maakte zijn debuut in deze film.

Period of Adjustment

1962 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1962. Komedie van George Roy Hill. Met o.a. Tony Franciosa, Jane Fonda, Jim Hutton, Lois Nettleton en John McGiver.

Het wel en wee van twee jonggehuwde stelletjes die orde op zaken willen stellen; Fonda en Hutton proberen dat binnen hun huwelijk terwijl Franciosa en Nettleton met hun wederzijdse schoonouders in het reine willen komen. Beide koppels helpen elkaar, waardoor uiteindelijk alle problemen worden opgelost. Statische, theatrale verfilming van een toneelstuk van Tennesee Williams. Af en toe zeer geestig, maar per saldo minder geschikt voor het witte doek. Een overdosis aan dialogen en te weinig aan actie stellen het uithoudingsvermogen van de toeschouwer erg op de proef. Goede spelprestaties maken echter veel goed.