Vasili Merkuryev

1978 Acteur

Vasili Merkuryev (1978) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Letyat zhuravli

1957 | Oorlogsfilm, Drama, Romantiek

SU 1957. Oorlogsfilm van Mikhail Kalatozov. Met o.a. Alexej Batalov, Tatyana Samojlova, Aleksandr Shvorin en Vasili Merkuryev.

Veronika (Samojlova) en Boris (Batalov) zijn dolgelukkig verliefd. Maar het is de zomer van 1941, Rusland is in oorlog, en Boris besluit zijn steentje bij te dragen. Terwijl hij aan het front zit dringt Boris' lafhartige neef Mark zich op een nacht aan Veronika op. Ze trouwt met hem, maar hoopt toch dat Boris naar haar terugkomt. Vlak na de dood van Stalin gemaakt, een van de eerste Russische films waarin de zegeningen van staat en leider niet luidkeels werden bezongen. Subliem gefotografeerd, Gouden Palm in Cannes.

Glinka

1946 | Biografie

SU 1946. Biografie van Leo Arnstam. Met o.a. Boris Chirkov, Vasili Merkuryev, V. Serova en Boris Livanov.

Een patriottische en gedramatiseerde biografie van de Russische componist en stichter van de Russische Nationale Opera, Glinka (1804-1857). De film werd gedeeltelijk opgenomen in een Praagse studio met gebruikmaking van buitgemaakt Agfa-materiaal. Stalinprijs winnaar.

Tsjlen pravitelstva

1940 | Drama

SU 1940. Drama van Alexander Zarkhi en Josif Heifits. Met o.a. Vera Maretskaya, Vasili Vanin, P. Nazarov en Vasili Merkuryev.

Een eenvoudige boerenvrouw weet zich langzaam van haar ellendige bestaan los te maken en zich op te werken tot leider van een collectieve boerderij en later tot lid van de Opperste Sovjet. Eén van de beste films uit de jaren dertig over de vrouwenemancipatie, die grotendeels wordt gedragen door de voortreffelijke vertolking van de hoofdrol door Maretskaya. Deze heroïsch gestileerde film vertoont reeds elementen van de Stalin-verering.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vasili Merkuryev op televisie komt.

Reageer