María Dolores Pradera is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

La Orilla

1970 | Romantiek, Oorlogsfilm

Spanje 1970. Romantiek van Luis Lucía. Met o.a. Julián Mateos, Dyanik Zurakowska, María Dolores Pradera en Yelena Samarina.

Tijdens de Burgeroorlog verandert een anarchistische luitenant van ideologie als hij een lief meisje leert kennen dat voorstandster is van de regering Franco. Typische soap-opera uit de Franco-tijd.

Hay alguien detrás de la puerta

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Tulio Demichelli. Met o.a. Aurora Bautista, Arturo de Córdoba, Manuel Alexandre en María Dolores Pradera.

Twee bevriende echtparen installeren zich op een veelbezocht strand waar al spoedig een van de echtgenoten de vrouw van de ander probeert te verleiden. Een oninteressante film.

La Danza de los deseos

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van Florián Rey. Met o.a. Lola Flores, José Suárez en María Dolores Pradera.

Een meisje dat altijd alleen met een oude blinde man heeft gewoond, leert op een zekere dag een leeftijdgenoot kennen. Een tot in details voorspelbaar folkloristisch melodrama.

Fuego en la sangre

1953 | Romantiek

Spanje 1953. Romantiek van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Antonio Vilar, Marisa de Leza, María Dolores Pradera en Antonio Casas.

De man van een zieke vrouw wordt verliefd op een andere vrouw. Overdreven melodrama.

Inés de Castro

1944 | Historische film

Spanje 1944. Historische film van J.M. Leitao de Barros en M.A. García Viñolas. Met o.a. Alicia Palacios, Aníbal Vela, María Dolores Pradera en Antonio Vilar.

De wrede geschiedenis van Inés Castro met alle intriges en ontrouw. Een bezienswaardige Spaanse historische film, die door gebruik te maken van macabere en buitensporige middelen, afwijkt van de in die jaren in dit genre geijkte films.

Altar mayor

1944 | Drama, Romantiek

Spanje 1944. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Maruchi Fresno, Margarita Robles, María Dolores Pradera en Marta Grau.

De liefdesgeschiedenis tussen Javier, een welgestelde jongeling, en zijn eenvoudige nicht Teresina wordt tenslotte door zíjn moeder belet. Dit liefdesdrama is verfilmd naar een roman van Concha Espina.

Antes de entrar dejen salir

1943 | Komedie, Romantiek

Spanje 1943. Komedie van Julio de Fleischner. Met o.a. Valeriano León, Rafaela Rodr íguez en María Dolores Pradera.

Een geruíneerde zakenman werkt als stalknecht bij de barones met wie hij vroeger een zakelijke relatie onderhield. Komedie van weinig belang met veel intriges en liefde.