Fred C. Caruso: productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Point of Origin

2002 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2002. Drama van Newton Thomas Sigel. Met o.a. Ray Liotta, John Leguizamo, Colm Feore, Cliff Curtis en Bai Ling.

Brandweercommandant John Orr kan als geen ander de oorzaak van een brand achterhalen. En indien aangestoken, ook het motief van de dader bepalen. Hij wordt daarom ingeschakeld om een hardnekkige pyromaan op te sporen.

Deuces Wild

2002 | Misdaad, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 2002. Misdaad van Scott Kalvert. Met o.a. Stephen Dorff, Brad Renfro, Fairuza Balk, Norman Reedus en Max Perlich.

De broers Leon en Bobby zijn prominente leden van een bende in het Brooklyn, New York van de jaren 50. Vriendelijke boefjes zijn het, die bijvoorbeeld de lokale bevolking willen beschermen tegen verderfelijke drugs. Maar als een leider van een aangrenzende bende na drie jaar petoet vrijkomt wordt het hommeles. Er zijn in het genre van de jeugdbendefilm uitstekende films gemaakt, maar Deuces Wild is juist een nogal matig exemplaar, onder andere vanwege de beroerde dialogen.

Lansky

1999 | Drama, Biografie, Misdaad

Verenigde Staten 1999. Drama van John McNaughton. Met o.a. Richard Dreyfuss, Eric Roberts, Beverly D'Angelo, Anthony LaPaglia en Max Perlich.

Deze tv-film vertelt in verwarrende flashbacks het leven van de joodse misdadiger Lansky (Dreyfuss), maar komt nergens hevig tot leven, laat nergens schrikken of huilen. Deze biografische film is zoals Lansky zelf: je verwacht er aanhoudend wat van, maar het blijft statisch.

The Rat Pack

1998 | Biografie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1998. Biografie van Rob Cohen. Met o.a. Ray Liotta, Joe Mantegna, Don Cheadle, Angus Macfadyen en Bobby Slayton.

Deze tv-film vertelt in verwarrende flashbacks het leven van de joodse misdadiger Lansky (Dreyfuss), maar komt nergens hevig tot leven, laat nergens schrikken of huilen. Deze biografische film is zoals Lansky zelf: je verwacht er aanhoudend wat van, maar het blijft statisch.

Telling Lies in America

1997 | Familiefilm, Muziek, Drama

Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Guy Ferland. Met o.a. Kevin Bacon, Brad Renfro, Maximilian Schell, Calista Flockhart en Paul Dooley.

Karchy Jonas (Renfro) is een Hongaarse jongen die in 1961 wanhopig zijn best doet om zijn strenge vader (Schell) te plezieren en tegelijk populair te worden op zijn school. Liefst even populair als disc jockey Billy Magic (Bacon), zodat hij het hart van Diney (Flockhart) kan stelen. Karchy wordt bevriend met Billy, die hem verdachte klusjes geeft. Karchy schijnt het niet uit te maken, gewend als hij is aan liegen om eigen bestwil. Bovendien laat Billy hem kennismaken met filet mignon, de rode corvette en seksueel genot. Telling lies in America is geschreven door Joe Eszterhas (Basic Instinct), die zelf van Hongaarse afkomst is. Eszterhas bracht veel autobiografische elementen in, die vanwege de kleurrijke details een authentieke en dramatische bijdrage leveren aan de kwaliteit van de film. Bacon helpt ook in niet geringe mate, met een van zijn betere rollen; Renfro speelt aannemelijk en Flockhart is allercharmantst in haar laatste optreden voor ze Ally McBeal werd. De morele dubbelzinnigheid die andere films van Eszterhas dwarszitten, werkt goed in Telling Lies in America. Leugens vertellen is niet altijd slecht, zo lijkt Eszterhas te bedoelen, als er maar een goede bedoeling achter steekt.

Steal Big, Steal Little

1995 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1995. Komedie van Andrew Davis. Met o.a. Andy Garcia, Alan Arkin, Rachel Ticotin, Kevin McCarthy en Joe Pantoliano.

Toen hun ouders die illegale immigranten waren, met de noorderzon verdwenen waren, werd de eenei[KA3]ige tweeling Ruben en Robby Martinez (een dubbelrol van Garcia) opgevoed door Mona Downey (Taylor). Als ze is overleden, erft de losbollige levensgenieter Ruben haar bezit, terwijl de gladde, onbetrouwbare Robby niets krijgt.

Surviving the Game

1994 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Ernest R. Dickerson. Met o.a. Ice-T, Rutger Hauer, Charles S. Dutton, Gary Busey en F. Murray Abraham.

Weinig verhalen zijn vaker geplunderd voor films dan Richard Connell's korte 'The most dangerous game' uit 1924. Actiefilm Surviving the Game is er overduidelijk op gebaseerd en scenarist Eric Bernt, die alle schrijf-krediet opeist, heeft er niet veel meer aan toegevoegd dan manke dialogen en een halfzacht rassenmotief. Rapper Ice-T speelt suïcidale zwerver Jack, die opgepikt wordt door een rijke man (Dutton) om zogenaamd mee op jacht te gaan. In werkelijkheid moet Jack de prooi worden van de man en zijn vrienden, onder wie geflipte CIA-agenten Burns (Hauer) en Hawkins (Busey).

We're No Angels

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Neil Jordan. Met o.a. Robert De Niro, Sean Penn, Demi Moore, James Russo en Hoyt Axton.

Twee kleine gangsters, Ned (De Niro) en Jim (Penn), ontsnappen per ongeluk uit de gevangenis en zijn vastbesloten zich uit de klauwen van de justitie te houden door hem schielings te smeren naar Canada. In een Canadees grensstadje worden ze aangezien voor een stel priesters die een wonder moeten verrichten in naam van de Wenende Maagd. Ze spelen het spel mee, terwijl de politie ondertussen het stadje omsingelt. Een onleuke komedie, waarin beide hoofdrolspelers flink schmieren. Het scenario is van David Mamat. Deze film is losjes gebaseerd op een toneelstuk, dat in 1955 ook al werd verfilmd. Speelt in 1929. Gefilmd in Panavision.

Casualties of War

1989 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Oorlogsfilm van Brian De Palma. Met o.a. Michael J. Fox, Sean Penn, Don Harvey, John Leguizamo en John C. Reilly.

Weinig genuanceerd, maar knap vormgegeven oorlogsdrama over Amerikaanse soldaten die een Vietnamees meisje ontvoeren en verkrachten. Aan het eind van de oorlog staat 'all American boy' Fox - de enige die niet aan de 'oorlogsmisdaad' heeft meegedaan - voor een moreel dilemma: moet hij de sergeant (Penn) die hem het leven redde, aangeven of kan hij er beter het zwijgen toe doen. Vietnamveteraan David Rabe baseerde zijn scenario op een artikel uit The New Yorker van Daniel Lang dat later in boekvorm uitgegeven werd. Camerawerk van Stephen H. Burum.

Blue Velvet

1986 | Thriller, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1986. Thriller van David Lynch. Met o.a. Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper, Laura Dern en Hope Lange.

Een nieuwsgierige jongeman (MacLachlan) ontdekt in een opgeruimd provinciestadje een onderstroom van sadomasochisme en geweld. Lynch schetst twee werelden: aan de ene kant de gemoedelijkheid van de geschoren gazonnetjes, de vriendelijk zwaaiende burgerij en de onschuldige tienermeisjes. Aan de andere kant de ongebreidelde ontaarding, verbeeld door een maniakale drugsdealer (Hopper) die zichzelf en een nachtclubzangeres (Rosselini) op alle mogelijke manieren onteert. Een gelaagde film, een wakende droom die je meevoert naar alle uithoeken van de condition humaine.

Dressed to Kill

1980 | Thriller, Horror, Drama

Verenigde Staten 1980. Thriller van Brian De Palma. Met o.a. Michael Caine, Angie Dickinson, Nancy Allen, Keith Gordon en Dennis Franz.

Melodrama onder hoogspanning over een psychopatische moordenaar die twee vrouwen besluipt - de één is een gefrustreerde burgerhuisvrouw, de ander een door de wol geverfd hoertje dat samen met de zoon van de eerste vrouw achter de moordenaar aan gaat. Schrijver/regisseur De Palma speelt in op de emoties van de kijker, en brengt deze van begin tot eind in koortsachtige angst. Camerawerk van Ralf Bode.

Winter Kills

1979 | Komedie, Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1979. Komedie van William Richert en William Richart. Met o.a. Jeff Bridges, John Huston, Anthony Perkins, Sterling Hayden en Eli Wallach.

De jongere broer van een vermoorde Amerikaanse president probeert zelf de zaak op te lossen en hij doet een boekje open over verschillende politieke idiote betweters. De enige pret in deze sjieke onzinfilm is het proberen te ontdekken wie van de medespelers de meeste gêne verraadt. Scenario van de regisseur. Gefilmd in Panavision.