Fritz Muliar: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Sibirien

1991 |

Oostenrijk 1991. Helmut Pirnat en Franz Morak. Met o.a. Brigitte Slezak, Ulli Fessl en Fritz Muliar.

Love Hotel in Tirol

1978 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1978. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Erich Padalewski, Terry Torday, Fritz Muliar, Ida Krottendorf en Iris Lohner.

Twee broers, een tweeling, (een dubbelrol van Padalewski) erven een Tiroler hotel; de een wil het bedrijf ombouwen tot opleidingsinstituut voor jonge dames, de ander ziet meer toekomst in een luxe bordeel met willige Thaise gastvrouwtjes. Stof genoeg voor nieuwe, als pikant te interpreteren avonturen in de serie Tiroler-seksfilms.

Abenteuer eines Sommers

1973 | Familiefilm, Misdaad

Oostenrijk 1973. Familiefilm van Helmut Pfandler. Met o.a. Matthias Habich, Heini Schober, Fred Liewehr, Marte Harell en Franz Stoss.

Spannende zaken in een klein dorp aan de Hongaars- Oostenrijkse grens in 1910. Een kastelein wordt vermoord en een argeloze schaapherder krijgt de schuld. Gelukkig kan een jongen van elf met zijn vriendjes de politie bij het onderzoek helpen en wordt de ware dader gearresteerd. Zelfs volwassenen zullen zich niet vervelen met dit verhaal van niemand minder dan Alexander Sacher-Masoch dat door Veit Heiduschka en Kurt Nachmann tot scenario werd bewerkt, al zullen sommigen van het jonge volkje andere opvattingen over actie hebben. Het camerawerk is van Elio Carniel.

Mein Vater, der Affe und ich

1970 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1970. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Gerhart Lippert, Mascha Gomska, Paul Löwinger, Beppo Brem en Heinz Reincke.

Een teleurstellende komedie over een chimpansee met een alcoholprobleem. Zijn eigenaar, een wetenschappelijk onderzoeker, meent dat apen kunnen spreken en hij is bezig met de voorbereiding van een dictionaire. De ervaren rolbezetting slaagt er niet in de film te redden. Het scenario is van Otto Pribil en Georg Hurdalek. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Frau Wirtin treibt es jetzt noch toller

1970 | Erotiek, Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1970. Erotiek van Franz Antel. Met o.a. Terry Torday, Glenn Saxson, Gunther Philipp, Paul Löwinger en Fritz Muliar.

Vierde FRAU WIRTIN-film hoe langer hoe onsamenhangender, dit keer gesitueerd in Wenen en zich toespitsend op een Hongaarse schone, verkleed als jongeman. Het is overduidelijk dat de scenaristen (...) in adem- en inspiratienood verkeerden.

Das Bohrloch oder Bayern ist nicht Texas

1966 | Komedie

Duitsland 1966. Komedie van Rainer Erler. Met o.a. Fritz Strassner, Claudia Hansmann, Toni Straßmair, Ludwig Schmid-Wildy en Fritz Muliar.

Als in het Beierse dorpje Unterdeixelham in plaats van aardolie zwavelhoudend water wordt aangeboord, hoopt men op inkomsten uit een geneeskrachtige bron. Op het moment dat de gemeente erkend wordt als kuuroord, blijkt de bron opgedroogd te zijn. Een buitengewoon flauwe en ongenietbare klucht met een scenario van regisseur Erler. In dokter Gerstl (Bayerhammer) herkent u TATORT Hauptkommissar Veigl, die vooral te zien was in de jaren 1980. Het camerawerk is van Werner Kurz.

Heirate mich, Chéri

1964 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1964. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Paul Hubschmid, Letitia Roman, Ann Smyrner, Peter Weck en Adeline Wagner.

Succesvolle, goed van de tongriem gesneden advocaat Dr. Georg Sch[KA3]onberger (Weck) is een verlegen mens als het vrouwen betreft. Zijn vriend Dr. Andreas Gollhofer (Hubschmid) is een notoire rokkenjager, die Georg af en toe een duwtje in de goede richting probeert te geven. Christine Rauch (Roman) is een schuchter schepsel en Marianne (Smyrner) is haar vlotte vriendin met ervaring. Georg en Christine ontmoeten elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. Het stel wil trouwen, maar als Andreas ervan hoort, wil hij eerst even uitmaken wat er aan de hand is. Hij legt het zo aan dat hij met Christine aan de Wolfgangsee komt vast te zitten (en versiert haar), terwijl Georg met Marianne in Venetië opgescheept zit. Er is een happy-end met een trouwerij. Ouderwetse, zo niet oubollige komedie der verwisselingen, die met veel routine in elkaar geflanst is. Het scenario is van Janne Furch en Heinz Pauck naar de pulproman van Gabor von Vaszary en het zit vol flauwe dubbelzinnigheden, die toentertijd gewiekst waren, maar waarvan tegenwoordig geen hond meer koud of warm van wordt. Het camerawerk is van Friedel Behn- Grund.

Das Süsse Leben des Grafen Bobby

1962 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1962. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Gunther Philipp, Ingeborg Schöner, Margitta Scherr en Bill Ramsey.

Flauwe kolder met zangidool Alexander die verkleed als vrouw op het spoor komt van handel in vrouwen. De vrouw in kwestie is in werkelijkheid Graaf Bobby, een privé-detective. Zijn partner is Philipp. 'Tolle Sache!' Zie ook: Schlagerfilms.

Mit Himbeergeist geht alles besser

1960 | Komedie

Oostenrijk 1960. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Marianne Koch, Jackie Lane, Petra Schürmann en Bill Ramsey.

Een oplichter weet zich na de oorlog schitterend buiten schot te houden dankzij zijn relaties met secretaressen van invloedrijke Amerikanen. Futloos in beeld gebracht en matige acteerprestaties. Scenario van Hans Jacoby en Willibald Eser naar een roman van Johannes Mario Simmel. Camerawerk van Friedl Behn- Grund.

Kriminaltango

1960 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1960. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Vivi Bach, Günther Lüders, Peter Carsten en Fritz Muliar.

Ongenietbare remake van Von Cziffra's eigen film uit 1949 met populaire schlagerzanger Alexander als playboy-zonder-poen Peter Martens, die zijn schuldeisers een tijdje ontvlucht.

Die Abenteuer des braven Soldaten Schwejk

1958 | Komedie

Duitsland 1958. Komedie van Grete Reiner. Met o.a. Bibiane Zeller, Helly Servi en Fritz Muliar.

Ongenietbare remake van Von Cziffra's eigen film uit 1949 met populaire schlagerzanger Alexander als playboy-zonder-poen Peter Martens, die zijn schuldeisers een tijdje ontvlucht.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Försterliesel

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Anita Gutwell, Rudolf Lenz, Eva Maria Meineke, Rudolf Carl en Erik Frey.

Liesel (Gutwell) is de dochter van de overleden houtvester en wordt F[KA3]orsterliesel genoemd. Ze houdt van dieren en heeft een jongensachtig uiterlijk, waarachter een charmante jonge vrouw schuil gaat. Bartl (Hesse) een opgeblazen hereboer probeert haar het hof te maken, maar Liesel wijst deze rokkenjager resoluut van de hand.

Einmal keine Sorgen haben

1953 | Komedie, Historische film

Duitsland​/​​Oostenrijk 1953. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. Walter Müller, Hans Moser, Nadja Tiller, Wera Frydtberg en Fritz Imhoff.

Herr Zangler (Imhoff) is een welvarende winkelier uit de provincie die op punt staat te trouwen met Frau Knorr (Pfluger) uit Wenen, die een modesalon bezit. Zijn inwonende nichtje Marie (Frydtberg) moet naar een kostschool maar zij wil niet. Haar aanbidder Sanders (Stankovski) heeft Zangler al een paar keer om haar hand gevraagd, maar Zangler is onverbiddelijk.

Das Kind der Donau

1950 | Muziek, Drama, Musical

Oostenrijk 1950. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Fred Liewehr, Harry Fuss, Fritz Muliar en Josef Egger.

De dochter van een kapitein in de Donaustoomvaart probeert de oude schuit van haar vader weer aan het varen te krijgen. Het geld daarvoor krijgt zij bijeen met een revue, die zij met drie vrienden op poten zet, en die tegen alle verwachting in een groot succes wordt. Het enige opmerkelijke aan deze verder onbelangrijke dansklucht, die volledig op Rökk afgestemd is, is het feit dat het om de eerste Oostenrijkse kleurenfilm gaat. Met medewerking van 'Das Wiener Staatsopernballet' onder leiding van Erika Hanka.