René Sti (1900-1951): regie en muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Quartier chinois

1946 | Avonturenfilm, Misdaad

Frankrijk 1946. Avonturenfilm van René Sti. Met o.a. Sessue Hayakawa, Michèle Alfa, Martine Lancel, Alfred Adam en Robert Pizani.

Opwindende en verwarrende avonturen in het Verre Oosten inclusief opiumsmokkel, diefstal van geheime documenten, ontvoeringen en wat dies meer zij. De overwinning komt toe aan de dienstdoende politieagent. Het geheel is af en toe komisch maar niet altijd heeft de Franse regisseur van Russische oorsprong (1900-1951) dat ook zo bedoeld. De onvermijdelijke Japanse acteur is ook weer van de partij, ongetwijfeld om het geheel een meer Chinees aanzien te geven. De 'nostalgische' charme kan toch boeien.

Ferdinand le noceur

1935 | Komedie

Frankrijk 1935. Komedie van René Sti. Met o.a. Fernandel, Paulette Dubost, André Alerme, Félix Oudart en Julien Carette.

Een welgestelde oude man selecteert een deugdzame werknemer als echtgenoot voor zijn dochter, die echter een frivool aardje naar haar vaartje heeft en niets ziet in haar saaie verloofde. Door een misverstand rond vurige liefdesbrieven die hij geschreven lijkt te hebben, vermoedt zij dat hij een geheim leven als rokkenjager heeft en daardoor gaat ze hem met andere ogen bezien. Fernandel-komedie volgens vooroorlogs recept waarin zijn naïviteit het vermoeden van het tegendeel oproept.

Le Bossu

1934 | Drama, Komedie

Frankrijk 1934. Drama van René Sti en Alexandre Kamienka. Met o.a. Robert Vidalin, Josseline Gael, Samson Fainsilber, Raymond Galle en Jacques Varennes.

Derde in de reeks van zes verfilmingen van 1913 tot 1959 tot op heden (waarvan vijf in het Frans) van de beroemde roman van Paul Féval die alle zeer succesvol zijn geweest. Deze is de minst goede. Alledaags verfilmd verraadt hij een onbeholpen interpretatie.

Le testament du docteur Mabuse

1933 | Horror, Thriller

Frankrijk 1933. Horror van Fritz Lang en René Sti. Met o.a. Rudolf Klein-Rogge, Otto Wernicke, Oscar Beregi sr, Theodor Loos en Monique Rolland.

De Franse versie van de derde Mabuse-film, een meesterwerk. Hij werd in Duitsland gedraaid. De hoofdrollen zijn dezelfden als in de Duitse versie, maar de bijrollen worden bezet door Fransen. Lang werd geassisteerd door Sti als co-regisseur, die het scenario van Thea von Harbou omzette naar het Frans en ook de dialogen schreef. De fotografie was evenals bij de Duitse film, die een jaar eerder (1932) gedraaid werd, in handen van Fritz Arno Wagner en Karl Vass. De première van de Duitse versie werd in maart 1933 - na de machtsovername door de nazi's - verboden en kwam pas in mei van dat jaar in Oostenrijk voor het eerst in de bioscopen. Officieel is de Franse versie bijna een half uur korter dan de Duitse, maar er circuleren ook films die bijna even lang zijn.

Gardez le sourire

1933 | Drama

Frankrijk 1933. Drama van Paul Féjos. Met o.a. Annabella, Gustav Fröhlich, Hél[KA2]ne Darly, Marcel Vibert en Robert Ozanne.

Een werkloze, Jean (Fr[KA3]ohlich) besluit zelfmoord te plegen, maar redt in plaats daarvan een meisje, Marie (Annabella) dat hetzelfde van plan is, uit het water. Ze besluiten het samen te proberen, hebben twaalf ambachten en dertien ongelukken, maar trouwen en worden gelukkig als Jean een taxi koopt en daarmee zijn brood verdient. Een weinig overtuigende drama dat door de tijd beslist is ingehaald. Gedraaid in Oostenrijk en de Duitstalige versie heet SONNENSTRAHL met dezelfde twee hoofdrollen, maar verder een afwijkende cast. Het scenario is van Boris Palotal en regisseur Féjos. Camerawerk van Adolf Weith. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de film RAYON DE SOLEIL zou heten.