Irish McCalla

Acteur

Irish McCalla is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hands of a Stranger

1962 | Horror

Verenigde Staten 1962. Horror van Newton Arnold. Met o.a. Paul Lukather, Joan Harvey, Irish McCalla, Barry Gordon en Michael Rye.

Eigenlijk de vierde verfilming van het klassieke griezelverhaal Les mains d'Orlac van Maurice Renard. Stapleton is een begaafd pianist, die bij een ongeluk zijn beide handen verliest. Hij krijgt een stel nieuwe aangezet van iemand die zojuist is vermoord. De musicus raakt zo geobsedeerd door die vreemde handen waarover hij geen controle lijkt te hebben dat een moord het gevolg is. Efficiënte 'chiller', goed gemaakt en aanvaardbaar gespeeld door een cast van onbekenden. Arnold schreef zelf het scenario, dat traag op gang komt, maar na de transplantatie meer vaart krijgt. Geen echte gruweleffecten, wel uitstekende sfeer. Fotografie van Henry Cronjager.

Five Bold Women

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Jorge Lopez-Portillo. Met o.a. Jeff Morrow, Merry Anders, Jim Ross, Guinn 'Big Boy' Williams en Irish McCalla.

Vreemde western, in die zin dat deze tot het groepje behoort van dubieuze produkties die best wel eens eerder gemaakt zouden kunnen zijn. De oorsprong is vaag, een echte release-datum is er ook niet en opeens circuleert zo'n film in enkele bioscoopjes, om daarna voor eens en voor altijd te verdwijnen. Een niemendalletje, dat men ook inderdaad dadelijk vergeten kan.

Five Gates to Hell

1959 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1959. Avonturenfilm van James Clavell. Met o.a. Neville Brand, Benson Fong, Shirley Knight, Ken Scott en John Morley.

Een moeizaam verhaal over Amerikaanse verpleegsters in handen van Chinese huurlingen en de diverse beproevingen die ze moeten doorstaan.

She Demons

1958 | Horror, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1958. Horror van Richard E. Cunha en Richard Cunha. Met o.a. Irish McCalla, Tod Griffin, Victor Sen Yung, Rudolph Anders en Gene Roth.

EEn snelle, goedkope B-film over vier mensen die op een eiland in de Stille Zuidzee aanspoelen en betrokken raken bij fascistische spionnen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Irish McCalla op televisie komt.

Reageer