Frank Agrama: regie en productie.
Er zijn 7 films gevonden.

Road Ends

1997 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Rick King. Met o.a. Dennis Hopper, Peter Coyote, Chris Sarandon, Mariel Hemingway en Joanna Gleason.

Het aardige van deze verder nogal routineuze tv-film is de ambiguïteit van de personages. Wie deugt, en wie deugt er niet? Het eerste kwartier à half uur is dat niet zonder meer duidelijk. Behalve in twee gevallen: hotelhoudster Kat (Hemingway) is een pracht meid, en ook de sheriff (Hopper) doet geen vlieg kwaad. Maar hoe zit het met Maceda, het type geheimzinnige vreemdeling gespeeld door Chris Sarandon, en de FBI-agenten die hem op de hielen zitten. Road ends zit vol western-thematiek en symboliek. De titel zelf laat de kijker weinig hoop, de plaats van handeling heet Diesirae, Dag der Wrake dus, en de sheriff luistert naar de naam Gilchrist. Ook in de cameravoering wordt gelet op beeldsymboliek: vlak voor een problematische ontmoeting bijvoorbeeld scheert de camera over een vervaarlijk puntig hek.

Heidi

1993 | Familiefilm

Luxemburg​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1993. Familiefilm van Michael Rhodes. Met o.a. Jason Robards, Patricia Neal, Noley Thornton, Jane Seymour en Siân Phillips.

Over de vriendschap tussen Heidi (Thornton), Peter (Brazier) en Klara (Randall), haar heimwee, haar verdriet en het geluk zijn uiteraard aanwezig. De film zit goed in elkaar en is mooi gemaakt.

The Lost World

1992 | Avonturenfilm, Fantasy, Horror

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Timothy Bond. Met o.a. John Rhys-Davies, David Warner, Eric McCormack, Nathania Stanford en Darren Peter Mercer.

Derde, weinig opwindende verfilming (1925 en 1960 gingen eraan vooraf) van het verhaal van Sir Arthur Conan Doyle over twee Britse rivaliserende wetenschappers (de excentrieke, maar sympathieke Rhys-Davies en de sceptische Warner), die de gevaren van de Afrikaanse jungle trotseren op zoek naar een hoger gelegen plateau bevolkt met een nog niet uitgestorven aantal dinosaurussen. McGormick is de verslaggever en Gorski zijn oogverblindende vriendin. In het kader van Dinomania, dat zijn hoogtepunt beleefde met JURASSIC PARK.

Return to the Lost World

1992 | Avonturenfilm, Horror, Fantasy

Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Timothy Bond. Met o.a. John Rhys-Davies, David Warner, Eric McCormack, Nathania Stanford en Darren Peter Mercer.

Het vervolg op THE LOST WORLD dat vrijwel gelijktijdig gedraaid werd over de excentrieke Engelse prof Rhys-Davies en de sceptische geleerde Warner, die het verloren rijk der vliegende dinosaurussen ontdekten. In deze film neemt journalist McCormack de wetenschappers mee om een noodkreet die afkomstig moet zijn uit het bewuste plateau te onderzoeken. Herkouwen die hap. Het scenario is van Peter Welbeck.

Sherlock Holmes And The Leading Lady

1991 | Mysterie, Thriller

Luxemburg​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Mysterie van Peter Sasdy. Met o.a. Christopher Lee, Patrick Macnee, Morgan Fairchild, Engelbert Humperdinck en John Bennett.

In Wenen rond 1910 wordt een nieuw ontwikkelde bom met afstandsbediening die door de Engelse regering gekocht was, gestolen. Sherlock Holmes en Dr.Watson krijgen de opdracht het tuig terug te vinden. Het spoor leidt naar de opera en Fairchild, de Amerikaanse ster die er een gastoptreden houdt. Via haar komt Holmes op het spoor van Bosnische terroristen, die met het wapentuig een aanslag op de Oostenrijkse keizer willen plegen. Uitstekend scenario van Bob Shane en H.R.F. Keating houdt niet enkel de spanning in dit ingewikkelde verhaal, maar brengt de befaamde, seksloze Britse detective in moeilijkheden wanneer een vrouw hem emotioneel benadert, waardoor de legendarische speurder duchtig gerelativeerd wordt. Bijzonder grappig is de confrontatie tussen een rijpe, ervaren, overlogische Holmes met de jonge Elliot Ness (Lahm), die hier zijn eerste opdracht vervult. Lee is een gedroomde, ouder wordende Holmes, optimaal bijgestaan door Macnee's Watson. Vertolking is over de hele lijn op niveau, met uitzondering van een aanstellerig spelende Humperdinck. Bijzonder rijk aan details. De stad Luxemburg is het decor voor het oude Wenen; de sfeervolle fotografie is van Brian West. Detto Mariano componeerde de score. Oorspronkelijk uitgezonden in vier delen.

Around The World In 80 Days

1989 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Joegoslavië​/​​Verenigd Koninkrijk 1989. Avonturenfilm van Buzz Kulik. Met o.a. Christopher Lee, Pierce Brosnan, Eric Idle, Julia Nickson en Peter Ustinov.

De Bank of England wordt van 55.000 pond beroofd. Volgens de om zijn stiptheid bekend staande vrijgezel Phileas Fogg (Brosnan) kan de dader zich inmiddels overal ter wereld bevinden. Hij beweert dat men op tachtig dagen rond de wereld kan reizen. Twee van zijn kaartvrienden Mr. Stuart (Chr. Lee) en Mr. Ralph (MacNee) gaan met hem een weddenschap aan. Phileas vertrekt nog diezelfde avond met zijn kersverse Franse bediende Jean Passepartout (Idle). Bankdirecteur Forbes (Morley) en zijn Amerikaanse partner McBaines (McDowall) zien hierin een schuldbekentenis en sturen de sluwe detective Fix (Ustinov) achter hen aan. Fogg en Passepartout maken van alles mee en redden onderweg Prinses Aouda (Nickson) van de brandstapel. En steeds zit Fix hen op de hielen. Een onderhoudende bewerking van de roman van Jules Verne met meer actie dan de filmversie uit 1956, maar met minder spontane humor. Brosnan is een geloofwaardige Fogg en Idle en Ustinov zijn kostelijk in hun side-kick-rollen. Amusement zonder veel pretentie bevolkt met een groot aantal onvergetelijke typetjes, meestal gespeeld door bekende acteurs. De roman werd voor tv bewerkt door John Gay. Voor de fotografie werd beroep gedaan op Nic Knowland. Oorspronkelijk uitgezonden in zes delen.

Dawn of the Mummy

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Frank Agrama. Met o.a. Brenda King, Barry Sattles, George Peck, John Salvo en Joan Levy.

Een eeuwenoude mummie komt onder invloed van flitslampen weer tot leven en laat tevens zijn voltallige lijfwacht herrijzen, waarna het bloedbad een aanvang kan nemen. Een gedrocht van een film.