Ineko Arima

Acteur

Ineko Arima is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Bushido Zankoku monogatari

1964 | Historische film, Avonturenfilm

Japan 1964. Historische film van Tadashi Imai. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Yoshiko Mita, Masayuki Mori, Kyoko Mishida en Ineko Arima.

Het verhaal van de familie Ikura vanaf het jaar 1610, het jaar waarin het hoofd van de familie aanvaardt heer Hori en zijn clan te dienen. Een meesterljke film, die succes had op diverse festivals en de mythe van de samoerai goed weergeeft.

Oghin-Sama

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kinuyo Tanaka. Met o.a. Ineko Arima, Tatsuya Nakadai, Keiko Kishi, Mieko Takamine en Ganjiro Nakamura.

Een liefdesgeschiedenis uit Japan de 16e eeuw over een beroemde theeceremonie-meester. Een zeer gevoelige film, die een eerbetoon is de esthetiek die zo diep verankerd ligt in Japanse cultuur.

Mitsareta seikatsu

1962 | Drama

Japan 1962. Drama van Susumu Hani. Met o.a. Ineko Arima, Koshiro Arada, Ai George en Takahiro Tamura.

Het leven van een vrouw die, na enige jaren getrouwd te zijn, besluit te scheiden van haar man en die zich aansluit bij jongerengroeperingen om zich zo opnieuw op het leven te oriënteren. Een merkwaardige doch betekenisvolle film, die in beperkte kring bekend is, maar meer verdient.

Waga Ai

1959 |

Japan 1959. Heinosuke Gosho en Heinosuke Gosho. Met o.a. Ineko Arima, Yatsuko Tan-ami, Nobuko Otowa, Jacob Ben-Ami en Shin Saburi.

In terugblikken vertelt de film het liefdesverhaal van Saburi met de oudere man Arima, een oorlogscorrespondent. Een sentimenteel damesdrama, dat naar klasse streeft.

Higanbana

1958 | Drama

Japan 1958. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Shin Saburi, Kinuyo Tanaka, Ineko Arima, Miyuki Kuwano en Keiji Sada.

Arima deelt haar ouders mede dat zij zich wil gaan verloven met Sada. Dat is teveel, want haar traditioneel ingestelde vader, Saburi, wil een geschikte partner voor zijn dochter uitkiezen. Arima gaat samenwonen met haar vriend, maar is tenslotte toch behoudend genoeg om via een fijnzinnige strategie haar vader zo ver te krijgen dat hij zijn zegen aan het voorgenomen huwelijk geeft. Eerste kleurenfilm van Ozu over zijn favoriete onderwerp het generatieconflict in het zich moderniserende Japan van na WO II, waarvoor hij met Kogo Noda de roman van Ton Satomi tot scenario bewerkte. De fotografie was in handen van Akira Aomatsu.

Tokyo Boshoku

1957 | Drama

Japan 1957. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ineko Arima, Chishû Ryû, Isuzu Yamada, Setsuko Hara en Nobuo Nakamura.

Een vader leeft alleen met zijn twee dochters. De oudste is gescheiden van haar man. Ze is met haar kind weer bij haar vader komen wonen. De jongste heeft na een flirt een abortus ondergaan. De twee meisjes ontdekken dan dat hun moeder niet dood is, maar in de buurt met een andere man samenwoont. De jongste dochter pleegt zelfmoord, de oudste gaat terug naar haar man en de vader blijft eenzaam achter. Een typisch Ozu-melodrama, superieur gemaakt en met een overvloed aan rijke details. De Japanse samenleving, met al haar tradities en sociale verplichtingen, wordt in Ozu's films vlijmscherp ontleed op een manier die ook voor de westerse toeschouwer toegankelijk is. Engelse titel: TOKYO TWILIGHT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ineko Arima op televisie komt.

Reageer