Nathalie Schmidt

Acteur

Nathalie Schmidt is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Fast

1994 | Drama

Frankrijk 1994. Drama van Dante Desarthe. Met o.a. Frédéric Gélard, Jean-François Stévenin, Karin Viard, Nathalie Schmidt en Georges Claisse.

De 25-jarige Jean-Louis (Gélard) is wat men noemt een naïeve jongeling. Hij werd opgevoed door zijn grootvader in een haast uitgestorven dorpje. Opa is inmiddels overleden en Jean-Louis staat alleen op de wereld. Dus besluit hij maar naar Parijs te trekken en op zoek te gaan naar 'het meisje met de gele haren'. Alles wat hij van haar heeft is een pakje lucifers met daarop de reclame Fast Burger. Hij schuimt zo heel wat hamburgertenten - lees MacDonald's - af. Een vreemde film over een onervaren jongeman die geconfronteerd wordt met een metropool die niet voldoet aan zijn verwachtingen. Desarthe heeft geprobeerd de ware mens - de jongen uit de provincie - tegenover de kunstmens - de gedrilde employees van MacDonald's - te zetten zonder in een parodie te vervallen. Het verhaal is wat dunnetjes om een hele film te vullen, maar Gélard vertolkt zijn personage zo ontwapenend dat het toch nog wat goedmaakt. Desarthe schreef het scenario samen met Jackie Berroyer. Achter de camera stond Ariane Damain.

Vieille canaille

1992 | Thriller

Frankrijk 1992. Thriller van Gérard Jourd'hui. Met o.a. Michel Serrault, Anna Galiena, Pierre Richard, Jean-Pierre Bouvier en Nathalie Schmidt.

Jourd'hui biedt Serrault een rol die hem op het lijf is geschreven, met de bewerking van de roman van Fredric Brown His name was death. Een duister personage, drukker van beroep, leidt een leven dat van uur tot uur vaststaat. Elke donderdag eet hij met de politie-inspecteur, sinds een onbekende zijn vrouw twee jaar geleden vermoordde. Zijn akelig precies en goed geregelde leventje is echter maar schijn, want hij houdt er vreemdsoortige vrijetijdsbestedingen op na. Terwijl Serrault de zaak tot op de bodem uitzoekt, schept Jourd'hui er behagen in, de boel in de war te sturen. Voor liefhebbers van galgehumor, en vooral voor hen die iets van Serrault willen leren. Scenario van regisseur Jourd'hui en Dominique Roulet. Camerawerk van Georges Barsky.

Marche, crève ou rêve

1991 | Misdaad

Frankrijk 1991. Misdaad van Jean Schmidt. Met o.a. Philippe Demarle, Nathalie Schmidt, Dominique Comont, Olivier Py en Pierre Laplace.

De rockster, Biff, de `Roadie van de City Kids`, is tijdens een weekend om het leven gekomen, toen hij met zijn auto op pad was. Weinig bijzonders, en de politie beschouwt de zaak al snel als afgedaan. Maar Biff is gedood en door wie en waarom? Geen bedrieglijke schijn bij deze originele cineast, die al geen concessies deed bij het maken van LES ANGES DECHUS DE LA PLANETE SAINT-MICHEL. Hij is er (gedeeltelijk) in geslaagd te ontsnappen aan de onpersoonlijke aanpak die de beeldbuis voorschrijft, wat de kijker vooral een nauwgezette, heldere en nogal beklemmende studie van uitermate raadselachtige personages oplevert.

Les Clowns de Dieu

1986 | Drama

Frankrijk 1986. Drama van Jean Schmidt. Met o.a. Daniel Kenisjber, Jean-Paul Roussillon, Jean-Roger Milo en Nathalie Schmidt.

Een groep paria's die nog steeds niet doorhebben dat mei 1968 al lang voorbij is, hangt 's nachts rond in de bistro's van Montparnasse, in afwachting van de Messias. Hun levensspreuken zijn 'Ieder volk is uitverkoren, elk mens is uniek', 'Kunst moet als een onrijpe vrucht blijven bestaan' en 'Kunst verkeert in levensgevaar'. Ongewild komisch, slechts de vertolking van Milo is geloofwaardig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nathalie Schmidt op televisie komt.

Reageer