Lo Lieh

1939 -2002 Acteur

Lo Lieh (1939-2002) is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Shaolin's Born Invincible

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Joseph Kuo. Met o.a. Susiana Kuo-Poon, Huang Chia-Ta, Lo Lieh, Nancy Yan en Chen Pei-Ling.

In deze kostuum-zwaardvechtersfilm wordt een bloedvete uitgevochten tussen twee rivaliserende Kung Fu-scholen. Een onafgebroken expos[KA1]e van onorthodoxe [KL]martial arts[KLE]-stijlen, met twee coryfee[KA3]en van de Hong Kong-cinema (Huang Chia-Ta en Lo Lieh) in gave schurkenrollen. Een snerpende knokfilm. Video-titel: BORN INVINCIBLE.

Shaolin Abbot

1979 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Avonturenfilm van Ho Meng-Hua. Met o.a. David Chiang, Lo Lieh, Lily Li, Wei Szu en Yu Yung.

Ching-Dynastie. Bedelmonnik Chih San trekt uit om gelden in te zamelen voor een nieuw Shaolin-klooster. Een perfect vehikel voor Chiang. Geroutineerd, zij het elementair, amusement uit Shaw Bros Studios, Hong Kong.

Secret of Chinese Kung Fu

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Sung Tin-Mei. Met o.a. Lo Lieh, Sei Ma-Lung en Sha Ling-Ling.

Keng Ho keert terug naar zijn geboortedorp en gaat daar een tiranniek bewind voeren. Tegenover hem staat de geredde drenkeling Chen Chi. Ondanks de losse verhaallijn komen er toch twintig gevechten tot stand.

Bandits, Prostitutes & Silver

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Kao Pao-Shu. Met o.a. Lo Lieh, Wang Tao en Mao Ying.

Veel mensen proberen een partij zilver te bemachtigen. Dit vormt de basis van een zeer langdradige geschiedenis, die heel af en toe gelardeerd wordt met wat kung fu. Mao Ying staat vermeld als Angela Mao.

The Shaolin 36th Chamber

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Liu Chia-Liang. Met o.a. Liu Chia-hui, Hang Yu, Lo Lieh, Liu Chia-yung en Hsu Shao-chiang.

Als in de 15e eeuw delen van China door Mandsjoerije bezet zijn, wordt de bevolking bloederig onderdrukt. De monniken der Shaolin, kungfu-grootmeesters, gaan in verzet. Wie tot de orde wil toetreden moet 35 kamers doorlopen en is daarna meester. Lo Tieh is een Shaolin grootmeester die een gehate vijand overwint in een heftige tweekamp, waarna hij de 36ste kamer sticht; een volkshaard in heldhaftige strijd tegen de wrede onderdrukkers. Een kungfu-film over zelfdiscipline, reactievermogen, volharding en taaiheid met de gebruikelijke kleurige soepele gevechtsscènes.

The 36th Chamber of Shaolin

1978 |

Hongkong SAR van China 1978. Lau Kar-Leung. Met o.a. Liu Chia-Liang, Chia Hui Liu, Lo Lieh, Chia Yung Liu en Gordon Liu.

Het is een klassieker binnen het genre, deze Hong Kongse martial arts film die in 1978 in eigen land een hit was en de laatste jaren weer op allerlei festivals te zien is geweest. De 19de-eeuwse San Te (Gordon Liu) wordt aangezet tot wraak nadat zijn ouders zijn vermoord door een krijgsheer. Hij betreedt een Shaolin tempel voor een opleiding die hem in staat zal stellen terug te slaan. Daar wordt hij onderworpen aan een serie loodzware beproevingen. Stevige actie die internationaal onder verschillende titels bekend staat, waaronder The Master Killer en The 36th Chamber of Shaolin.

Shaolin Handlock

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Ho Meng-Hua. Met o.a. David Chiang, Lo Lieh, Chen Hui-Min, Lu Chi en Tu Lung.

Een zoon zoekt de moordenaar van zijn vader in China en Thailand. Radeloos gecompliceerde plot. De charismatische Chiang is energiek bezig in sympathieke hoofdrol.

Fists of Bruce Lee

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Ho Chung Tao. Met o.a. Ho Chung Tao, Lo Lieh, Chun Yuan, Wei Ping Ao en Lu Chen.

Een matig filmpje over een overdreven ijverige politieman die met veel geweld en tamtam een tweetal rivaliserende gangsterbendes weet te vernietigen. De film kent echter geen spanning, ondanks het geweld.

Return of Bruce

1977 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Actiefilm van Chiang Hung. Met o.a. Yeo Pnom-Yee, Meng Fei en Lo Lieh.

Kung Fu-expert Wong Lung reist naar Manila om zijn verdwenen oom te zoeken. Hij raakt slaags met de bende van topgangster Cross, die handelt in meisjes, drugs en diamanten. Deze Filippijnse Bruce Lee-epigoon is in een uiterst kwaadaardig werkje in de weer. Dialoogscènes zijn uiterst naïef en wee. Keiharde kung fu-duels.

The Magic Blade

1976 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Avonturenfilm van Chu Yuan. Met o.a. Ti Lung, Lo Lieh en Ching Li.

Een heldenepos uit China's mistige verleden. Mysterieuze, zwijgzame zwaardvechters strijden om het bezit van de legendarische Pauwepijlen - een dodelijk wapen, superieur aan het zwaard. Verbrijzelende zwaardhouwen, broeierige staaltjes van heldendom. Strikt voor de liefhebber.

Fist of Fury - Part II

1976 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1976. Actiefilm van Shao Feng. Met o.a. Ho Chung-Tao, Tien Feng, Lo Lieh, Chao Kin en Shiu Yin.

Ching Wu-school uit Bruce Lee's FIST OF FURY verkeert opnieuw in moeilijkheden in roerig Shanghai van jaren 1931-33. Jonge kung fu-expert rekent voor eens en altijd af met agressieve Japanse concurrentie. Uiterst sentimentele, naïeve spelscènes enerzijds, schitterend kung fu-werk anderzijds. Shao Feng regisseerde onder pseudoniem Jimmy Shaw, Ho Chung-Tao op credits als Bruce Li.

Bruce's Fingers

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Chiang Hung. Met o.a. Lu Hsiao-Lung, Chan Wai-Man, Lo Lieh, Nora Miao en Rose.

Daverende gevechten rond een door Bruce Lee nagelaten manuscript met vuist- en vingertechnieken. Sublieme kung fu-film, een must voor de liefhebber. Chiang Hung regisseerde onder pseudoniem Joseph Kong.

Black Magic

1975 | Thriller

Hongkong SAR van China 1975. Thriller van Ho Meng-Hua. Met o.a. Ti Lung, Lo Lieh, Ku Feng, Yu Hui en Lily Li.

Magiër verkoopt toverdrankjes waarmee vrouwen hun uitverkorenen aan zich kunnen binden. Op locatie in Kuala Lumpur gedraaide film staat bol van kirrend vrouwelijk naakt. Infantiel werkstuk heeft niets met karate te maken.

The stranger and the gunfighter

1974 | Western

Spanje/Italië 1974. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Julian Ugarte, Lo Lieh en Lee Van Cleef.

Een Kung-Fu-vechter uit China moet het vermogen zoeken dat zijn gestorven oom in het wilde westen van Amerika heeft achtergelaten. Samen met de door hem bevrijde moordenaar Dakota vindt hij een merkwaardig Chinees beeldraadsel op de plaats waar de schat te vinden zou zijn. Een turbulente zoektocht begint...

El kárate, el Colt y el impostor

1974 | Western

Spanje/Italië/Hongkong SAR van China/Verenigde Staten 1974. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Lee Van Cleef, Julián Ugarte en Lo Lieh.

Een Kung-Fu-vechter uit China moet het vermogen zoeken dat zijn gestorven oom in het wilde westen van Amerika heeft achtergelaten. Samen met de door hem bevrijde moordenaar Dakota vindt hij een merkwaardig Chinees beeldraadsel op de plaats waar de schat te vinden zou zijn. Een turbulente zoektocht begint...

Crash! che botte strippo strappo stroppio

1974 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Italië/Hongkong SAR van China 1974. Komedie van Bitto Albertini. Met o.a. Robert Malcolm, Lo Lieh, Jacques Dufilho, Antonio Cantafora en Sal Borgese.

Hysterische kung fu-parodie met Jacques Dufilho als de Amerikaanse ambassadeur(!) en Malcolm als een geheimagent die in Hong Kong een stel verdwenen F.B.I.-agenten moet zien terug te vinden. Een paar geïsoleerde gags zijn best leuk, maar het geheel is zo luidruchtig, overdreven en chaotisch dat het na een tijdje allemaal bijzonder vermoeiend wordt.

Blood Money

1974 | Actiefilm, Western

Verenigde Staten/Spanje/Hongkong SAR van China/Italië 1974. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Lee Van Cleef, Lo Lieh, Yeh-Ling-Chih, Goyo Peralta en Al Tung.

Een Chinees reist naar Amerika`s Wilde Westen om uit te zoeken wat er met de enorme erfenis van zijn aldaar overleden oom is gebeurd. Na de pogingen van Shaw en Hammer om kung fu en horror te combineren, slaan de Shaw Brothers (uit Hongkong) en onder meer Carlo Ponti (uit Itali[KA3]e) nu de handen ineen voor een kung fu/spaghetti-western. Dat blijkt een onmogelijke combinatie die een vervelende en langdradige, zij het curieuze, film oplevert. Men ziet een paar uitstekende grappen en prachtige fotografie (van Alejandro Ulloa), het geheel is fraai maar saai. Margheriti regisseerde als Anthony M. Dawson, Yeh Ling-Chih speelde als Karen Yeh. Scenario van Barth Jules Sussmann. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

Bamboo House of Dolls

1974 | Oorlogsfilm, Erotiek

Hongkong SAR van China 1974. Oorlogsfilm van Kuei Chih-Hung. Met o.a. Birte Tove, Roska Rozen, Niki Wane, Kao Shang-Mei en Lo Lieh.

In het China van 1943 overvallen Japanse troepen een Rode-Kruis-hospitaal en vergrijpen zich aan Chinese en Europese verpleegsters. Deze film combineert de elementen oorlog, concentratiekamp, karate, seks, bloed en geweld. Een helse ervaring die men zich beter kan besparen.

The Chinese Boxer

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Wang Yu. Met o.a. Wang Yu, Wang Ping, Lo Lieh, Chao Hsiung en Wang Kuang-Yu.

Kung fu-student Mei Ling keert zich toornig tegen querulante Japanse karate-experts. Regisseur Wang Yu brengt veel visuele flair en élégance mee; sommige schermutselingen herinneren soms aan Kurosawa en Kobayashi.

Dragon Missile

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Ho Meng-Hua. Met o.a. Lo Lieh, Liu Yung, Chen Ping, Ku Feng en Wang Hsieh.

Incidenten uit het leven van legendarische Kantonese bokser Huang Fei-Hung (1878-1967). Film verkreupeld door chaos van sub-plots en wild zoom-werk. Voor niet-liefhebber volkomen onbegrijpelijk.

Tian xia di yi quan

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Cheng Chang-Ho. Met o.a. Lo Lieh en Wang Ping.

Een leerling-bokser aan het Shang Wu-Instituut studeert IJzeren Vuist-technieken om aan de misdadige (lees: Japanse) intimidatie een einde te maken. Deze verzorgde film stootte de Westerse markt wijd open voor de kung fu-cinema. USA-titel: 5 FINGERS OF DEATH, GB-titel: KING BOXER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lo Lieh op televisie komt.

Reageer