John Ewart: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Which Way Home

1991 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Australië​/​​Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van Carl Schultz. Met o.a. Cybill Shepherd, John Waters, Peta Toppana, John Ewart en Ruben Santiago-Hudson.

Shepherd als Amerikaanse verpleegster, werkzaam in een vluchtelingenkamp van Cambodja in 1979, tracht zeven jonge weeskinderen met de hulp van Waters, als Australisch charterboot- kapitein, het land uit te smokkelen. Hetzelfde verhaaltje werd al eens eerder, anders en beter, verteld in THE PIED PIPER (1942). Scenario van Michael Laurence.

Tracks of Glory

1991 | Drama, Sportfilm, Actiefilm, Familiefilm

Australië​/​​Canada 1991. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie en Justine Clarke.

De eerste zwarte wielerkampioen van Amerika Marshall W. `Major` Taylor (Morris) wordt in 1903 door Australische promotor Hugh McIntosh (Roxburgh) overgehaald om op het Vijfde Continent prof te worden. Als hij uitkomt tegen Walker (Daddo), trekt dat veel publiek en wordt er door iedereen een aardige cent opgestreken. In werkelijkheid gaat niet alles van een leien dakje: er worden smerige trucs gebruikt om te winnen en men houdt zich niet aan de regels van het spel waardoor wielrennen een levensgevaarlijke sport wordt. Ondanks het feit dat ze elkaars rivalen en tegenpolen zijn, strijden en racen Major en Walker in de finale tegen het onrecht. Major wint met een neuslengte. Een aardige, lange tv-film met oprecht spel. Het scenario is van Tony Morphett. Het camerawerk is van Ross Berryman en Julian Penney. Deze mini wordt meestal in twee delen uitgezonden. 1:33.1, Mono.

The Big Hurt

1986 | Thriller

Australië 1986. Thriller van Barry Peak. Met o.a. David Bradshaw, lian lunson, Simon Chilvers, John Ewart en Alan Cassell.

Aardige film rond journalist Bradshaw die te maken krijgt met moorden, zelfmoorden en andere sterfgevallen en op onderzoek uitgaat. Film doet denken aan de gouden jaren dertig toen met name de Amerikanen dit soort films per dozijn produceerden.

Spirit Chaser

1985 | Familiefilm, Fantasy

Australië 1985. Familiefilm van Brian Trenchard-Smith. Met o.a. Henry Thomas, Tony Barry, Rachel Friend, Tamsin West en Dempsey Knight.

Thomas (bekend geworden als het jongetje dat in de film E.T. het vriendje is van het buitenaardse wezen) is hier een veertien- jarig macho-tje, die zich wil waarmaken tegenover zijn twee vriendinnetjes als hij een verborgen meer ontdekt waar monsters of geesten ronddolen. Hij wint de raad in van een Aboriginal die hem een beproeving laat doen zodat hij gesterkt zal zijn. Een spannende avonturenfilm voor de jeugd die druk zal uitoefenen op menige blaas.

Super Sleuth

1984 | Mysterie

Australië 1984. Mysterie van David C. Wilson. Met o.a. Carmen Duncan, John Ewart, Megan Williams, Elaine Lee en Patrick Ward.

Een voor video gemaakte detectivefilm met de onsterfelijke plot: een groep mensen verzameld in een eenzaam gelegen landhuis waar een moord is gepleegd. Deze Australische produktie is de eerste in een reeks met een ingenieuze gimmick: de identiteit van de moordenaar wordt gedurende het grootste deel van de film voor de acteurs verborgen gehouden en zij verwoorden hun eigen vermoedens voor de ontknoping. Deze vondst houdt de aandacht vast, maar het verhaal blijft teleurstellend - de schuldige wordt niet gevonden door deductie maar dank zij een psychologische truc.

Bush Christmas

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Australië 1983. Familiefilm van Henri Safran. Met o.a. John Ewart, John Howard, Nicole Kidman, Mark Spain en James Wingrove.

Remake van de gelijknamige Britse familiefilm van Ralph Smart uit 1947 over tieners die trachten de boerderij van hun vader te redden door op zoek te gaan naar een gestolen renpaard. Zij geraken o.m. verstrikt in een mijnschacht die onder de boerderij doorloopt. Best aardige tienerontspanning. Eerste filmrol van de toen zestien-jarige Kidman, later een beroemde filmvedette en o.m. getrouwd met Tom Cruise.

Crosstalk

1982 | Thriller, Sciencefiction

Australië 1982. Thriller van Mark Egerton. Met o.a. Gary Day, Penny Downie, Brian McDermott, Peter Collingwood en Kim Deacon.

Deze futuristische film is regelrecht plagiaat van Hitchcocks REAR WINDOW. Een computerdeskundige in een rolstoel ontdekt met behulp van zijn nieuwste apparaat dat er in de flat, waar hij woont, een moord is gepleegd. Dit gegeven belooft heel wat, maar het verhaal wordt hoe langer hoe onwaarschijnlijker en eindigt in een fantasie vol mysterieuze beelden. Als de computer deze film zou moeten beoordelen, zou hij klagen over storing alle niveaus.

A Slice of Life

1982 | Komedie

Australië 1982. Komedie van John L. Lamond. Met o.a. Robin Nedwell, John Ewart, Juliet Jordan, Jane Clifton en Caz Ledermann.

Een man gaat om een wratje te laten verwijderen naar het ziekenhuis en daar wordt hij per ongeluk gesteriliseerd - althans dat meent hij. Hij gaat flink op de vrouwenjacht en de Casanova wordt achteraf geconfronteerd met wel zeven zwangere dames, want de operatie was maar half geslaagd. Melige en nogal oubollige komedie met Nedwell, bekend van de 'Doctor'-tv-serie. Scenario van Alan Hopgood.

Deadline

1981 | Mysterie, Thriller

Australië 1981. Mysterie van Arch Nicholson. Met o.a. Barry Newman, Bill Kerr, Trisha Noble, Alwyn Kurts en John Ewart.

Als Australi[KA3]e getroffen is door een aardschok gaat Amerikaanse journalist Barney Duncan (Newman) op onderzoek uit. Hij komt er achter dat de schok veroorzaakt werd door een atoombom en dat afpersers dreigen een tweede te laten ontploffen. Voor wie van Australische series houdt, is deze film een feest van herkenning, want zowat alle serie-acteurs zitten erin. Vlakke acteerprestaties. Scenario van Walter Halsey Davis. Camerawerk David Gribble.

Newsfront

1978 | Documentaire

Australië 1978. Documentaire van Phillip Noyce. Met o.a. Bill Hunter, Gerard Kennedy, Angela Punch, Wendy Hughes en Chris Rayward.

Een amusant, goed geconstrueerd verhaal over de tv- journaalreporters, geconcentreerd op de toegewijde cameraman Hunter; een spotprent op de Amerikaanse journaalindustrie. Onder de hoogtepunten rekenen we de echte nieuwsfragmenten uit de jaren veertig en vijftig, die uitstekend in het scenario zijn verwerkt.

The Picture Show Man

1977 | Historische film, Drama

Australië 1977. Historische film van John Power. Met o.a. Rod Taylor, John Meillon, John Ewart, Harold Hopkins en Patrick Cargill.

Aardig verslag met hoog verteltempo over het begin van de filmbusiness in Australië, met de spullebaas Meillon die zijn filmvoorstellingen in alle uithoeken brengt. Filmfanaten mogen hem niet missen! Gebaseerd op de autobiografie van Lyle Penn.

Let the Balloon Go

1977 | Drama, Historische film, Familiefilm

Australië 1977. Drama van Oliver Howes. Met o.a. Robert Bettles, John Ewart, Ben Gabriel, Bruce Spence en Kenneth Goodlet.

Een tiener met een spastische tic wil niet langer als invalide behandeld worden. Hij haalt een gevaarlijke stunt uit om te bewijzen dat hij tot net zoveel in staat is als alle anderen. Scenarioschrijver Southall bewerkte (samen met Richard Mason en Oliver Howes) zijn korte novelle, maar door het introspectieve verhaal om te werken tot speelfilmlengte en het te laten spelen tegen de achtergrond van WO I maakt de film log en kunstmatig. Camerawerk van Dean Sember.

Sunday Too Far Away

1975 | Avonturenfilm

Australië 1975. Avonturenfilm van Ken Hannam. Met o.a. Jack Thompson, John Ewart, Reg Lyle en Max Cullen.

Over de concurrentiestrijd en problemen van een stel macho- schaapscheerders, waarbij de meeste aandacht uitgaat naar de stoere Thompson, een vent met veel lef, kampioen in zijn vak. Simpel en solide.