Klaus Guth: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Polizeiruf 110: Grauzone

2002 | Misdaad

Duitsland 2002. Misdaad van Marc Hertel. Met o.a. Barbara Rudnik, Dennenesch Zoudé, Dieter Montag, Oliver Stokowski en Calvin E. Burke.

Ein Hund für alle Fälle

2002 | Misdaad, Komedie

Duitsland 2002. Misdaad van Hans Werner. Met o.a. Helmut Zierl, Anica Dobra, Enzi Fuchs, Karin Thaler en Barbara Kutzer.

Typisch Ed!

1998 | Komedie, Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1998. Komedie van Franz Peter Wirth. Met o.a. Katerina Jacob, August Schmölzer, Vanessa Jung, Patrick Wolff en Wolfgang-Maria Bauer.

Gefangene der Liebe

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Hans-Jürgen Tögel. Met o.a. Lena Stolze, Michael Greiling, Miroslav Nemec, Saskia Preil en Sami Boussaid.

Anwalt Abel - Rufmord

1994 | Misdaad, Drama

Duitsland 1994. Misdaad van Carlo Rola. Met o.a. Günther Maria Halmer, Andréa L'Arronge, Vadim Glowna, Sonja Kirchberger en Jutta Speidel.

Advocaat Jean Abel (Halmer) zit met een groot probleem. Hij kon niet vookomen dat zijn cli[KA3]ent, journalist Anstrutter (Glowna) veroordeeld werd en nu neemt de woedende verslaggever wraak op Abel met een serie `onthullende` artikelen. Het ziet er naar uit dat Anstrutter niet aan de winnende hand is, omdat de orde der advocaten zich achter Abel opstelt. Ze laten hem echter heel vlug vallen. En zo belandt Abel zelf voor de rechter en moet hij vechten om zijn hachje. De enige die natuurlijk in hem blijft geloven, is zijn charmante en trouwe assistente Jane (L`Arronge), maar zij is op reis en kan dus niet meteen assisteren. Uitzendkracht Stella (Kirchberger) is prompt verliefd op haar tijdelijke, bohemienachtige baas, maar zij is op het cruciale moment verdwenen. Vakkundig gemaakt en gespeeld. Fred Breinersdorfer bewerkte zijn eigen, niet al te originele verhaal tot scenario. Het camerawerk is van Rolf Paulerberg.

Marleneken

1990 |

Duitsland 1990. Karin Brandauer. Met o.a. Hannelore Hoger, Nina Hoger, Karin Baal, Therese Lohner en Janina Froh.

Duits-Duitse kroniek als lange tv-film, die begint in 1989 vlak voor het vallen van de Muur. In flashbacks zien we het leven van het inmiddels vijftig-jarige titelpersonage aan ons voorbij trekken. Hoe haar vader in 1945, een dokter, naar het Westen vluchtte, een nieuw leven begon in West-Berlijn met een nieuwe vrouw, terwijl haar moeder in de DDR moest achterblijven. Haar steun en toeverlaat was opa, die haar Marleneken noemt, maar deze sterft als zij nog heel jong is. Marilena als kind wordt gespeeld door Scheicher en als tiener - geen onbelangrijke rol - door Nina Hoger. Als de Muur in 1961 wordt opgetrokken is zij toevallig bij haar vader in West-Berlijn. Ze kan niet meer terug en ze trouwt met een vriend Dieter (Diekow), komt in de BRD terecht, maar keert algauw zonder hem terug naar de hoofdstad. Haar zuster Marga (Baal, als jong meisje Lohner) is een trouw lid van de partij van Herr Ulbricht en is daarom kwaad op haar zus - het duurt 28 jaar voordat deze twee elkaar weer ontmoeten. Van een gladprater Mario (Wollweber) krijgt Marilena een tweeling, maar Mario laat haar binnen de kortst mogelijke keren zitten. Van Wolfgang (Heyl) die Marilena op een parkeerplaats ontmoet als ze verzekeringspolissen tracht te slijten, leert ze fotograferen, waardoor ze een glansrijke carrière maakt. Wolfgang zorgt voor de tweeling, maar na een lange tijd gaan ze uit elkaar. Marilena is dan volwassen. Het scenario van dit uit het leven gegrepen drama is van Eva Maria Mieke en het camerawerk is van Helmut Pirnat. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

Tatort - Schimanski: Der Pott

1989 | Mysterie

Duitsland 1989. Mysterie van Karin Hercher. Met o.a. Götz George, Eberhard Feik, Ulrich Matschoss, Angelika Hurwicz en Thomas Rech.

Bij een overval in Duisburg wordt de stakingspot met een half miljoen DM van staalarbeiders die een fabriek willen bezetten, buitgemaakt. Kort erop wordt vakbondsfunctionaris Broegger (Lettenmeyer) vermoord. Thanner (Feik), de rechterhand van Schimanski (George) is overgeplaatst naar Bonn en Schimanski zoekt een nieuwe medewerker. Het is de hardwerkende Jo Wilms (Rech), die zelf uit een arbeidersmilieu afkomstig is. Later komt Thanner terug en gezamenlijk strikken ze de daders. De verrassingen zijn legio: de vakbondsman was niet zuiver op de graat en Wilms heeft ook wat geheimpjes te ontsluieren. Draaiboek geschreven door Axel Götz en Thomas Weisskamp met opnieuw een handeling die sterk aan de Ruhrgebied-problematiek gebonden is. Regisseur Hercher kwam van de DDR-televisie. Camerawerk van Bernd Neubauer.

Die Männer vom K3 - Volle Deckung, Kopf runter!

1989 | Misdaad

Duitsland 1989. Misdaad van Michael Mackenroth. Met o.a. Harald Dietl, Hartmut Reck, Wolfgang Müller, Alexander Pelz en Wolfgang Preiss.

Het bedrijf Inter-Stahl zou in illegale wapenexport verwikkeld zijn. Bovendien zijn er financi[KA3]ele problemen. Na de z.g. zelfmoord van directielid-aandeelhouder Heinrich Baumann (Mattausch) komt voorzitter van de raad van bestuur Bodo von Heysen (Preiss) onder grote druk te staan van de pers, zijn zakelijke partners en aandeelhouders, die hem niet meer vertrouwen. Bovendien proberen Baumanns weduwe, zijn broer en zus Von Heysen het vuur aan de schenen te leggen, omdat ze hem verantwoordelijk houden voor de dood van Heinrich. De heren uit de titel zijn snel achter de illegale wapenexport, maar om van de zelfmoord een moord te maken valt niet mee. Het scenario is als vanouds van Harald Vock en deze aflevering is niet meer en niet minder dan een vorige.

Didi - Der Experte

1988 | Komedie

Duitsland 1988. Komedie van Reinhard Schwabenitzky. Met o.a. Dieter Hallervorden, Klaus Guth, Steven Bennett, Walo Lüönd en Peter Fricke.

Een automonteur wordt voor een Amerikaanse verkiezingsexpert gehouden, die een Duitse partij naar succes moet leiden. In het begin speelt hij zijn rol voor iedereen bevredigend, maar dan zorgt hij voor flinke onrust. In tegenstelling tot vroegere films van Hallenvorden is DER EXPERTE minder een drukke komedie dan een satire op de partijpolitiek. Helaas ontbreekt het soms aan de nodige vinnige scherpte. Scenario van Hartmann Schmige en Christian Rateuke. Camerawerk van Josef Vilsmeier.

Protokoll eines Verdachts

1979 | Thriller

Duitsland 1979. Thriller van Daniel Christoff. Met o.a. Martin Lüttge, Rolf Becker, Claudia Butenuth, Lutz Hochstraate en Wolf Ackva.

In het midden van de jaren 1970 moest de Duitse bondskanselier Willy Brandt, die met zijn [KL]Real Politik[KLE] de weg naar het Oosten geopend had, aftreden omdat zijn naaste medewerker, een ex-journalist, G[KA3]unther Guillaume, een DDR- spion was. Tengevolge van dit schandaal ontstond er een heksenjacht naar vermeende en echte spionnen. Deze film gaat over de journalist Bernd M[KA3]oller (Lüttge), die ten onrechte verdacht wordt en hoe deze zaak bijna zijn leven vernietigt. De film werd gedraaid toen het ergste van de spionagegolf voorbij was, maar is er niet minder realistisch om. Het gespioneer ging door tot de laatste dagen, zelfs uren, van het DDR-regime en het was een terrein, waarin deze communisten heel bedreven waren: de chantage van onschuldige personen die soms sleutelposities bekleedden. De Stasi-dossiers vormden tien jaar nadat de DDR opgeheven was, nog steeds een politiek heet hangijzer. Deze film moet men geheel en al in het licht der tijd zien en is buiten Duitsland een stuk minder toegankelijk. Hoofdrol Lüttge werd naderhand een zeer bekend gezicht op de thuisbuis als Kommissaris Bernd Flemming uit Düsseldorf in de ijzersterke serie TATORT. Gebaseerd op een ware gebeurtenis, de echte Möller heeft zich niet kapot laten maken en was in het jaar 2002 lid van het Europese parlement in Straatsburg. Het camerawerk is van Lothar Stickelbrucks.