Ruth Gassmann

Acteur

Ruth Gassmann is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Warten auf Beethoven

1984 | Drama, Muziek

Duitsland 1984. Drama van Roland Schraut. Met o.a. Peter Byrd, Jane Palmer, Giacomo Herby en Ruth Gassmann.

Een ambitieuze film over de klassieke driehoeksverhouding: twee mannen, beide dirigenten, de één heeft wel succes en de ander niet, en een vrouw, die van de een naar de ander fladdert. Als ze het maakt in de popmuziek, schuift ze hen aan de kant. Een overdaad aan pseudo intellectueel dialoog. Gemaakt met subsidie in Beieren.

Robinson und seine wilden Sklavinnen

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland/Frankrijk/Israël 1972. Komedie van Jesús Franco. Met o.a. Yehuda Barkan, Andrea Rau, Anne Libert, Ruth Gassmann en Ingeborg Steinbach.

Een jonge apotheker die in de westelijke beschaving is teleurgesteld trekt zich terug op een eiland. De daar wonende jongedames zorgen ervoor dat hij zich niet verveelt.

Helga und die Männer

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Roland Cämmerer. Met o.a. Ruth Gassmann, Felix Franchy, John Herbert, Erich Fritzke en Ariane Calix.

Na de bijna eindeloze Aufkl[KA3]arungs-films, de Hausfrauen- en Schulm[KA3]adchen-Reports, de Oswalt Kolle-films enz., waren er o.a. ook nog een drietal Helga-films. Dit is de derde en gaat over een journaliste, die artikelen over de seksualiteit schrijft, waarvoor ze naar Brazili[KA3]e moet. Haar man, een wetenschapper blijft achter met de kindertjes, terwijl zij exotische belevenissen heeft met haar tolk. Getrouw aan de seksuele revolutie van toen vergeeft de begrijpende bioloog- echtgenoot haar in de finale. Gelijkwaardig aan bovengenoemde reeksen: sekstroep dat uitblinkt door houterig spel (of het gebrek daaraan) vermomd als pseudo voorlichtingsspul uit het verzendhuis van dikke Mercedes-rijdende mevrouw Beate Uhse. Verschrikkelijk gedateerd, maar toentertijd zouden deze drie films 150 miljoen DM in het laatje gebracht hebben en dat is niet niks.

Helga und Michael

1968 | Drama, Erotiek

Duitsland 1968. Drama van Erich F. Bender. Met o.a. Ruth Gassmann, Felix Franchy, Elfi Rueter en Hildegard Linden.

Zie: Aufklärung-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ruth Gassmann op televisie komt.

Reageer