Jock Bruno

Acteur

Jock Bruno is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Cascadeur: Die Jagd nach dem Bernsteinzimmer

1998 | Actiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1998. Actiefilm van Hardy Martins, Sandra Barger en Veronica Bauriedl. Met o.a. Hardy Martins, Regula Grauwiller, Heiner Lauterbach, Andreas Hoppe en Eckhard Preuß.

Tijdens WO II stalen de nazi`s uit de Hermitage in Leningrad (tegenwoordig weer Sint Petersburg) het legendarische Bernsteinzimmer dat minstens een waarde van 150 miljoen dollar zou hebben. Na WO II is deze kunstschat spoorloos verdwenen. Christin (Grauwiller), die geschiedenis studeert, is dit kostbare kunstwerk in Venezuela op het spoor gekomen. Zij is niet de enige, want de Duitse geheime dienst onder bevel van een kolonel (Lauterbach) zit haar op de hielen. De dienst ontvoert Christin en `verstuurt` haar met een vliegtuig naar M[KA3]unchen. Christin bevrijdt zich en verlaat met een parachute het vliegtuig en landt in de bossen van het Schwarzwald. Ze ontmoet bosbouwer Vincent (Martins), toevallig een ex-stuntman. Ze gaan samen op zoek naar de kostbare schat, maar het team van de kolonel zit hen altijd dicht op de hielen. Een tamelijk elementaire actiefilm met zeer spectaculaire stunts (vandaar de titel - Cascadeur betekent in het Frans stuntman), die uitgevoerd worden door debuterend regisseur-producent-hoofdrol Martins, die twee jaar lang het van van stuntman heeft geleerd bij de L.A. International Stunt Association. De film die zeer vlot van tempo is, lijdt helaas aan een tweetal, onnodige gebreken: Martins had zijn hoofdrol aan een ander moeten geven, die beter kan spelen, en hij had een geschiktere keuze moeten maken voor zijn medehoofdrol, die door Grauwiller wordt ingevuld. Als duo maken ze weinig indruk. Nu steunt de film te veel op de uitstekende bijrollen van Lauterbach, Preuss, Hoppe en tot op een zekere hoogte Tietze. Hierbij komt dan nog het tamelijk platte, maar snelle scenario van Uwe Wilhelm en Uwe Kossmann naar een idee van Martins. Het camerawerk van Markus Fraunholz laat ons fantastische breedbeelden zien en dat maakt weer heel veel goed. Bij deze Sauerkraut Indiana Jones verveel je je geen moment, maar hij had zoveel beter kunnen zijn.

Kiss My Blood

1997 | Horror

Duitsland 1997. Horror van David Jazay. Met o.a. Anya Fischer, Nadja Rieger, Thomas Haydn, Stella Sander en Benno Fürmann.

We bevinden ons in een parallel universum, een Oost-Berlijn dat nog lang niet vrij is en waar vampiers thuis zijn in het dagelijkse leven. De levenslustige vampier Celina (Fischer) wordt verliefd op de onderdrukte huisvrouw Jane (Rieger). Om haar te bevrijden van het juk maakt ze korte metten met Jane`s brutale echtgenoot. Ze introduceert Jane in het liederlijke wereldje van de vampiers die zich weinig aantrekken van kruisen, knoflook of andere atributen. Ze leven zich probleemloos uit in de technoclubs en drinken mateloos het bloed van gabbers en housers. Hun geluk blijft echter niet duren want een mysterieuze vampierenjager (Haydn) is vastbesloten af te rekenen met Celina, voor zie hij een vreemde obsessie koestert. Erotische vampierenfilm waarin gebruik gemaakt wordt van de meest uiteenlopende genres en invloeden. Slordig gemaakt en abominabel gespeeld slaagt de film er onmogelijk in te boeien. Bovendien wordt de toeschouwer geteisterd met een verschrikkelijke soundtrack (het meest gruwelijke aan deze film) samengesteld uit songs van de Duitse house en technosc[KA2]ene (van o.a. Fenton Weills, Greg Core, Mijk van Dijk, DJ Tosch en andere leuke gasten). Underground cineast Jazay schreef het scenario samen met Douglas Dryburgh. Korrelige fotografie van Teoh Gay Hian.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jock Bruno op televisie komt.

Reageer