Vasili Vanin

Acteur

Vasili Vanin is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Tsjlen pravitelstva

1940 | Drama

SU 1940. Drama van Alexander Zarkhi en Josif Heifits. Met o.a. Vera Maretskaya, Vasili Vanin, P. Nazarov en Vasili Merkuryev.

Een eenvoudige boerenvrouw weet zich langzaam van haar ellendige bestaan los te maken en zich op te werken tot leider van een collectieve boerderij en later tot lid van de Opperste Sovjet. Eén van de beste films uit de jaren dertig over de vrouwenemancipatie, die grotendeels wordt gedragen door de voortreffelijke vertolking van de hoofdrol door Maretskaya. Deze heroïsch gestileerde film vertoont reeds elementen van de Stalin-verering.

Lenin v 1918 godu

1939 | Biografie

SU 1939. Biografie van Michail Romm. Met o.a. Boris Sjtsjoekin, Michail Gelovani, Nikolai Tsjerkasov, Nikolai Bogolyubov en Nikolai Okhlopkov.

Het vervolg op LENIN V OKTYABRE, waarin de problemen worden gedramatiseerd die Lenin en de Bolsjewieken ondervonden in hun eerste en meest kritische jaar van politieke macht. Gemaakt onder controle en supervisie van Beria (hoofd staatpolitie) om Stalins historische rol in de film te verfraaien. Bij de hermontage in 1965 werden vele historisch onjuiste sequenties verwijderd. De Lenin-vertolker Sjtsjoekin overleed kort na het gereed komen van de film, terwijl een derde Lenin-film in voorbereiding was. Een van Romms beste films. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker van zijn tijd.

Vozvrasjtsjenije Maksima

1937 | Drama

SU 1937. Drama van Grigori Kozintsev en Leonid Trauberg. Met o.a. Boris Tsjirkov, Valentina Kibardina, Alexander Zrazjevsky, A. Koeznetsov en Michail Zjarov.

Het tweede deel van de MAXIM-trilogie. Tijdens WO I protesteren Maxim en zijn vrouw tegen de oorlog en wijden zich aan de Bolsjevistische zaak. Evenals de andere delen is ook dit deel gesitueerd in St-Petersburg. De po[KA3]etische toon van het eerste deel is afgezwakt, de uitbeelding van de klassieke revolutionaire held is even sterk gebleven. Vervolg op JOENOST MAKSIMA (1935), en het volgende deel was VYBORESKAJA STORONA (1939)

Lenin v Oktyabre

1937 | Biografie

SU 1937. Biografie van Mikhail Romm. Met o.a. Boris Shchukin, Nikolai Okhlopkov, Vasili Vanin en S. Golshtab.

Een drama over de Bolsjewistische voorbereidingen op de Oktoberrevolutie onder leiding van Lenin, waarin Stalin als diens gelijke werd afgeschilderd. De film werd gemaakt ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de revolutie. Shchukin leverde een goede vertolking van Lenin, zoals hij dat ook zou doen in Romms volgende film LENIN V 1918 GODU. In 1956 is de film opnieuw gemonteerd en ingekort tot 103 minuten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vasili Vanin op televisie komt.

Reageer