György Vukán

Componist

György Vukán is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Hanussen

1988 | Biografie, Historische film, Drama

Duitsland/Hongarije/Oostenrijk 1988. Biografie van István Szabó. Met o.a. Klaus Maria Brandauer, Erland Josephson, Walter Schmidinger, Ildikó Bánsági en Károly Eperjes.

In 1981 maakte de Hongaarse regisseur István Szabó furore met zijn Mephisto, waarin Klaus Maria Brandauer schitterde. In 1985 kwam zijn Oberst Redl in de bioscopen, wederom met Brandauer in een glansrol. Een kleine drie jaar later volgde Hanussen, het derde deel van wat men met enige goede wil een drieluik zou kunnen noemen. De Oostenrijkse korporaal Klaus Schneider blijkt, na aan een hoofdwond te zijn behandeld, over paranormale gaven te beschikken. Hij meet zich het pseudoniem Hanussen aan en oogst veel succes met zijn betrouwbare voorspellingen. Wanneer hij zich op politiek terrein begeeft, gaat het mis. Uiteraard speelt Brandauer de titelrol.

Requiem

1981 | Drama, Romantiek

Hongarije 1981. Drama van Zoltán Fábri. Met o.a. Edit Frajt, Lajos Balázsovits, László Gálffi en György Kálmán.

Door het toeval wordt Netti (Frajt), een getrouwde vrouw, geconfronteerd met een voor haar dierbaar doch tragisch verleden. De ontmoeting met de jongeman Hannover Istv[KA1]an (Bal[KA1]azsovits) die bij haar de herinneringen heeft opgeroepen brengt haar tot het besluit een nieuw leven te beginnen. Een ingetogen, ontroerend drama dat F[KA1]abri een Zilveren Beer in Berlijn (1982) opleverde voor het beste scenario. Het scenario is van regisseur Fábri naar de novelle van István Örkény. Het camerawerk is van Gryörgy Illés. Dolby.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer György Vukán op televisie komt.

Reageer