Sergej Schakurow

Acteur

Sergej Schakurow is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Raspad

1990 | Drama

SU/Rusland 1990. Drama van Michail Belikow. Met o.a. Sergej Schakurow, Tatiana Kotchemasowa, Stanislaw Stankewitsch, Georgij Drozd en Alexij Gorbunov.

Aan de hand van de alledaagse belevenissen (onzekerheden en angsten) van een doorsnee gezin geeft deze speelfilm het strakke verslag van de verschrikkelijke ramp met de kernreactor in Tsjernobyl, die tijdens het paasfeest van 1986 plaatsvond. Een gevaarlijke gebeurtenis, waarvan de gevolgen nog steeds niet goed te overzien zijn en die aanvankelijk door de overheid verzwegen werd en vervolgens met halve en hele waarheden naar buiten kwam. Een felle aanklacht tegen de officiële politiek en zonder enig compromis gemaakt. De tweede speelfilm van de regisseur en tot stand gekomen met Amerikaanse financiële steun van het Pacific Film Fund. Het scenario is van Oleg Prohodko en Michail Belikow. Het camerawerk is van Vacilij Truschkovskij en Alexander Schagaev.

Kto stoetsjitja v dverj ko mne?

1983 | Drama

SU 1983. Drama van Nikolai Skujhin. Met o.a. Tamara Akulowa, Sergej Schakurow, Swetlana Toma, Shanna Bolotowa en Wadim Spiridonow.

Door toedoen van een meisje dat voor hulp aanklopt bij een woning waar een aantal vrienden bijeen zit, worden dezen geconfronteerd met de voor hen nieuwe en vreemde wereld van de criminaliteit. Daardoor worden ze gedwongen na te denken over hun eigen bestaan. Een opmerkelijk debuut, waarin de sympathieke benadering van het meisje (een 'dropout') en het genuanceerde beeld van de hoofdrolspelers de opvallendste elementen zijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sergej Schakurow op televisie komt.

Reageer