He Saifei

1963 Acteur

He Saifei (1963) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Feng Yue

1996 | Historische film, Romantiek, Drama

Hongkong SAR van China/China 1996. Historische film van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei en Ren Lei.

In 1911 wordt China een republiek. De leiders van de Pang- dynastie houden echter krampachtig vast aan hun tradities. Zhongliang (Lei als kind, Cheung als volwassene), de dertien- jarige zwager van de clan-opvolger komt aan in het paleis. Voor zijn definitieve vertrek naar Peking wil hij hier studeren. Als zijn zwager na een overdosis opium in een onomkeerbaar coma geraakt, vlucht Zhongliang naar Peking. Tien jaar later volgt Ruyi (Li) haar vader op als het hoofd van de dynastie, bijgestaan door haar neef Duanwu (Kevin Lin). Zhongliang die in Shanghai is beland, had het niet verder gebracht dan gigolo en oplichter. Hij wordt nu onder druk gezet om zijn familie af te persen. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het moment dat het feodale tijdperk ophield te bestaan. Het verschil tussen de onschuldige, speelse kindertijd en de door corruptie getekende volwassen jaren symboliseert de grens tussen het oude en nieuwe China. Zo blijft Ruyi verliefd op de Zhongliang, die allang niet meer bestaat. Elk personage heeft een eigen, afgebakende betekenis en blijft verankerd in versleten tradities. De nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen brengen hen uit hun evenwicht. Het scenario van Shu Kei naar een verhaal van Kaige en Wang Anyi zit knap in elkaar. De camera van Christopher Doyle wordt doorlopend in de actie betrokken. Dolby Stereo.

Hong Fen

1994 | Drama

China 1994. Drama van Li Shaohong. Met o.a. Wang Ji, Wang Zhiwen, He Saifei, Zhang Liwei en Wang Aculi.

Na de communistische machtsovername van China in 1949 wordt prostitutie verboden. De meisjes van een bordeel worden in een fabriek te werk gesteld, maar [KA1]e[KA1]en van hen (Ji) kan ontsnappen en trekt in bij de zoon (Zhiwen) van een rijke familie. Die rijkdom wordt echter staatseigendom en de jonge vrouw wordt door de moeder van haar minnaar het huis uitgezet. Ze belandt in een boeddhistisch klooster. De jongeman gaat haar zoeken en leert haar in een bordeel geboren vriendin (Saifei) kennen. Hij wordt verliefd. Ondertussen is zijn ex-minnares zwanger en ze wordt uit het klooster verjaagd. Ze keert naar hem terug, maar hij is intussen getrouwd met haar vriendin. Een ingewikkeld, melodramatisch verhaal dat uitsluitend dient als leidraad om een beeld te scheppen van China na Mao`s `lange mars` (in werkelijkheid een staatsgreep na een bloedige burgeroorlog). Meesterlijk gemaakt en moedig door zijn milde kritiek op het communisme. Het scenario van Ni Zhen en Shaohong is gebaseerd op de roman van Su Tong. Het camerawerk van Zeng Nianping is heel mooi en zeer sfeervol. Bekroond met de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn in 1995. Dolby Stereo.

Raise the Red Lantern

1991 | Romantisch drama, Historische film

China/Hongkong SAR van China/Taiwan 1991. Romantisch drama van Zhang Yimou. Met o.a. Gong Li, He Saifei, Jin Shuyuan, Cao Cuifen en Ma Jingwu.

De film waarmee de westerse zegetocht van de Chinese regisseur Yimou en zijn steractrice Gong Li begon. Het betrekkelijk eenvoudige verhaal - over een feodale heer die er vier echtgenotes op na houdt - speelt zich af binnen de beslotenheid van vier grijze muren, een labyrint waarin een anonieme en centrale autoriteit het individu klemzet en iedere vorm van verzet met harde hand de kop indrukt. Klare taal dus van een kritische Vijfde Generatie-filmer, ondanks de noodgedwongen cryptische verpakking ervan. Yimou kreeg een Zilveren Leeuw en een Oscarnominatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer He Saifei op televisie komt.

Reageer