Gladden James

Acteur

Gladden James is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Driftin' Sands

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Wallace Fox. Met o.a. Bob Steele, Gladys Quartaro, William H. Turner, Gladden James en Jay Morley.

Turner is een rijke Mexicaanser rancher, die Bob Steele inhuurt om zijn dochter Gladys Quartaro te beschermen. Als hij ziet dat zij iets voor elkaar gaan voelen, is hij daartegen, maar wanneer bandieten de ranch aanvallen en Bob met grote moed de bandieten weet te verslaan en zijn dochter het leven redt, heeft hij vrede met de situatie. Oliver Drake bewerkte [KL]Fate of the Wolf[KLE] van W.C. Tuttle, was daarnaast ook nog de montageman en Allan Siegler was de cameraman. Drake (geb. 1903) schreef sinds 1917 stapels scenario's. Hij regisseerde in 1932 TEXAS TORNADO en ging pas vanaf 1942 echt als regisseur van start. Zijn laatste werk was in 1957 A LUST TO KILL.

Tex

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Tom Gibson. Met o.a. Ruth Mix, Robert McKim, Gladden James en Francelia Billington.

Trieste western. Ruth Mix was de dochter van Tom, die het met haar beslissing te gaan filmen totaal oneens was. Het resultaat: dit product van Ward Lascelle. Een puinproductie, zoals alles wat de man deed. Veel films zou ze niet maken: halverwege de jaren dertig nog een western-reeks met Rex Bell en Buzz Barton, maar daarmee hield het wel ongeveer op. Ze leefde van 1907-1977; zonder haar vader had niemand ooit van haar gehoord. Ook triest omdat Billington in deze western te zien is. De weduwe van Lester Cuneo pleegde zelfmoord omdat uitgerekend Lascelle een aantal slechte producties met hem maakte, waardoor zijn carrière vernietigd werd.

The Mystery of the Double Cross

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van William Parke. Met o.a. Mollie King, Leon Bary, Ralph Stuart, Gladden James en Theodore Friebus.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bary kan alleen aan zijn erfenis komen indien hij trouwt met het meisje dat het teken draagt van het dubbele kruis. Hij denkt in King de juiste gevonden te hebben, maar er is al een minnaar en die doet alles om hem bij King weg te houden. Wel wordt hij steeds uit de brand geholpen door een onbekende gemaskerde. King en Bary krijgen elkaar, en zij draagt het teken op haar schouder. Bertram Millhauser schreef het scenario naar een verhaal van Gilson Willets. Fraser, die een jaar eerder zijn acteerdebuut maakte in de serial THE IRON CLAW, is de latere regisseur van talloze westerns.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gladden James op televisie komt.

Reageer