Roberts Gannaway

Regisseur, Scenarist, Producer

Roberts Gannaway is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Planes 2: Redden & blussen

2014 | Animatie

Verenigde Staten/Verenigde Staten 2014. Animatie van Roberts Gannaway.

Animatiefilm van Roberts Gannaway over vliegtuigje Dusty, die branden moet blussen en mensen moet gaan redden.

Tinker Bell: Het geheim van de vleugels

2012 | Animatie, Actiefilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2012. Animatie van Roberts Gannaway en Peggy Holmes.

Tinker Bell neemt haar vrienden mee op ontdekkingsreis naar het verboden Winter Woud. Hier ontmoeten ze onder meer het mysterieuze ijselfje Periwinkle.

Leroy & Stitch

2006 | Animatie

Verenigde Staten 2006. Animatie van Roberts Gannaway en Tony Craig.

Stitch, de alien die voor het eerst werd opgevoerd in de Disneytekenfilm Lilo & Stitch (2002), zal vast nooit de populariteit van een Donald Duck of Mickey Mouse bereiken, maar het wezentje duikt wel verrekte vaak op in het Disney-universum. Hoe de Stitch-films en -series precies in elkaar steken is inmiddels nauwelijks meer te volgen, zeker omdat er steeds meer malle wezentjes aan de cast werden toegevoegd. Deze episode, Leroy & Stitch, geldt officieel als afsluiter van een eerdere tv-serie, maar oningewijde kids die uit de voeten kunnen met het vergelijkbare Pokémon-universum zullen hier ook wel chocola van kunnen maken.
Met in de originele, Engelstalige versie de stemmen van oa Daveigh Chase, Tia Carrere, Kevin McDonald en Chris Sanders.

Cats Don't Dance

1997 | Animatie, Musical, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1997. Animatie van Mark Dindal.

Danny, een ambitieuze, jonge kater, springt van de bus, die op Hollywood Boulevard stopt voor het vermaarde Chinese Theatre. Danny wil het binnen een week maken in de film, en stapt een casting agency binnen. Hij mag een [KA1]e[KA1]enregelig rolletje doen (hij moet miauw zeggen) in de nieuwste Darla Dimple film. Darla doet poeslief tegen hem, maar zorgt ervoor dat het feest niet doorgaat, want zij duldt geen opkomend talent. Danny laat zich niet ontmoedigen en krijgt samen met zijn dierenvrienden van L.B. Mammoth van de Mammoth Studio's toch een rolletje in de nieuwste Darla Dimple musical. Ook Sawyer, een starletje dat zich als secretaresse in leven houdt, krijgt een rol die Darla wel eens in de schaduw zou kunnen zetten. Darla Dimple neemt allerlei tegenmaatregelen om ervoor te zorgen dat haar medespelers zullen stranden. Zo moet haar kolossale chauffeur-lijfwacht Max de set onder water later lopen, maar dan laat Danny het liedje 'Singin' in the Rain' horen en wordt de film een groot succes. Deze tekenfilm met leuke muzikale dieren is geschikt voor ouders die de Hollywoodsuccessen uit de jaren 1930-60 goed kennen. Zo herkennen ze in Darla Dimple Shirley Temple, in L.B. Mammoth Louis B. Myers, de grote baas van MGM, in Max een kruising van een Mike Tyson-achtig Monster van Frankenstein met Erich von Stroheim in SUNSET BOULEVARD en verder Laurel & Hardy, Bette Davis, W.C Fields, stukken uit GONE WITH THE WIND enz. Kinderen, die deze kennis niet hebben, vinden al die koddige dierenfiguren erg leuk en vermaken zich best met de film. Regisseur Dindal werkte zo'n jaartje of tien bij Walt Disney en dat is de kwaliteit van deze film beslist ten goede gekomen. De liedjes van Randy Newman in de originele versie liggen lekker in het gehoor evenals de stemmen in de originele versie van: Scott Bakula als Danny, Jasmine Guy als Sawyer die spreekt, Natalie Cole als Sawyer die zingt, Ashley Peldon als Darla Dimple die spreekt, Lindsay Rideway als Darla Dimple die zingt, Kathy Najimi als Tillie, John Rhys-Davies als Woolie, George Kennedy als L.B. Mammoth, Rene Auberjonois als Flanigan, Hal Holbrook als Cranston, Don Knotts als T.W., Betty Lou Gerson als Francis, Matthew Herried als Pudge, Frank Welker als Farley Wink, David Johansen als Bus Driver en Mark Dindal als Max. Het scenario is van een heel team van schrijvers - Roberts Gannaway, Cliff Ruby, Elana Lesser en Theresa Pettengill naar een verhaal van Rick Schneider, Robert Lence, Mark Dindal, Brian McEntee, David Womersley en Kelvin Yasuda - het is verbazingwekkend consistent gedaan. Wijlen Gene Kelly, het grote musical- en danstalent adviseerde bij de productie van de film. Bekroond met twee Annie Awards, o.a. als Beste Tekenfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberts Gannaway op televisie komt.

Reageer