Paul Ford: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Twinky

1969 | Romantiek

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1969. Romantiek van Richard Donner. Met o.a. Charles Bronson, Susan George, Trevor Howard, Michael Craig en Honor Blackman.

Een nymfje van zestien jaar begint een verhouding met een achtendertigjarige schrijver van pornoboeken. De zeer beweeglijke film mist doel, ondanks goede acteurs en een innemende rol van Bronson. USA-titel: LOLA.

In Name Only

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van E.W. Swackhamer. Met o.a. Michael Callan, Ann Prentiss, Paul Ford, Eve Arden en Elsa Lanchester.

Verschillende huwelijken die door Callan en Prentiss zijn verzorgd blijken illegaal te zijn; de echtparen moeten worden opgespoord om alsnog te trouwen. Dankzij goede acteurs en dialogen een plezierige komedie die niet al te serieus genomen moet worden.

The Comedians

1967 | Avonturenfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Peter Glenville. Met o.a. Elizabeth Taylor, Richard Burton, Alec Guinness, Peter Ustinov en Paul Ford.

Het hotel van de Amerikaan Brown op Haïti draait ernstig verlies sinds dictator Duvalier er met zijn beruchte geheime politie de Tontons Macoute de scepter zwaait. Aan boord van een stoomboot leert hij majoor Jones kennen, een zonderlinge man die, eenmaal aangekomen op Haïti, in aanvaring komt met de Tontons Macoute. Hij wordt gearresteerd, maar wordt vrijgelaten nadat hij hen heeft verteld van een geheim wapendepot op het eiland. Wanneer de geheime politie ontdekt dat dit depot helemaal niet bestaat wordt de jacht op de majoor geopend...

The Spy With a Cold Nose

1966 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1966. Komedie van Daniel Petrie. Met o.a. Laurence Harvey, Daliah Lavi, Lionel Jeffries, Eric Portman en Denholm Elliott.

Een dierenarts, die een beetje de playboy uithangt, plant middels een ingreep een zendertje in bulldog Disraëli, die aan de premier van de Sovjetunie ten geschenke gegeven zal worden. Niet alles verloopt zoals gepland en de dierenarts moet met een geheim agent naar Rusland. De spelers doen hun best om deze tamme parodie op spionagefilms aan de gang te houden.

The Russians Are Coming the Russians Are Coming

1966 | Komedie

Verenigde Staten 1966. Komedie van Norman Jewison. Met o.a. Carl Reiner, John Phillip Law, Andrea Dromm, Ben Blue en Paul Ford.

Deze populaire komedie over een Russische onderzeeër, die op de kust van New England strandt, werd in 1966 ongelooflijk overschat. Nu is het alleen nog een aardige tv-praatklucht, gered door goed camerawerk van Joseph Biroc en door de grappen van Arkin en Winters. Scenario van William Rose naar een roman van Nathaniel Benchley.

A Big Hand for the Little Lady

1966 | Western, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1966. Western van Fielder Cook. Met o.a. Joanne Woodward, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bickford en Burgess Meredith.

Een uitstekende komedie rond een spel poker in het Oude Westen. Bovendien een prachtige rolverdeling. Er is een aardige verrassing aan het eind.

Never Too Late

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Bud Yorkin. Met o.a. Paul Ford, Connie Stevens, Maureen O'Sullivan, Jim Hutton en Jane Wyatt.

Een gedeeltelijk amusante filmversie van een succesvol Broadway-toneelstuk over het kinderloze echtpaar van middelbare leeftijd Ford en O'Sullivan dat zich plotseling op het ouderschap moet voorbereiden. De oudere acteurs doen het geestig; Hutton, Stevens, de scenario-schrijver en de regisseur waren minder in vorm. Gefilmd in Panavision.

Who's Got the Action?

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Daniel Mann. Met o.a. Dean Martin, Lana Turner, Eddie Albert, Nita Talbot en Walter Matthau.

Om de gokverslaving van manlief Steve Flood (Martin) onder controle te krijgen wordt Melanie (Turner) incognito zijn bookmaker. Dat wordt een probleem wanneer hij begint te winnen en ze haar eigen spullen moet verkopen om hem te betalen. Bovendien krijgt ze ook nog zijn mafiose ex-bookmaker op haar nek. Hoewel goed bedoeld komt de humor niet echt van de grond maar het is leuk om Turner eens niet in een glamourrol te zien.

The Music Man

1962 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1962. Musical van Morton Da Costa en Morton DaCosta. Met o.a. Robert Preston, Shirley Jones, Buddy Hackett, Hermione Gingold en Paul Ford.

Een uitbundige musical met Preston dynamisch in de weer als Prof. Harold Hill, reizend muziekleraar, gestrand in River City. De plot speelt zich af rond de eeuwwisseling, Jones is Marian, de bibliothecaresse, Gingold is de burgemeestersvrouw. '76 Trombones' en 'Till There was You' zijn enkele van de songs. Een Oscar voor de muzikale bewerking.

Advise & Consent

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Henry Fonda, Charles Laughton, Don Murray, Walter Pidgeon en Peter Lawford.

De van geboorte Oostenrijkse Otto Preminger maakte met Advise & Consent een ambitieus opgezet, fraai inkijkje in de Amerikaanse politiek begin jaren 60. Henry Fonda speelt de door de president naar voren geschoven kandidaat voor de ministerspost van Binnenlandse Zaken. Vanzelfsprekend wordt zijn verleden door een senaatscommissie zorgvuldig doorgelicht en zo komt een vroegere flirt met de communistische partij bovendrijven. Maar de vuile was van de conservatieven wordt ook buiten gehangen. Mooi verbaal vuurwerk van de prima cast leverde Preminger (Anatomy of Murder, Exodus) een Gouden Palm-nominatie in Cannes op. Naar een met de Pulitzer-prijs bekroond boek van Allen Drury.

The Missouri Traveler

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Jerry Hopper. Met o.a. Brandon De Wilde, Lee Marvin, Gary Merrill, Mary Hosford en Paul Ford.

Een ongecompliceerde film over een weesjongen (De Wilde) die probeert een bestaan op te bouwen in een zuidelijke provinciestad. Speelt omstreeks 1910. Een serieus streekverhaal, maar voorspelbaar.

The Matchmaker

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Joseph Anthony. Met o.a. Shirley Booth, Anthony Perkins, Shirley MacLaine, Paul Ford en Robert Morse.

Een rijke, maar zure koopman uit het Newyorkse Yonkers, besluit te hertrouwen en koppelaarster (Booth, in een briljante rol) gaat ongevraagd - en zeker niet zonder eigen belang - een echtgenote voor hem uitzoeken. Deze film is gebaseerd op de komedie van Thornton Wilder, en was de inspiratie voor de succesvolle musical HELLO DOLLY. Gesitueerd rond 1900. Gefilmd in Vista Vision.

The Teahouse of the August Moon

1956 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Komedie van Daniel Mann. Met o.a. Marlon Brando, Glenn Ford, Machiko Kyo, Eddie Albert en Paul Ford.

Ford is een officier in het Amerikaanse leger in bezet Japan en onderhoudt de contacten met de plaatselijke overheid. Als hij een fonds heeft weten los te peuteren voor de bouw van een school, blijken de Japanners er een theehuis met geisha`s van gemaakt te hebben. Een prima komedie naar het gelijknamige toneelstuk van John Patrick, naar het boek van Vern J. Sneider, dat MGM verfilmde. Brando - in een zeldzame komische rol - is fantastisch als de Japanse tolk; zijn make-up (waar dagelijks twee uur over gedaan werd) en stem zijn subliem. Ford geeft een glansrol weg. Een warme film die je niet gauw vergeet. Camerawerk van John Alton. Gedraaid in CinemaScope.

Perfect Strangers

1950 | Romantiek

Verenigde Staten 1950. Romantiek van Bretaigne Windust. Met o.a. Ginger Rogers, Dennis Morgan, Thelma Ritter, Margalo Gillmore en Paul Ford.

Rogers en Morgan zijn juryleden die verliefd worden op elkaar. Een boeiende romance.

Lust for Gold

1949 | Western

Verenigde Staten 1949. Western van S.Sylvan Simon en S. Sylvan Simon. Met o.a. Ida Lupino, Glenn Ford, Gig Young, William Prince en Edgar Buchanan.

Twee verhalen lopen in deze matige western door elkaar. Eerst het heden: Prince, afstammeling van Ford, is op zoek naar de mijn die Ford destijds in Arizona ontdekte. Hij moet daarbij de nodige vreemde ervaringen over zich heen laten gaan. In flashbacks gaan we terug naar het oude westen; Ford ontdekt de mijn en neemt hem in bezit. Lupino en haar man Young willen Ford de mijn ontfutselen. Barry Storm, schrijver van Thunder God's Gold waarnaar Ted Sherdeman en Richard English het scenario schreven, was zo boos dat hij Columbia een proces aandeed. Archie Stout deed het camerawerk - het enige dat boven de middelmaat is in deze onaantrekkelijke western.