Franz Seidenschwan

Acteur

Franz Seidenschwan is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Späte Liebe

1978 | Drama, Romantiek

Duitsland 1978. Drama van Ilse Hofmann. Met o.a. Ehmi Bessel, Karl Maria Schley, Grete Wurm, Vera Lippisch en Franz Seidenschwan.

Een ontmoeting tussen een schoenmakersweduwe op het kerkhof met een gepensioneerde, eenzame oude heer leidt tot een romance en de wens van beide senioren om te trouwen. Hun omgeving reageert sceptisch en de kinderen van de vrouw uiterst vijandig. Ernstige film over de problematiek van 65-plussers, die zich uit hun isolement willen verlossen. Scenario van Max von der Grün.

Tod oder Freiheit

1977 | Historische film, Drama

Duitsland 1977. Historische film van Wolf Gremm. Met o.a. Peter Sattmann, Erika Pluhar, Gert Fröbe, Mario Adorf en Harald Leipnitz.

Boeren rebelleren tegen de adel in de 18e eeuw. Een toneelmatige regie hindert de professionele aanpak. Het scenario is van regisseur Gremm. Het camerawerk is van Jost Vacano.

Deux ans de vacances

1977 | Avonturenfilm

Frankrijk 1977. Avonturenfilm van Gilles Grangier. Met o.a. Marc Di Napoli, Didier Gaudron en Franz Seidenschwan.

Een avonturenserie, die voortborduurt op het werk van Jules Verne. Zoals we van deze populaire, degelijke en duidelijke regisseur gewend zijn: opmerkelijk op technisch gebied en pretentieloos vermaak voor de zaterdagavond. Toch stellen zijn films meer voor dan de critici van zijn tijd ons wilden doen geloven. Veel gereis, sympatieke personages en verleidelijke landschappen, met name die van het zo weinig bekende Nieuw- Zeeland. Meer is niet nodig.

Der Seewolf

1971 | Avonturenfilm

Duitsland/Frankrijk/Oostenrijk 1971. Avonturenfilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Edward Meeks, Raimund Harmstorf, Beatrice Cardon, Emmerich Schäffer en Peter Kock.

Deze matige nieuwe versie van Michael Curtiz` THE SEA WOLF (USA, 1941) werd samengesteld uit een vierdelige Duitse tv-serie, wat de duidelijkheid en overzichtelijkheid bepaald niet ten goede komt. Camerawerk van André Zarra.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franz Seidenschwan op televisie komt.

Reageer