Henry Duval

Acteur

Henry Duval is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Warkill

1967 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Filipijnen 1967. Oorlogsfilm van Ferde Grofé Jr.. Met o.a. George Montgomery, Tom Drake, Conrad Parham, Eddie Infante en Henry Duval.

Aan het einde van WOII voegt een Amerikaanse oorlogscorrespondent (Drake) zich bij de compagnie van een keiharde kolonel (Montgomery) in de Filippijnse Archipel en maakt daar de verschrikkingen van een guerrilla-oorlogvoering mee. De film ontwikkelt zich op de bekende manier: de moreel geschokte journalist blijkt alles verkeerd te hebben begrepen, terwijl de killer-kolonel zich ontpopt als een gevoelige patriot, die zichzelf nobel opoffert. De gevechtshandelingen zijn voortreffelijk verfilmd.

On ne triche pas avec la vie

1949 | Drama

Canada/Frankrijk 1949. Drama van René Delacroix en Paul Vandenberghe. Met o.a. Madeleine Robinson, Line Noro, Mady Berry, Suzanne Gabriello en Thérèse Dulac.

De vrucht van de samenwerking tussen twee onbekende regisseurs. Een film over het dagelijks leven van een jonge vrouwelijke arts. Zij leidt een geïsoleerd bestaan in een klein dorpje en moet vechten tegen het bijgeloof, de gebroken ledematen die ze weer in het lid moet zetten, de afgunst en de middelmatigheid. Zij wint het op alle fronten en ontmoet er bovendien de grote liefde. Deze stijve en verschrikkelijk coformistische film is hopeloos verouderd als het gaat om gevoelens en gedragingen. Alleen als tijdsdocument, is hij nog het aanzien waard.

Visages d'enfants

1924 | Familiefilm

Zwitserland 1924. Familiefilm van Jacques Feyder. Met o.a. Jean Forest, Victor Vina, Jean-Marie Laurent, Henry Duval en Suzy Vernon.

Een simpel verhaal waarin kinderen de belangrijke rollen spelen. Het scenario doet er niet veel toe. Toch het bekijken waard dankzij het talent van regisseur Feyder die de jonge spelers op een goede manier natuurlijk en expressief weet te regisseren. Maar ook dankzij de geweldige fotografie van Henri Burel die geweldige plaatjes weet te maken van het landschap van de Haut-Valais.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Duval op televisie komt.

Reageer