Carl Billquist is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Jim & Piraterna Blom

1987 | Familiefilm, Fantasy

Zweden 1987. Familiefilm van Hans Alfredson. Met o.a. Johan Akerblom, Ewa Fröling, Stellan Skarsgård, Jan Malmsjö en Hans Alfredson.

Een sprookjesachtige gezinsfilm waarin een kind denkt dat zijn gestorven vader, een chef-kok in een klein stadje, zal terugkeren. De vader leert hem niet alleen uien in stukjes hakken, maar ook zijn jaloersheid overwinnen tegenover de nieuwe vriend van zijn moeder. De overleden vader zorgt er verder voor dat een saaie verjaardag verandert in een piratenavontuur op zee. Een aardige, ook voor volwassenen te pruimen combinatie van Hans Christian Andersen, Astrid Lindgren en Alice in Wonderland.

Barna frȧn Blȧsjöfjället

1981 | Familiefilm, Avonturenfilm

Zweden 1981. Familiefilm van Jonas Sima. Met o.a. Anders Edvinsson, Carina Linder, Yvonne Danielsson, Martin Isaksson en Lova Sima.

Zes kinderen wonen met hun moeder op een afgelegen boerderij in het noorden van Zweden; de vader werkt in Stockholm. Als hun moeder komt te overlijden, dreigt het vooruitzicht van verspreiding over verschillende pleeggezinnen. De kinderen besluiten hun eigen weg te gaan, richting Stockholm. Schitterende natuuropnamen en aandacht voor de Zweedse folklore in deze avontuurlijke kinderfilm, naar het boek van Jonas Sima en Björn Nordström. Engelse titel: THE CHILDREN FROM BLUE LAKE MOUNTAIN.

Smekmȧnad

1972 | Komedie

Zweden 1972. Komedie van Claes Lundberg. Met o.a. Lena Lindgren, Christer Enderlin, Lars Hansson, Marvin Yxner en Lena-Pia Bernhardsson.

Carl (Enderlin), een dienstplichtige reageert voor de grap op een huwelijksadvertentie en zet de relatie met Inger (Lindgren) tijdens zijn verlofdagen uit verveling door, tot het ondoordachte huwelijk wordt voltrokken. Op weg van stadhuis naar de woning vallen ze per ongeluk in een gat in de straat en brengen de wittebroodsweken opgesloten in de riolering door waarbij de timide bruid vol haat en dominantie blijkt. Deze bizarre zwarte komedie is te ongenuanceerd misantropisch, maar krijgt een indringende werking bij de scènes van het opgesloten echtpaar. Het scenario is van regisseur Lundberg. Het camerawerk is van John Olsson en de fotografie is opmerkelijk. Mono.

For att inta tala om alla dessa kvinnor

1964 | Drama, Experimenteel

Zweden 1964. Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Jarl Kulle, Georg Funkquist, Eva Dahlbeck, Bibi Andersson en Harriet Andersson.

Muziekcriticus schrijft een biografie van een cellovirtuoos zonder een interview met hem te krijgen, maar hij krijgt zoveel informatie van alle vrouwen in diens entourage dat hij de musicus wil chanteren om een eigen compositie uit te voeren. Bergmans tegenaanval op de controverses in de pers rond zijn eigen persoon en werk is weinig doeltreffend door de logge humor, flauwe verkleedpartijen en voor de hand liggende pikanterieën. Alleen visueel is zijn eerste kleurenfilm opmerkelijk. Scenario van regisseur Bergman en Erland Josephson. Camerawerk van Sven Nykvist.