Wout Conijn

Regisseur, Producer

Wout Conijn is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Drømmeland

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Joost van der Wiel.

A Family Affair

2015 | Documentaire

Nederland/België/Denemarken 2015. Documentaire van Tom Fassaert.

Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kent van mythes en de overwegend negatieve verhalen die zijn vader hem verteld heeft. Zij was een beroemd fotomodel in de jaren 50, een echte diva. Als moeder plaatste ze haar twee zoons in een kindertehuis en emigreerde ze van de een op de andere dag naar Zuid-Afrika, ver weg van haar familie. Fassaert besluit in te gaan op haar uitnodiging, maar niet zonder zijn camera mee te nemen. Bij aankomst blijkt oma nog steeds een femme fatale, wier obsessie zich nu op haar kleinzoon richt. Terwijl Tom achter haar façade probeert te komen, raakt hij steeds dieper verstrengeld in zijn eigen familiegeschiedenis.

How to Describe a Cloud

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van David Verbeek. Met o.a. Huang Lu, Lu Yi-Ching en Wu Pong-Fong.

Knap opgebouwde, associatieve, magisch-realistische trip over verbeeldingskracht van David Verbeek (R U There). Over vj Liling (Huang Lu), die heen en weer pendelt tussen haar werk in Taipei en haar zieke, blinde moeder (Lu Yi-Ching) in haar geboortedorp. How to Describe a Cloud gaat over dolende zielen met onthechte levens. 'De grootste afstand in het universum is die tussen de geesten van twee mensen,' weet bioloog Chen (Wu Pong-Fong), Lilings enige vriend in de miljoenenstad. Maar voor het eerst biedt Verbeek zijn personages hoop op het overbruggen van die afstand.

En nu ik

2005 | Documentaire

Nederland 2005. Documentaire van Wout Conijn.

Wouter Conijn worstelt in deze persoonlijke documentaire met de dominante invloed van zijn oudere broer, de kunstenaar Joost Conijn.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wout Conijn op televisie komt.

Reageer