Wesley Barry

Regisseur, Acteur

Wesley Barry is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Creation of the Humanoids

1962 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1962. Sciencefiction van Wesley E. Barry en Wesley Barry. Met o.a. Don Megowan, Francis McCann, Erica Elliott, Don Doolittle en Frances Mccann.

Jaren na een atoomoorlog staan mensen op het punt om in aantal overtroffen te worden door hun onderdanige robots. Megowan speelt een tegenstander van robots die een samenzwering ontdekt waarbij mensen vervangen dreigen te worden door hun robotevenbeelden. Andy Warhol was gek op deze trage, theatrale en goedkope film.

The Outlaw's Daughter

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Wesley Barry. Met o.a. Bill Williams, Kelly Ryan, Jim Davis, George Cleveland en Elisha Cook jr.

Een bescheiden western rond Ryan, de dochter van een bandiet van wie bandietenleider Williams beweert dat marshal Davis hem heeft neergeschoten. Ze sluit zich bij de bende aan, maar Davis maakt korte metten met de outlaws en zij komt dan tot de conclusie dat Williams de ware moordenaar van haar vader was. Davis biedt haar de vrijheid aan, want eens was hij verliefd op haar. Maar ze wil haar straf niet ontgaan teneinde daarna met een schone lei te kunnen beginnen. Sam Rocco schreef het verhaal en Gordon Avil bracht het in beeld.

Racing Blood

1954 | Familiefilm

Verenigde Staten 1954. Familiefilm van Wesley Barry. Met o.a. Bill Williams, Jean Porter en Jimmy Boyd.

Staljongen en zijn oom verzorgen een paard dat eigenlijk afgemaakt had moeten worden, en maken er een winnaar op de races van. Goed als familiefilm.

The Trail Blazers

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Wesley Barry. Met o.a. Alan Hale jr, Richard Tyler, Barney McCormack, Jim Flowers en Henry Blair.

Een bescheiden western door Sam Roeca en John Marks geschreven. John Martin stond achter de camera. Barry was tevens de producent. Het is dezelfde in 1906 geboren Barry die als jongensster, begin jaren twintig, razend populair was en die in vele Warner Bros-films de ster was. Zijn acteurscarriére eindigde rond 1940. In de jaren vijftig kwam zijn naam te voorschijn als assistent-regisseur, en in dit geval als regisseur.

The Steel Fist

1952 |

Verenigde Staten 1952. Wesley Barry. Met o.a. Roddy McDowall, Kristine Miller, Harry Lauter, Rand Brooks en Kristine Müller.

Een vluggertje met McDowall die ontsnapt uit een land achter het IJzeren Gordijn.

Mexicali Kid

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van Wallace Fox. Met o.a. Jack Randall, Wesley Barry, Eleanor Stewart, Ed Cassidy en Bud Osborne.

Jack wil wraak nemen op de moordenaar van zijn broer. Op jacht naar de dader redt hij in de woestijn Barry - de Mexicali Kid. Hij weet de jongeman aan de goede kant van de wet te krijgen: ze worden vrienden. Samen helpen ze Stewart haar ranch te redden uit de handen van outlaws, maar daarbij komt Barry (een kinderster die later, eind jaren veertig, een regie- assistent werd) om het leven. Dat alles naar een scenario van producent Robert Tansey.

Border Romance

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Richard Thorpe. Met o.a. Don Terry, Marjorie 'Babe' Kane, Armida, Victor Potel en Wesley Barry.

De film doet de titel eer aan. Ondanks het feit dat deze western (komedie of drama?) actiescènes bevat en een paar goede opnamen van cameraman Harry Zech van vechtende paarden, zit het scenario van John Francis Natteford ook vol romantiek en zingen Terry en Armida elkaar de meest smachtende liederen toe.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wesley Barry op televisie komt.

Reageer