Michael Roemer

Regisseur, Scenarist

Michael Roemer is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Children of Fate: Life and Death in A Sicilian Family

1992 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Andrew Young, Susan Todd, Robert M. Young en Michael Roemer.

Andrew Young en zijn vrouw Susan Todd besloten de zwart-wit documentaire CORTILE CASCINO uit 1961 van zijn vader Robert M. Young en diens compagnon Michael Roemer over een jonge kinderrijke familie uit een sloppenwijk van Palermo van de plank te halen, en de draad dertig jaar later op te vatten met beelden in kleur en interviews, om te laten zien hoe het deze familie vergaan is. Centraal staat Angela, moeder van zeven kinderen, die inmiddels de vijftig is gepasseerd, en gescheiden is van haar brute echtgenoot, een nietsnut die ooit op een soort Elvis Presley leek, en die nu zijn dagen slijt in eenzaamheid en berouw. Aan de hand van het verhaal van de vrouw ziet de kijker door middel van echte flashbacks, die samengesteld zijn met beelden van de oorspronkelijke film, hoe de leefomstandigheden voor allen verbeterd zijn, maar dat ook de moderne tijd drukt op het leven in Siciliƫ, als de film eindigt met de dood van een der dochters, die aan AIDS lijdt. Een buitengewoon sterke film, die men beslist gezien moet hebben. CORTILE CASCINO werd indertijd door de Amerikaanse omroep NBC gefinancierd, maar nooit uitgezonden omdat het beeld over Zuid-Italiƫ niet paste bij de heersende opvatting.

The Plot Against Harry

1989 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Martin Priest, Ben Lang, Maxine Woods, Henry Nemo en Jacques Taylor.

Een amusante, scherpzinnige en uit het leven gegrepen film over een op leeftijd komende gangster uit New York, die net uit de gevangenis is vrijgekomen en ziet dat het niet meer zoals vroeger is, waardoor zijn leven een volledige puinhoop wordt. De treurig kijkend Priest is perfect op zijn plaats in deze bescheiden, op locatie gefilmde productie, die in 1969 werd opgenomen, maar nooit werd uitgebracht totdat hij in 1989 op een filmfestival werd vertoond, waar bijval en een distributeur werden gevonden.

Haunted

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Michael Roemer. Met o.a. Brooke Adams, John DeVries, Trish Van Devere, Ari Meyers en Jon DeVries.

Oninteressant, opgeblazen verhaal over een jonge vrouw (Adams) die probeert in het reine te komen met haar verleden tijdens een bezoek aan haar stiefmoeder (Van Devere). Het goede spel kan deze film niet redden. Script van Roemer; een produktie van PBS American Playhouse.

Pilgrim, Farewell

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Elizabeth Huddle, Christopher Lloyd, Laurie Prange, Lesley Paxton en Shelley Wyant.

Goed acteerwerk, maar uitgekauwd onderwerp: een vrouw (Huddle) die stervende is aan kanker maakt de balans van haar leven op met haar familie.

Farewell Pilgrim

1982 |

1982. Michael Roemer. Met o.a. Elizabeth Franz, Shelley Wyant, Lesley Paxton, Laurie Prange en Elizabeth Huddle.

Goed acteerwerk, maar uitgekauwd onderwerp: een vrouw (Huddle) die stervende is aan kanker maakt de balans van haar leven op met haar familie.

The plot against Harry

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Michael Roemer. Met o.a. Maxine Woods, Ben Lang en Martin Priest.

Harry Plotnick, vroeger een gevaarlijke crimineel, wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Hij probeert weer een nieuw leven op te bouwen, maar wordt door alles en iedereen tegengewerkt. Na een hartaanval bekend hij al zijn vroegere misdaden en beland weer achter de tralies.

Nothing but a Man

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van Michael Roemer. Met o.a. Ivan Dixon, Abbey Lincoln, Gloria Foster, Julius Harris en Martin Priest.

Een eenvoudige zwarte spoorwegarbeider is verliefd op de gecultiveerde dochter van een predikant uit Alabama. In zijn pogingen om hogerop te komen, speelt racisme hem parten en wordt hij diverse keren ontslagen door de blanke werkgevers, die hem een oproerkraaier vinden. Deze film die zonder valse sentimenten en oprechte sensatie is, werd toentertijd door Malcolm X beschouwd als 'de belangrijkste film over wat zwart zijn betekent in Amerika'. De songs worden vertolkt door Mary Wells, The Gospel Stars, Martha & The Vandellas, The Miracles, Little Stevie Wonder, The Marvelettes en Wilbur Kirk. Het scenario is van de regisseur zelf en Robert M. Young.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Roemer op televisie komt.

Reageer