Herbert A.E. Böhme: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Panik

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Herbert A.E. Böhme, Dorothea Wieck, Ruth Eweler en Hans Zesch-Ballot.

Een dierentuin in Duitsland wordt tijdens WO II door bommen getroffen en de dieren breken uit. Onder de oorspronkelijke titel PANIK mocht de film niet in roulatie gebracht worden, omdat op dat moment allerlei dieren na een bombardement werkelijk uit de Berlijnse Zoo waren weggelopen. Na 1945 kwam de film alsnog uit met als alternatieve titel GESPRENGTE GITTER.

Ein Robinson

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Arnold Fanck. Met o.a. Herbert A.E. Böhme, Marieluise Claudius, Claus Clausen, Oskar Marion en Malte Jaeger.

Tijdens WO I wordt een Duitse kruiser in de buurt van Vuurland (Tierra del Fuego) door de Engelsen beschoten en tot zinken gebracht. Een van de matrozen (Böhme) spoelt als en drenkeling aan op het strand van een onbewoond eiland. Hij woont er twintig jaar als een soort Robinson Crusoë. Na vele pogingen en enorme inspanningen lukt het hem tenslotte terug te keren naar zijn vaderland. Fanck die zijn reputatie vestigde als maker van natuurdocumentaires is uiterst spaarzaam met dialoog, maar laat de beelden destemeer spreken. De voortreffelijke natuur- en landschapsopnamen maken bovendien het gebrek aan actie meer dan goed.

Pour le mérite

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Karl Ritter. Met o.a. Paul Hartmann, Jutta Freybe, Albert Hehn, Herbert A.E. Böhme en Carsta Löck.

Propagandafilm van het smerigste soort, al verstaat nazi- regisseur Karl Ritter zijn vak. Eskader-commandant Prank (Hartmann) kan de Duitse capitulatie na WO I niet verkroppen en hij verzet zich met hand en tand tegen de Weimar-republiek, want democratie haat hij als de pest. Als het Derde Rijk zich begint af te tekenen is zijn tijd gekomen. Hij helpt een nieuwe Duitse luchtmacht op te bouwen. Een soort superproduktie waarbij niet op geld werd gekeken en 102 acteurs meespeelden. Nu, rond 2000, is deze film (die in Duitsland nog steeds niet mag worden vertoond) fascinerend en stuitend tegelijkertijd. Een schoolvoorbeeld van hoe kunst misbruikt werd.

Verräter

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Karl Ritter. Met o.a. Willy Birgel, Rudolf Fernau, Lída Baarová, Theodor Loos en Irene von Meyendorff.

Een van de beste spionagefilms van het Derde Rijk. Aan de hand van drie voorbeelden krijgt het publiek voorgeschoteld, welke gevaren er voor de Duitse staat aan spionage vanuit het buitenland kleven. Daarnaast worden zeker niet alleen buitenlandse agenten (Birgel) als schurk neergezet, maar wordt ook getoond hoe de gewone Duitse burger uit zwakte of door chantage een verrader (Fernau) kan worden. Natuurlijk wordt iedereen op het laatst gepakt en bereikt geen enkel geheim het buitenland. Dit is een bijzonder goed gemaakte propagandafilm, omdat de spanning op de voorgrond staat en de toeschouwer nauwelijks iets van de propaganda merkt, zodat de film zijn doel bereikt. Na de oorlog door de geallieerden verboden, maar later door de vrijwillige zelfcontrole (FSK) voor vertoning vrijgegeven.